Amanuens för uppdrag inom kursen TNSL01 (matematik)

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss! Om jobbet Vi söker minst 2 st timarvoderade amanuenser/assistenter, som vid behov och överenskommelse, kommer att assistera kursansvarig lärare i kurserna TNSL01– Matematik (12hp), under höstterminen 2023. Arbetsuppgifterna innebär främst handledning vid lektioner. Om dig Den timarvoderade anställningen är direkt kopplad till de grundutbildningskurser som ges av Institutionen för teknik och naturvetenskap vid Linköpings universitet. Arbetsuppgifterna är varierande och kan uppkomma med kort varsel vilket fordrar flexibilitet och att du finns tillgänglig vid universitetet. Du skall vidare vara ansvarstagande, noggrann, ha pedagogiska färdigheter och ha kunskaper av relevans för den aktuella kursen. Ett krav för att kunna erhålla timarvoderad anställning är att du kan visa upp dokumentation att du studerar på en högskoleutbildning. Det är meriterande om du studerar på någon av kandidatutbildningarna vid ITN vid Linköpings universitet eller motsvarande, och att du under det senaste året, med goda resultat, har genomgått den aktuella kursen. Det är också meriterande om du finns tillgänglig för uppdrag fram till och med december 2024. Din arbetsplats Du kommer arbeta på institutionen för teknik och naturvetenskap; ITN.  Läs mer om vår verksamhet här; https://liu.se/organisation/liu/itn Om anställningen Detta avser en intermittent anställning med ersättning per timme. Tillträde enligt överenskommelse. Lön och förmåner Aktuell amanuenslön enligt avtal är för närvarande 24 700 kr/månad (heltid) vilket motsvarar 149,70 kr/timme.  Fackliga kontaktpersoner Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande. Ansökan Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 10 maj 2024. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor. Välkommen med din ansökan! Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

12 april 2024
Sista ansökan:
10 maj 2024
Amanuens för uppdrag inom kursen TNA001, TNA002 och TNA003 (matematik)

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss! Om jobbet Vi söker minst 4 st timarvoderade amanuenser, som vid behov och överenskommelse, kommer att assistera kursansvarig lärare i kurserna TNA001 – Matematisk grundkurs (6hp), TNA002 – Linjär algebra (6hp) och TNA003 – Analys I (6hp) under höstterminen 2024 och vårterminen 2025 (första läsperioden). Arbetsuppgifterna innebär främst handledning vid lektioner. Om dig Den timarvoderade anställningen är direkt kopplad till de grundutbildningskurser som ges av Institutionen för teknik och naturvetenskap vid Linköpings universitet. Arbetsuppgifterna är varierande och kan uppkomma med kort varsel vilket fordrar flexibilitet och att du finns tillgänglig vid universitetet. Du skall vidare vara ansvarstagande, noggrann, ha pedagogiska färdigheter och ha kunskaper av relevans för de aktuella kurserna. Ett krav för att kunna erhålla timarvoderad anställning är att du kan visa upp dokumentation att du studerar på en högskoleutbildning. Det är meriterande om du studerar på någon av Civilingenjörsutbildningarna vid ITN vid Linköpings universitet eller motsvarande, och att du under det senaste året, med goda resultat, har genomgått de tre aktuella kurserna. Det är också meriterande om du finns tillgänglig för uppdrag fram till och med mars 2025. Din arbetsplats Du kommer arbeta på institutionen för teknik och naturvetenskap, ITN. Läs mer om vår verksamhet här https://liu.se/organisation/liu/itn Om anställningen Detta avser en intermittent anställning med ersättning per timme. Tillträde enligt överenskommelse. Lön och förmåner Aktuell amanuenslön enligt avtal är för närvarande 24 700 kr/månad (heltid) vilket motsvarar 149,70 kr/timme.   Fackliga kontaktpersoner Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande. Ansökan Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 10 maj 2024. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor. Välkommen med din ansökan! Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

