Cv-exempel för ungdomar

Här kan du se vårt cv-exempel för ungdomar. Förhoppningsvis kan du få inspiration till ditt eget cv. Vi går igenom hur vi resonerar när vi skriver vårt cv och varför vi fokuserar på vissa områden mer än andra. Se hur vi skriver intro – arbetserfarenheter och andra delar.

cv ungdom
När vi skriver ett cv för ungdomar så föredrar vi moderna mallar

Saker att tänka på när du skriver cv för ungdom

Att skriva cv för ungdomar har en del utmaningar som är speciella för just den här kategorin. Den svåraste delen handlar så klart om att man inte har hunnit skaffa speciellt mycket arbetserfarenheter ännu, och därmed får kämpa lite mer för att fylla ut den delen. Ett generellt råd är därför att titta bortom arbetserfarenheter som du har fått genom en anställning och inkludera andra delar av ditt liv som kan ge en positiv bild av dina egenskaper. Här tänker vi på föreningsliv, fritidsaktiviteter och andra sysselsättningar som tex. volontärarbete och praktik. Allt som kan tänkas bidra till en fylligare profil av dig själv kan vara värt att inkludera.

Förslag på professionell profil / inledning exempel

Eftersom cv-exemplet handlar om en ung person vill vi fokusera den här delen på våra personliga egenskaper. Vi använder actionverb som ”driv” ”outtröttlig energi” för att sätta tonen för hur vi är som person. Vi skriver även att vi älskar att jobba inom sälj för att visa att vi verkligen är hungriga på att få chansen. Syftet är att rekryteraren ska bli intresserad av oss och fortsätta läsa vårt cv.

Med mitt driv och min outtröttliga energi kan jag vara er nya superstjärna inom sälj. Ge mig ett mål så kommer jag att nå det! Älskar allt inom sälj- och kundrelationer. Van att använda sociala medier som säljkanaler. Testar alltid nya säljmetoder.

Förslag på arbetserfarenheter

Arbetserfarenheter är ofta den viktigaste delen i ett cv men som vi tidigare har skrivit saknar ungdomar ofta den här delen, eller har mindre erfarenheter. I det här cv-exemplet fokuserar vi på en hundpassningsverksamhet som vi har startat och drivit. Det viktiga är hur vi formulerar oss så att det framstår som en god erfarenhet där vi har visat framfötterna.

Jag startade och drev en populär verksamhet inom hundpassning. Gick från 0 kunder till att vara fullbokade inom 2 veckor. Mina ansvarsområden var att skaffa kunder, schemalägga och genomföra kundbesök samt upprätthålla kundrelationer och naturligtvis passa hundar. Några av mina framgångar är: På två veckor ordnade jag 10 nya kunder genom att aktivt jobba med försäljning och kundarbete. 100% kundnöjdhet. Våra kunder var så nöjda att de självmant rekommenderade min tjänst till andra.

Förslag på utbildning

Om du vill kan du expandera utbildningsdelen och skriva mer ingående om vad som har ingått i din utbildning. Vanligtvis är det kanske inte den viktigaste delen men eftersom du är ung så kan det vara rekommenderat att skriva mer omfattande om den här delen. Vi har valt att inte skriva mer än det vanliga som utbildningens namn och skolans namn samt under vilken period utbildningen varade

Förslag på personliga mål och kompetenser

I det här cv:t har vi valt att inkludera personligt mål. Det är ganska kort men ger ytterligare en indikation om att vi är ambitiösa och vill framåt bara vi får chansen. ”Mitt långsiktiga mål är att vara en drivande och positiv kraft inom sälj”.

Avslutningsvis vill vi påminna om att alltid läsa jobbannonsen noggrant och anpassa ditt cv efter vad arbetsgivaren efterfrågar. Lycka till!