Cv Mallar

En certifierad cv mall ökar dina chanser när du söker jobb. Aspirantus har förmodligen den bästa tjänsten för detta på marknaden. Med vår superenkla cv-byggare får du cv-mallar som rekryterare har certifierat för alla yrkeskategorier. Fyll i dina uppgifter så tar vi hand om resten. Vi har enkla mallar, moderna mallar och kreativa mallar. Du kan se alla exempel nedan. Starta ett gratiskonto och testa själv med ett gratis cv.

Enkel Cv Mall

För dig som vill hålla din jobbansökan fokuserad. Du ger ett effektivt första intryck utan att missa fördelarna med ett välstrukturerat och snyggt cv. Passar för alla, men speciellt populära hos yrkespersoner som har längre erfarenheter och vill fokusera på kompetenser.

Om du söker efter en enkel cv mall så har vi 8 stycken att välja mellan. Det som utmärker dessa mallar är deras enkla utformning. Layouten är fokuserad på dina uppgifter och har ett klassiskt och enkelt utseende. Bra när du vill fokusera på dina erfarenheter. finns både med och utan profilbild.

Modern Cv Mall

Den perfekta kompromissen mellan layout och fokus. Passar för all yrkeskategorier tack vare den effektiva strukturen kombinerat med snygga designelement och genomtänkta färger. Enkelt att anpassa färger och fonter för ett personligt utseende. 

Vissa branscher och företag har en betydligt mer avslappnad attityd till den sina kandidater. Där handlar det om att snabbt och tydligt få fram relevant information så att den som läser dina dokument snabbt kan bilda sig en uppfattning om dig. Då kan det passa bättre med en modern variant.

Modern mall fungerar till branscher och företag där det är ok att använda sig av extra designad layout för att uttrycka personlighet. Vi har 9 st moderna mallar att välja mellan. Du kan även ändra alla rubriker och färgelementen i mallarna för att göra dem mer personliga så att de passar för just din smak.

Kreativ Cv Mall

När du vill ge ett omedelbart intryck med din jobbansökan är den kreativa mallen rätt för dig. Med vågade färger får du uppmärksamheten du förtjänar. Passar bra för kreativa yrken där personlighet uppmuntras. Självklart kan du ändra färger efter din egen smak. Vi har 2 st mallar inom kategorin kreativitet. Dessa mallar är fyllda med färgelement som självklart går att ändra på så att du kan få fram ett utseende som tilltalar dig.

Vilken cv mall ska jag välja?

För att skapa ett professionellt utseende är vårt cv tips att alltid använda sig av en snygg cv mall. Om du funderar på vilken design du ska välja när du söker jobb så är en bra grundregel att anpassa ditt val efter företaget och branschen det gäller.  

Vissa branscher och företag är mer konservativa och förväntar sig enhetliga cv:n från alla sökanden. Ett exempel på traditionella yrken är jurist eller banktjänsteman – där förväntas en viss typ av layout. Då är vårt tips att utgå ifrån en enkel och klassisk cv mall utan extra färger eller andra ikoner och element. 

Andra branscher och företag har en betydligt mer avslappnad attityd till den sina kandidater. Där handlar det om att snabbt och tydligt lyfta fram relevant information så att den som läser dina dokument snabbt kan bilda sig en uppfattning om dig. Då kan det passa bättre med en modern variant.

Modern mall fungerar till branscher och företag där det är ok att använda sig av extra designad layout för att uttrycka personlighet. 

Sedan har vi de kreativa layouterna som du kan använda när du vill lyfta fram din personlighet och kreativitet. Om du är intresserad av den här typen av jobb kan det ofta passa bra med lite färger och mer design.  

Kort sagt beror det på vilken typ av arbete du letar, men också lite hur du vill presentera dig själv. Vill du att din ansökan ska stå ut lite eller vill du hålla det enkelt och klassiskt? 

Om du är osäker kan du alltid välja enkla eller klassiska cv mallar eftersom de passar för de flesta typer av arbeten. I slutändan får du själv avgöra vad som är lämpligast. 

När du använder Aspirantus cv byggare kan du välja mellan 20 olika cv mallar i tre olika kategorier både för ditt cv och personliga brev för att få ett enhetligt utseende som passar både dig och det aktuella jobbet. 