12 april 2024
Sista ansökan:
10 maj 2024
Amanuens för uppdrag inom kursen TNIU19, TNIU22 och TNIU23 (matematik)

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss! Om jobbet Vi söker minst 2 st timarvoderade amanuenser/assistenter, som vid behov och överenskommelse, kommer att assistera kursansvarig lärare i kurserna TNIU19 – Matematisk grundkurs för byggnadsingejörer (6hp) och TNIU22 – Envariabelanalys I (6hp) under höstterminen 2024 samt TNIU23 – Envariabelanalys II vårterminen 2025 (första läsperioden). Arbetsuppgifterna innebär främst handledning vid lektioner. Om dig Den timarvoderade anställningen är direkt kopplad till de grundutbildningskurser som ges av Institutionen för teknik och naturvetenskap vid Linköpings universitet. Arbetsuppgifterna är varierande och kan uppkomma med kort varsel vilket fordrar flexibilitet och att du finns tillgänglig vid universitetet. Du skall vidare vara ansvarstagande, noggrann, ha pedagogiska färdigheter och ha kunskaper av relevans för de aktuella kurserna. Ett krav för att kunna erhålla timarvoderad anställning är att du kan visa upp dokumentation att du studerar på en högskoleutbildning. Det är meriterande om du studerar till Högskoleingenjör i byggnadsteknik, vid ITN vid Linköpings universitet eller motsvarande, och att du under det senaste året, med goda resultat, har genomgått de tre aktuella kurserna. Det är också meriterande om du finns tillgänglig för uppdrag fram till och med mars 2025. Din arbetsplats Du kommer arbeta på institutionen för teknik och naturvetenskap, ITN. Läs mer om vår verksamhet här Institutionen för teknik och naturvetenskap (ITN) - Linköpings universitet (liu.se) Om anställningen Detta avser en intermittent anställning med ersättning per timme. Tillträde enligt överenskommelse. Lön och förmåner Aktuell amanuenslön enligt avtal är för närvarande 24 700 kr/månad (heltid) vilket motsvarar 149,70 kr/timme.     Fackliga kontaktpersoner Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande. Ansökan Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 10 maj 2024. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor. Välkommen med din ansökan! Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

12 april 2024
Sista ansökan:
10 maj 2024
Amanuenser i Kvalitetsutveckling

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss! Vi söker amanuenser nu i Kvalitetsutveckling. Om jobbet Vi söker 1-4 timavlönade amanuenser till läsåret 2024/2025, som vid behov och överenskommelse, kommer att assistera kursansvariga lärare i kvalitetsutvecklingskurser som ges av avdelningen för Logistik- & Kvalitetsutveckling. Arbetsuppgifterna kan innebära lektionsundervisning, handledning vid räknestugor, assistera vid laborationer, seminarieledning och tentarättning på kurser i kvalitetsutveckling. Arbetsuppgifterna kan också omfatta enklare form av administration och koordinering i grundutbildningen samt assistenttjänstgöring i forskningsprojekt. Om dig För att kunna anställas som amanuens måste du vara antagen till högskoleutbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Anställningen är direkt kopplad till de grundutbildningskurser inom området kvalitetsutveckling som ges av Avdelningen för Logistik- & Kvalitetsutveckling vid Linköpings universitet. Anställningen är i förekommande fall också kopplad till de forskningsprojekt som bedrivs vid avdelningen. Arbetsuppgifterna är varierande och kan uppkomma med kort varsel vilket fordrar flexibilitet och att du finns tillgänglig vid universitetet. Du ska vidare vara ansvarstagande, noggrann, ha pedagogiska färdigheter och vara intresserad av ämnesområdet. Ett krav för att kunna erhålla timarvoderad anställning är att du kan visa upp dokumentation att du studerar på civilingenjörsutbildningen i industriell ekonomi eller maskinteknik och på grundnivå har läst minst 60hp eller att du påbörjat dina studier på avancerad nivå. Du ska också ha läst en eller flera av avdelningens kurser inom kvalitetsutveckling, gärna på avancerad nivå, och ha en bra kunskap om statistisk processtyrning.  Undervisningen sker i huvudsak på engelska varför god färdighet i både tal och skrift på engelska är ett krav. God färdighet i svenska är meriterande. Det är även meriterande om du studerar vid Linköpings universitet samt om du finns tillgänglig för uppdrag fram till och med juni 2025. Din arbetsplats Avdelningen Logistik och Kvalitetsutveckling finns vid Instiitutionen för ekonomisk och industriell utveckling och har utbildningar inom både filosofisk och teknisk fakultet. Vid avdelningen finns ett stort grundutbildningsuppdrag som bl.a. omfattar undervisning vid ingenjörsutbildningarna. Om anställningen En anställning som amanuens regleras i 5 kap. Högskoleförordningen. Omfattningen på arbetsuppgifterna samt starttid bestäms efter överenskommelse. Lön och förmåner Lön enligt LiU:s centrala avtal om amanuenslön. Anställningen är timavlönad. Läs mer om förmåner för anställda här. Fackliga kontaktpersoner Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande. Ansökan Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 6 maj 2024. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor. Välkommen med din ansökan! Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

