Butikssäljare cv-exempel

I det här exemplet går vi igenom ett cv för butikssäljare. Som vanligt kan du använda det här som inspiration för ditt eget cv. Utgå ifrån dina egna erfarenheter och kompetenser och anpassa cv:t till jobbet du tänker söka. sa.

Vad utmärker ett cv för en butikssäljare?

I jobbet som butikssäljare står naturligtvis kunden i centrum. Ofta är man butikens ansikte utåt samtidigt som du jobbar i kassan, säljer till kunder eller annan inventariehantering. Du är lite av en mångsysslare. I det här cv exemplet riktar vi in vårt cv mot kundservicen eftersom vi tycker att den delen är viktigast. En rekryterare eller arbetsgivare måste snabbt kunna se att du har rätt erfarenheter och personliga egenskaper för att vara en bra representant för affären. Ett bra sätt att visa detta är genom bra prestationer du har från tidigare anställningar.

Förslag på professionell profil / inledning

En bra profil eller inledning kan vara att beskriva positiva egenskaper hos dig själv. Skriv om uppgifter du ofta löser på ett bra sätt, egenskaper som ger dig positiv feedback av kunder eller kollegor. Var inte rädd att skriva positivt om dig själv. Så länge du är trygg i att du kan leverera samma resultat på din nya arbetsplats är det bara bra om du kan vara lite självsäker.

Äkta och positiv butikssäljare som älskar att ge kunder superbra service. Tar gärna initiativ och ser till att saker blir gjorda. Levererar i alla lägen.

Förslag på arbetserfarenheter

En grundregel är att läsa jobbannonsen väldigt noggrant och inkludera exempel på situationer eller arbetsuppgifter där du kan visa bra resultat inom områden som arbetsgivaren efterfrågar. Om de vill ha en person med bra servicekänsla så skriver du naturligtvis om hur du har levererat bra service i tidigare anställningar.

Butiksbiträde där mina huvudsakliga uppgifter bestod av att stå i kassan, hjälpa kunder i butiken samt lager och inventariehantering.

  • Lärde upp 4 st. extra arbetare inom alla aspekter av att arbeta i butik och säkerställde att de alltid prioriterade våra kunders upplevelse i butiken.
  • Implementerade nya scheman för städrutiner i butiken vilket gjorde att vi sparade 10 timmars arbete per månad.

Skapa ditt eget cv

banner cv byggare

Exempel på utbildning

I vårt exempel beskriver vi kort att vi har genomfört utbildningar som är relevanta för jobbet. Mer än så inkluderar vi inte i det här cv:t.

Personliga mål och kompetenser

Det är lite beroende på vilket jobb man söker när det gäller att skriva om intressen eller andra saker som man tycker kan passa. I det här fallet skriver vi lite kort om våra personliga intressen eftersom jobbet tillåter det.

Avslutningsvis vill vi påminna om att alltid läsa jobbannonsen noggrant och anpassa ditt cv efter vad arbetsgivaren efterfrågar. Lycka till!

Älskar att göra hemsidor på fritiden. Har ett stort intresse av att skriva och producera bilder till mina egna hemsidor. Umgås gärna med familj och vänner samt lagar grymt god spaghetti.