Testa ett gratis konto och skapa gratis cv innan du bestämmer dig. Och självklart har vi även gratis cv mallar. 

Så här enkelt skapar du snygga cv online med vår cv-byggare

CV meny för att uppge personlig information

Steg 1. Fyll i din personliga information

 • Personliga uppgifter
 • Länk till linkedin eller andra sidor du vill visa
 • Karriärmål / sammanfattning / Professionell profil

I steg 1 fyller du i din personliga information. I steg 1 fyller du i din personliga information. Om du vill kan du skriva en kortare profil eller sammanfattning av dina kompetenser. Även andra uppgifter som språkkunskaper, certifikat eller personliga intressen fyller du i här

Steg 2. Skriv om dina arbetserfarenheter

 • Företag du arbetat på
 • Start och slutdatum eller pågående
 • Arbetsbeskrivning och arbetsuppgifter

Det här är grundbulten i ditt cv och den del rekryteraren lägger störst vikt vid. Med vår smidiga cv byggare kan du enkelt byta plats på olika fält genom att klicka och dra samt lyfta fram viktiga erfarenheter.

Cv meny för att uppge arbetserfarenheter
Cv meny för utbildning

Steg 3. Utbildningar

 • Namn på skola
 • Vilken utbildning du har genomfört
 • Start och slutdatum

Här lyfter du fram dina utbildningar. Men du skriver om dina utbildningar beror mycket på hur mycket arbetserfarenheter du har hunnit samla på dig. Läs mer om hur du anpassar utbildningsdelen i vår cv guide.

 

Steg 5. Fyll i övriga kunskaper

 • Fyll i alla dina språkkunskaper och ge dem ett värde.
 • Vilka ytterligare kompetenser har du
 • Dina referenser
 • Din cv bild (valfritt att ladda upp foto)

I steg 5 fyller du i en rad andra uppgifter som tex dina språkkunskaper. Du kan ge dem ett värde mellan 1-10 för att beskriva hur bra du behärskar språket. Har du andra kompetenser eller personliga egenskaper så kan du också fylla i det här samt ge dina kunskaper ett värde mellan 1-10. Dina cv referenser samt deras kontaktuppgifter. Om du väljer att ha en bild i ditt cv laddar du enkelt upp ett fotografi.

Cv meny för kunskaper
olika cv mallar

Steg 6. Välj cv mall

 • I steg 6 är det dags att välja utseendet på ditt cv

Med Aspirantus cv byggare kan du välja mellan 20 professionella mallar som alla har olika egenskaper. Det är superenkelt att ändra och välja vilken mall du föredrar att använda. Du byter med ett enkelt klickkan. Om du är osäker på ditt val är det bara att testa dig fram.

Steg 7. Finjustera ditt cv och ladda ned som PDF

 • Sista steget i ditt cv är att finjustera och välja fonter och storlekar / färg

Med Aspirantus cv byggare kan du enkelt ändra färg på din mall, ändra fonter och textstorlekar. Allt för att du ska anpassa ditt cv efter din egen smak och professionella profil. Efter att du är helt nöjd med ditt cv är det dags att ladda ned i PDF format vilket alltid är bättre än word eftersom det håller formateringen på alla enheter.

Cv meny för personligt brev

Steg 8. Skriv ett personligt brev

 • Skriv ditt personliga brev anpassat till tjänsten du söker

När du är färdig med ditt cv är det dags att skriva ett brev. Med Aspirantus e-verktyg skapar du ett personliga brev lika enkelt som du skapar ett cv. Mallarna för ditt brev använder samma layout som ditt cv för ett enhetligt och professionellt intryck. Allt detta utan kostnad. Om du behöver inspiration och guidning kan du läsa vår kompletta guide för att skriva ansökan.

Vad är ett cv?

Kort sagt är ditt cv eller curriculum vitae ett dokument som används när du söker jobb för att marknadsföra dig själv inför en potentiell arbetsgivare. 

Du sammanfattar dina arbetserfarenheter, utbildningar, andra kompetenser och kunskaper så att en potentiell arbetsgivare snabbt kan få en uppfattning om du är en lämplig kandidat att gå vidare med.