12 april 2024
Sista ansökan:
6 maj 2024
Amanuenser i Logistik

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss!  Vi söker nu amanuenser inom Logistik. Om jobbet Vi söker 1-4 timavlönade amanuenser till läsåret 2024/2025, som vid behov och överenskommelse, kommer att assistera kursansvariga lärare i logistikkurser som ges av avdelningen för Logistik- & Kvalitetsutveckling. Arbetsuppgifterna kan innebära lektionsundervisning, handledning vid räknestugor, assistera vid laborationer, seminarieledning och tentarättning på kurser i Logistik och Supply Chain Management. Arbetsuppgifterna kan också omfatta enklare form av administration och koordinering i grundutbildningen samt assistenttjänstgöring i forskningsprojekt. Om dig För att kunna anställas som amanuens måste du vara antagen till högskoleutbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Anställningen är direkt kopplad till de grundutbildningskurser inom området Logistik och Supply Chain Management som ges av Avdelningen för Logistik- & Kvalitetsutveckling vid Linköpings universitet. Anställningen är i förekommande fall också kopplad till de forskningsprojekt som bedrivs vid avdelningen. Arbetsuppgifterna är varierande och kan uppkomma med kort varsel vilket fordrar flexibilitet och att du finns tillgänglig vid universitetet. Du ska vidare vara ansvarstagande, noggrann, ha pedagogiska färdigheter och vara intresserad av ämnesområdet. Ett krav för att kunna erhålla anställning är att du kan visa upp dokumentation att du studerar på civilingenjörsutbildningen i industriell ekonomi eller maskinteknik och på grundnivå har läst minst 60hp eller att du påbörjat dina studier på avancerad nivå. Du ska också ha läst en eller helst flera av avdelningens kurser inom Logistik och Supply Chain Management, gärna på avancerad nivå. Undervisningen sker på svenska, varför god färdighet i svenska är ett krav. Det är även meriterande om du studerar vid Linköpings universitet samt om du finns tillgänglig för uppdrag fram till och med juni 2025. Din arbetsplats Avdelningen Logistik och Kvalitetsutveckling finns vid Instititutionen för ekonomisk och industriell utveckling och har utbildningar inom både filosofisk och teknisk fakultet. Vid avdelningen finns ett stort grundutbildningsuppdrag som bl.a. omfattar undervisning vid ingenjörsutbildningarna. Om anställningen En anställning som amanuens regleras i 5 kap. Högskoleförordningen.  Omfattningen på arbetsuppgifterna samt starttid bestäms efter överenskommelse. Lön och förmåner Lön enligt LiU:s centrala avtal om amanuenslön. Anställningen är timavlönad. Läs mer om förmåner för anställda här. Fackliga kontaktpersoner Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande. Ansökan Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 6 maj 2024. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor. Välkommen med din ansökan! Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

