Cv mall för säljare

Har du planerat att söka jobb som säljare? Då rekommenderar vi att du använder dig av en cv mall som passar speciellt bra för en säljare. I den här artikeln visar vi våra bästa exempel på mallar som du kan använda dig av för att maximera ditt cv och dina chanser när du söker jobb i säljbranschen.

Säljare är ett av de vanligaste yrkena i Sverige med närmare en miljon människor som arbetar inom något sorts säljyrke. Det är allt ifrån butikssäljare till företagssäljare, säljare till privatkunder eller företagssäljare. Det finns en stor mängd inriktningar som du kan arbeta med inom säljyrket.

Bästa cv mallen för säljare

När vi väljer cv mall har vi ett par faktorer i åtanke. Säljare är ofta ett utåtriktat yrke vilket innebär att dina personliga egenskaper är viktiga för att du ska lyckas i ditt arbete.

Det positiva med att söka jobb som säljare är att det är lättare att få anställning även när du inte har tidigare erfarenhet av yrket. Med detta i åtanke väljer vi en cv mall som gärna för fram lite personlighet och utåtriktning där vi har ganska mycket fokus på personliga egenskaper.

Det finns självklart olika typer av cv som passar bättre beroende på inriktning och vilken nivå du befinner dig på. Men vi väljer cv med bild och tar gärna med en snygg formatering som kan väcka lite uppmärksamhet hos den som rekryterar.

Hitta cv för andra yrken

Personligt brev för säljare

Ofta räcker det inte med ett cv när du söker jobb som säljare. En arbetsgivare vill lära känna dig lite mer och få en känsla av dig som person. Om du behöver inspiration och ska skriva ett personligt brev för säljare kan du läsa vår artikel där vi ger dig exempel och visar lämpliga mallar.

Fokusera på personlighet

Med tanke på våra kriterier för säljyrket så har vi här valt ut ett par cv mallar som vi anser fungerar speciellt bra och som uppfyller våra önskemål genom att fokusera på personlighet och visa en utåtriktad bild för en arbetsgivare.

Vilken utbildning krävs för att bli säljare

Eftersom det finns så många olika typer av säljare kan man säga att utbildningskraven är helt och hållet beroende på vilken typ av inriktning du satsar på. Säljare inom dagligvaruhandeln och telefonsäljare har inga egentliga formella krav på utbildning, även om det inte skadar. Men om du satsar på att mer fokusera på företagssäljare där det också kanske krävs speciell kunskap, då kan det finnas betydligt högre krav på formell utbildning.

Framtidsutsikter för säljyrket

Det kommer alltid att finnas behov av säljare. Eftersom yrket spänner över ett sådant stort område innebär det också att yrket inte drabbas lika hårt av olika konjunkturförändringar eller andra typer av kortare svängningar på arbetsmarknaden. Är du en driven person så kommer du alltid att lyckas inom säljyrket.

Källor:

SCB 

Arbetsförmedlingen – https://arbetsformedlingen.se/for-arbetssokande/yrken-och-framtid/hitta-yrken/yrkesgrupper/1327

Cv mallar för andra yrken