 Vanligtvis kan det kan också innehålla en kort profil av dig själv eller en sammanfattning av din karriär. Ett cv tillsammans med ett personligt brev är de mest efterfrågade dokumenten när du söker jobb.

Då de flesta jobb skiljer sig åt, även om det är samma yrke, bör du alltid anpassa ditt cv efter det specifika jobbet du söker, även om en del arbetsbeskrivningar kan kännas likartade. Alla arbetsgivare letar efter egenskaper och

 kompetenser som passar just deras företag. Vårt cv tips är titta på ditt cv som ett levande dokument som kontinuerligt utvecklas och förändras allt beroende på hur du själv utvecklas och vilka typ av jobb du söker.

Skapa ett gratis cv - testa nu!

Vad ska du inkludera i ditt cv?

Vad som ingår beror till stor del på det specifika jobbet och branschen du söker till. 

Men nyckelinformation som vanligtvis ingår är dina arbetserfarenheter, dina utbildningar, dina specifika kompetenser din, kontaktinformation och andra relevanta kunskaper som kan vara av intresse för en eventuell arbetsgivare. 

Hur du sedan organiserar upp de olika sektionerna och hur omfattande de bör vara styrs av dina egna arbetserfarenheter och var någonstans i karriären du befinner dig. 

Hur långt ska det vara?

Huvudrekommendationen är att skriva koncist, fokuserat och alltid anpassat till den specifika tjänsten du jagar. Och ett ytterligare cv tips är att försöka hålla det till 1-2 sidor. 

Längre än så krävs ofta inte för att en rekryterare eller potentiell arbetsgivare ska kunna avgöra om du har de kvalifikationerna de efterfrågar. Om du som söker jobb har haft en längre karriär och tjänsten du söker rättfärdigar det, kan det självklart vara korrekt att skriva lite längre.

Vilket format ska jag använda?

Man brukar prata om tre olika huvudformat, även för cv mallarna här på Aspirantus tjänst. Vanligast är det omvänt kronologiska formatet som används av de flesta arbetssökande i Sverige. 

Innebörden är helt enkelt att du listar dina senaste arbetserfarenheter och utbildningar först, för att därigenom ha de mest aktuella kompetenserna lättillgängliga för läsaren. Detta formatet fungerar till alla sorters jobb och är det formatet som vi rekommenderar i de flesta fall. 

Sedan finns det kompetensbaserade formatet och som namnet antyder ligger fokuset här på dina kompetenser. 

Personer som saknar vissa arbetserfarenheter och vill fokusera på en specifik kompetens istället kan använda sig av det här formatet. Till sist har vi kombinationsformatet som är en kombination av de bägge tidigare formaten. 

I vår guide till att skriva cv får du många tips och du kan läsa extra ingående om vad som utmärker de olika formaten och när de används. 

Hur skriver jag om mina kompetenser?

Man brukar prata om kompetenser i termer av hårda och mjuka kompetenser. De hårda kompetenserna är möjliga att utbilda sig till och att lära ut, och är därmed också möjliga att kvantifiera. Exempel på hårda kompetenser är språk och tekniska kunskaper. 

Mjuka kompetenser handlar i högre grad om personliga och sociala egenskaper och är kompetenser som byggs upp under en längre tid och är därför svårare att utbilda sig till eller att kvantifiera. Ledaregenskaper och stresshantering är två exempel på mjuka kompetenser. 

Du kan blanda mellan dina olika kompetenser för att hitta en bra balans med de krav som jobbet ställer. De kan ha en egen sektion eller så kan du göra en punktlista, allt beroende på vad du själv känner passar bäst i den aktuella situationen. 

De kan också förekomma i en sammanfattning där du fokuserar på just de kompetenser som är viktiga för det jobbet du vill ha. Slutligen vill vi återigen tipsa dig om att vissa cv mallar fungerar bättre för vissa tjänster, men att det i slutändan alltid är bäst att ladda ner den cv mall som känns rätt för dig själv. Alla cv mallarna är certifierade av rekryterare. Testa en av våra gratis cv mallar genom att starta ett konto.

Matz Bengtsson

Matz Bengtsson

Matz Bengtsson är en HR och rekryteringsspecialist med en Fil.kand inom HR samt Fil.mag inom arbetsrätt

Cv mallar för olika yrken