12 april 2024
Sista ansökan:
6 maj 2024
Doktorand i kommunikationssystem

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss! Vi söker nu en doktorand till avdelningen för Kommunikationssystem vid Institutionen för Systemteknik (ISY). Dina arbetsuppgifter Forskningen handlar om distribuerad (cell-fri) MIMO, integrerad fjärravkänning och kommunikation, passiv och aktiv avkänning, som utnyttjar macro-diversitet i distribuerade implementeringar, bistatisk/multistatisk fjärravkänning, sammanvägning av signaler, och detektering av drönare. Doktorandtjänsten ingår i Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program (WASP), som är Sveriges största enskilda forskningsprogram i modern tid. Programmet skapar en plattform för akademisk forskning och utbildning i nära samarbete med ledande svensk teknikintensiv industri. Forskningen innefattar artificiell intelligens och autonoma system som verkar i samarbete med människor och som anpassar sig till sin omgivning med hjälp av sensorer, information och kunskap och skapar intelligenta system av system. WASPs vision är excellent forskning och kompetens inom artificiell intelligens, autonoma system och mjukvara till gagn för Sveriges industri och samhälle. Läs mer: https://wasp-sweden.org/ Forskarskolan inom WASP har som mål att förse framtidens forskare med nödvändig kunskap för att kunna analysera, utveckla och bidra aktivt till den tvärvetenskapliga utvecklingen av artificiell intelligens, autonoma system och mjukvara. Genom ett ambitiöst program med forskningsbesök, partneruniversitet och gästföreläsare stöder forskarskolan aktivt bildandet av ett starkt multidisciplinärt och internationellt professionellt nätverk mellan doktorander, forskare och industri. Forskarskolan erbjuder därmed en unik möjlighet för de studenter som lockas av internationell forskning i världsklass med industriell relevans. Mer information: https://wasp-sweden.org/graduate-school/ Som doktorand ägnar du dig åt din forskarutbildning och forskningsprojekt där du ingår. I ditt arbete kan även ingå att undervisa eller att delta i andra institutionsuppdrag, upp till 20% av heltid. Dina kvalifikationer Du har avlagt examen på avancerad nivå inom elektro- och systemteknik eller tillämpad matematik genom att ha minst 240 högskolepoäng varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå inom elektro- och systemteknik eller tillämpad matematik eller på något annat sätt förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. Sökande måste uppvisa mycket god matematisk mognad och ha goda färdigheter i programmering. Du ska även ha mycket god förmåga att kommunicera på engelska både i tal och skrift.  Din arbetsplats Avdelningen för Kommunikationssystem bedriver forskning samt grundutbildning och forskarutbildning. Läs gärna mer om oss här liu.se/organisation/liu/isy/ks. Läs mer om att arbeta på ISY här: liu.se/artikel/lediga-tjanster-pa-isy. Om anställningen I samband med tillträde till anställningen kommer du att antas till forskarutbildningen. Läs mer om respektive fakultets forskarutbildning här. Anställningen är tidsbegränsad till fyra år heltid. Du anställs till en början på ett år, och därefter förnyas anställningen med högst två år i taget, utifrån uppnådd studieplan. Förlängning av anställning upp till fem år sker utifrån grad av undervisnings- och institutionsuppdrag. Vid särskilda skäl kan ytterligare förlängning ske.  Tillträde enligt överenskommelse. Säkerhetskontroll kan komma att genomföras innan beslut om anställning fattas. Kontakta gärna [email protected] om du har frågor kring hur det är att arbeta som doktorand på ISY. Lön och förmåner Doktorandlönen regleras utifrån en lokalt avtalad lönestege. Läs mer om förmåner för anställda här. Fackliga kontaktpersoner Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande. Ansökan Du söker denna anställning genom att klicka på knappen ”Ansök” nedan. Din ansökan ska vara Linköpings universitet tillhanda senast den 15 maj, 2024. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag beaktas inte. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor. Välkommen med din ansökan! Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

12 april 2024
Sista ansökan:
15 maj 2024
Amanuenser till UPP-gruppen

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss! Vi söker nu 2-3 amanuenser till Institutionen för datavetenskap. Din arbetsplats Du kommer arbeta på avdelningen för Programvara och system (SaS) som bedriver forskning och undervisning inom sju områden. De är programvaruteknik, programmeringsomgivningar, systemprogramvara, inbyggda programvaru- och hårdvarusystem, datorsystemteknik, realtidssystem och teoretisk datalogi. Du kommer att tillhöra undervisningsgruppen för programmering och programmeringens didaktik (UPP) som ansvarar för merparten av avdelningens grundläggande kurser i programmering, datastrukturer och algoritmer samt även en del mer avancerade kurser inom olika områden. Om jobbet Tjänsten innebär undervisning inom (en eller flera av) följande kurser/områden: Programmering, Programspråk, Datastrukturer och algoritmer, Projekt samt Operativsystem. Dessutom ingår att hjälpa till med kursorganisation. Du kommer att vara en del av ett undervisande team som arbetar med att stödja studenterna främst i programmeringskurser samt medverkan i utveckling av moderna tekniska undervisningsverktyg som stöd till lärare och studenter. Vi är en stabil grupp som kännetecknas av gemenskap, god stämning mellan kollegor och studenter samtidigt som vi känner en stolthet för vårt universitet. Vi kan erbjuda dig ett omväxlande arbete i en miljö med engagerade lärare. Om dig Krav är att du gått den kurs eller en motsvarande kurs som du skall undervisa i. D.v.s. kurser inom något/några av nedanstående: Imperativ programmering (C++, Python, Ada) Objektorienterad programmering (Java, C++) Datastrukturer och algoritmer (Java, C++) Problemlösning och programmering (C++, Python, Ada) Handhavande av datormiljö, handledning i projektkurser, operativsystem. Krav är att du är antagen på en utbildning på Linköpings universitet (LiU) på grundnivå eller avancerad nivå. Meriterande är erfarenheter om universitetets och institutionens arbetsmetoder och processer samt ett pedagogiskt intresse och erfarenhet, då de system vi använder ofta berör denna del. Du har ett intresse av att få utveckla, dela kunskap och arbeta med studenter. I och med att du kommer att samarbeta både med kollegor och studenter är initiativ- och samarbetsförmåga viktiga egenskaper att besitta. Vi söker dig som är pedagogiskt intresserad med inriktning mot datalogi och är kunnig inom programmering och intresserad av att delta i projekt samt hjälpa till med de system som UPP-gruppen använder och utvecklar, i syfte att effektivisera undervisningen. I detta ingår även hantering och administration av det datorbaserade tentasystem som används av gruppen. Den sökande ska uppvisa förmåga att kunna undervisa på både svenska och engelska. Om anställningen Omfattningen på arbetsuppgifterna är upp till 50% enligt överenskommelse. Anställningstid varierar beroende på uppdrag men inledningsvis ges anställning för cirka 2,5-5 månader enligt överenskommelse.   Tillträde den 1 juni eller enligt överenskommelse. Den sammanlagda anställningstiden för amanuenser är högst 3 år.  En anställning som amanuens regleras i 5 kap. Högskoleförordningen.  Lön och förmåner Lön regleras utifrån LiUs centrala avtal om amanuenslöner.  Fackliga kontaktpersoner Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande. Ansökan Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 2 maj, 2024. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor. Välkommen med din ansökan! Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

11 april 2024
Sista ansökan:
2 maj 2024
Forskningsassistent inom konstruktion för återtillverkning

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss! Vi söker nu en forskningsassistent inom konstruktion för återtillverkning till avdelningen Industriell miljöteknik Om jobbet På institutionen för Ekonomi och Industriell utveckling (IEI) har vi forskningsprogrammet ”Strategier för ökad cirkularitet hos träförädlande industri (CirkuTrä)”. Fokus i programmet är hur trä- och möbelindustrin kan bli mer cirkulär genom återtillverkning. CirkuTrä är ett samarbete mellan Linköpings universitet, Chalmers, Tekniska högskolan i Jönköping samt Linnéuniversitetet och löper under 5 år. Det består av tre huvudsakliga forskningsområden; produktutveckling, produktion och industrialisering. Linköpings universitet är huvudansvariga för forskningen inom produktutvecklingsområdet i samverkan med de två andra områden av programmet. Inom CirkuTrä kommer du att fokusera på hur man kan konstruera och designa möbler som kan återtillverkas och återanvändas ett flertal gånger för att bli mer cirkulära. Mer konkret handlar det om att i samarbete med den svenska möbelindustrin undersöka, genom exempelvis intervjuer, hur återtillverkning kan ske på ett bättre sätt genom konstruktionsval av t.ex. material och fästelement. Inom CirkuTrä kommer du att arbeta med konstruktörer, designers, tillverkare och återtillverkare av möbler med handledning från forskare och lärare vid IEI från avdelningarna Industriell Miljöteknik samt Produktrealisering. Om dig Vi söker dig som har tagit och klarat universitetskurser inom design, konstruktion och produktutveckling. Grundläggande nivå är ett krav och det är meriterande om du har utbildning inom dessa områden på avancerad nivå. Vidare är det meriterande om du har dokumenterade kunskaper inom hållbarhet och/eller produktion. Då CirkuTrä-programmet genomförs i samarbete med svensk möbelindustri är ett krav god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift. Din arbetsplats Du kommer arbeta på avdelningen för Industriell miljöteknik (MILJÖ). Avdelningen är en internationellt välkänd tvärvetenskaplig forskargrupp vars forskning fokuserar på hur miljöutmaningar och miljöperspektiv leder till förändringar av produkter, tjänster, tekniska system och organisationer och hur förändringar av dessa i sin tur påverkar miljön. I all forskning tillämpas en bred systemsyn och ett tvärvetenskapligt angreppsätt. Centralt för oss är att bidra till ett mer resurseffektivt samhälle där nya miljölösningar blir verklighet. Detta gör vi genom forskning, utbildning och samverkan med samhället. På avdelningen för Industriell Miljöteknik (MILJÖ) kommer du att arbeta på enheten för Produkter Tjänster Innovation (PSI). Läs mer om våra verksamheter här: MILJÖ: https://liu.se/organisation/liu/iei/miljo PSI: https://liu.se/forskning/produkter-tjanster-innovation-psi Om anställningen Heltid, sex månader. Tillträde enligt överenskommelse.  Säkerhetskontroll kan komma att genomföras innan beslut om anställning fattas. Lön och förmåner Linköpings universitet tillämpar individuell lönesättning.  Läs mer om förmåner för anställda här. Fackliga kontaktpersoner Information om fackliga kontaktpersoner, se Hjälp för sökande. Ansökan Välkommen att skicka in din ansökan med CV och ansökningsbrev senast den 2 maj 2024. Du söker denna anställning genom att klicka på knappen "Ansök" här nedan. Ansökan som inkommer efter sista ansökningsdag kommer inte att beaktas. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor. Välkommen med din ansökan! Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

11 april 2024
Sista ansökan:
2 maj 2024
Amanuenser till undervisningsuppdrag vid MAI hösten 2024

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss! Vi söker nu 38 amanuenser till undervisningsuppdrag som handledare och lektionsledare vid Matematiska institutionen. För mer information om anställningen https://web103.reachmee.com/ext/I011/853/main?site=6&validator=c5f766a55eafbb016232008485a24b49&lang=SE?rmpage=job&rmjob=24193&rmlang=SE Dina arbetsuppgifter Arbetet som handledare innebär att du är en extra resurs utöver lektionsläraren i kursen TATB01, TATB02, TATB03, 91MA13, 92MA13 Matematisk grundkurs. Dina arbetsuppgifter under ett handledningspass i Matematisk grundkurs är att svara på frågor från studenterna och att sköta administration kring de i kursen ingående individuella inlämningsuppgifterna. Efter passet är du ansvarig för rättning av de obligatoriska inlämningsuppgifterna samt dokumentationen kring dem. Som lektionsledare arbetar du huvudsakligen med att vara lektionsledare i någon av kurserna TATA65 Diskret matematik, TATB01 Matematisk grundkurs, TATB02 Matematisk grundkurs (TB/KB), TAIU10 Analys för ingenjörer, lektioner eller matotek, TATA67 Linjär algebra med geometri, TATA24 och TATA31 Linjär algebra, TATA41 Envariabelanalys 1, BML301 Matematik 3C, Basåret. Dina kvalifikationer Vi söker dig som är antagen till högskoleutbildning på grundnivå eller avancerad nivå. För att arbeta som handledare krävs att du har högsta betyg i Matematisk grundkurs och har klarat av övriga matematikkurser ingående i din utbildning, upp till flervariabelanalys, på ett förtjänstfullt sätt. För att arbeta som lektionsledare krävs att du har goda studieresultat på matematikkurser i allmänhet och på den aktuella kursen, eller motsvarande kurs, i synnerhet. Erfarenhet av egen väl fungerande undervisning är meriterande, särskilt för dig som är intresserad av att vara lektionsledare. Det är meriterande om du är student vid LiU. Din arbetsplats Du kommer att arbeta på Avdelningen för analys och didaktik (ANDI), Matematiska institutionen (MAI). Matematik är av grundläggande betydelse för modern naturvetenskap och teknik men det är samtidigt ett eget vetenskapsområde. Forskning och utbildning vid institutionen omfattar ett brett spektrum av områden, från ren matematik och inomvetenskapligt genererade problemställningar till tillämpningar inom teknik, naturvetenskap, ekonomi och ämnesdidaktik. Vid ANDI bedrivs både inomvetenskaplig och tillämpad forskning inom olika grenar av analysen samt matematikdidaktik. Om anställningen För lektionsledare är omfattningen 20 – 50 procent under 2 - 4,5 månad under höstterminen 2024. Det finns möjlighet att kombinera så att det totalt blir färre anställningar som behövs. Arbetet som amanuens innebär lektionsundervisning för en lektionsgrupp om ca 30 studenter.  I TATB01 ingår dessutom rättning av dugga 1. TATB01 och TATB02 startar under nollperioden, vecka 33, TATB03, 91MA13, 92MA13, vecka 37. Som handledare i Matematisk grundkurs ansvarar du för de i kursen schemalagda passen där ett pass är på 2*45 min samt rättning av de i kursen ingående individuella inlämningsuppgifterna. Rättning och dokumentation kring dessa sköts också av dig. Det är totalt 14 handledningspass i kursen. Visst rättningsarbete kan förekomma efter att undervisningsperioden avslutats, då deadline för inlämningsuppgifterna är satt till efter kursen slut. TATB01 och TATB02 startar under nollperioden, vecka 33, TATB03, 91MA13, 92MA13, vecka 37. Anställning som amanuens kan aldrig vara mer än 50 procent av en heltid. En anställning som amanuens regleras i 5 kap. Högskoleförordningen. Lön och förmåner Linköpings universitet tillämpar individuell lönesättning. Läs mer om förmåner för anställda https://liu.se/jobba-pa-liu/formaner. Fackliga kontaktpersoner Information om fackliga kontaktpersoner, se https://liu.se/jobba-pa-liu/hjalp-for-sokande. Ansökan Välkommen att söka denna anställning senast den 29 maj 2024.  Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor. Välkommen med din ansökan! Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

11 april 2024
Sista ansökan:
29 maj 2024
Amanuens för arbete som timarvoderad mentor i matematik

Vi har kraften från över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger framtidshopp. Medarbetare som varje dag bidrar till att Linköpings universitet tar sig an samtidens utmaningar. Vår värdegrund vilar på trovärdighet, tillit och trygghet. Genom att vara modiga, tänka fritt och göra nytt skapar vi tillsammans, med stora och små handlingar, en bättre framtid. Välkommen att söka jobb hos oss! Vi söker nu minst 57 amanuenser för arbete som timarvoderade mentorer till kurserna TATA65 Diskret matematik och TATA16, TATA24, TATA31, TATA67 Linjär algebra. För mer information om anställningen https://web103.reachmee.com/ext/I011/853/main?site=6&validator=c5f766a55eafbb016232008485a24b49&lang=SE?rmpage=job&rmjob=24214&rmlang=SE  Dina arbetsuppgifter Ett mentorspass ska vara något annat än en extralektion. Mentorspasset ska ha fokus på arbete i grupp och att man arbetar med ett problem eller ett problemområde. Mentorn väljer själv ut och förbereder något centralt moment eller någon uppgift ur kursen som gruppen skall arbeta med. Det är viktigt att det inte är nytt för studenterna utan att de har haft både föreläsning och lektion samt själva har hunnit arbeta en del med det som tas upp på mentorspasset. Dina kvalifikationer Vi söker dig som är antagen till högskoleutbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Du ska ha klarat betyget 5 i den kurs du vill arbeta i. Erfarenhet av egen väl fungerande undervisning är meriterande. Det är meriterande om du är student vid LiU. Din arbetsplats Du kommer att arbeta på Avdelningen för analys och didaktik (ANDI), Matematiska institutionen (MAI). Matematik är av grundläggande betydelse för modern naturvetenskap och teknik men det är samtidigt ett eget vetenskapsområde. Forskning och utbildning vid institutionen omfattar ett brett spektrum av områden, från ren matematik och inomvetenskapligt genererade problemställningar till tillämpningar inom teknik, naturvetenskap, ekonomi och ämnesdidaktik. Vid ANDI bedrivs både inomvetenskaplig och tillämpad forskning inom olika grenar av analysen samt matematikdidaktik. Läs mer om ANDI och MAI här https://liu.se/organisation/liu/mai/andi, https://liu.se/organisation/liu/mai. Om anställningen Som mentor i matematik ansvarar du för mentorspass där omfattningen är ett pass à 2*45 min per vecka. Totalt i kursen TATA65 och TATA67 är det 9 pass, i TATA31 10 pass och i TATA16 och TATA24 14 pass. TATA65 startar direkt i nollperioden vecka 33, TATA16 och TATA24 börjar direkt i ht 1, TATA31 börjar vecka 39 och TATA67 vecka 40. En anställning som amanuens kan aldrig vara mer än 50 procent av en heltid. En anställning som amanuens regleras i 5 kap. Högskoleförordningen. Lön och förmåner Linköpings universitet tillämpar individuell lönesättning. Läs mer om förmåner för anställda https://liu.se/jobba-pa-liu/formaner. Fackliga kontaktpersoner Information om fackliga kontaktpersoner, se https://liu.se/jobba-pa-liu/hjalp-for-sokande. Ansökan Välkommen att söka denna anställning senast den 29 maj 2024. Vi välkomnar sökande med olika bakgrund, erfarenheter och perspektiv, det berikar och utvecklar vår verksamhet. För oss är det självklart att värna om allas lika värde, rättigheter och möjligheter. Läs om vårt arbete med Lika villkor. Välkommen med din ansökan! Linköpings universitet har upphandlade avtal och undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

11 april 2024
Sista ansökan:
29 maj 2024