20 Cv mallar som förbättrar ditt cv

En professionell cv mall ökar dina chanser när du söker jobb. Vi har enkla mallar, moderna mallar och kreativa mallar för alla yrken skapade av rekryterare. Du kan se alla exempel nedan. Starta ett konto och testa ett gratis cv.

Alla
Enkel
Modern
Kreativ

Vilka är fördelarna med att använda en cv mall?

Du har inte många sekunder på dig att skapa ett bra intryck genom ditt cv. En genomsnittlig rekryterare lägger bara några sekunder på att läsa ditt cv innan de bestämmer sig för om du är rätt person att kalla till jobbintervju. En väldesignad cv mall ger självklart inga garantier, men det hjälper dig att strukturera upp ditt cv att bli mer lättöverskådlig och bli mer tilltalande för det mänskliga ögat. Det blir som ett starkt första intryck där du visar att du har ansträngt dig och har lagt ner energi på att få ditt cv professionellt.  

 • Ger ett professionellt första intryck
 • Gör ditt cv lättläsligt genom fasta strukturer
 • Ditt cv blir anpassat efter branschen
 • Hjälper dig att fokusera på de viktiga detaljerna
 • Skapar uppmärksamhet
banner cv byggare

Hur är en cv mall uppbyggd?

Här kan du se hur de olika sektionerna är uppbyggda. Varje del är väl avgränsad mot de andra delarna för att underlätta läsning och navigering i ditt cv:

 • Kontaktuppgifter
 • Professionell profil
 • Arbetserfarenheter
 • Utbildning
 • Kunskaper / kompetenser
 • Referenser
 • Språkkunskaper

Hur väljer jag rätt mall?

Om du funderar på vilken design du ska välja när du söker jobb så är en bra grundregel att anpassa ditt val efter företaget och branschen det gäller. Kort sagt beror det på vilken typ av arbete du letar, men också lite hur du vill presentera dig själv. Vill du att din ansökan ska stå ut lite eller vill du hålla det enkelt och klassiskt? Då kan det passa med en stilren mall. Se olika exempel på cv här.

Vissa branscher och företag är mer konservativa och förväntar sig enhetliga cv:n från alla sökanden. Ett exempel på traditionella yrken är jurist eller banktjänsteman – där förväntas en viss typ av layout. Då är vårt tips att utgå ifrån en enkel och klassisk cv mall utan extra färger eller andra ikoner och element. Där handlar det om att snabbt och tydligt få fram relevant information så att den som läser dina dokument snabbt kan bilda sig en uppfattning om dig.

Andra yrken är det mer accepterat att visa mycket av sin personlighet i sin jobbansökan. Då är mallar med mer färgelement och andra designelement mer accepterat och också kanske att föredra.

Enkel cv mall

För dig som vill hålla din jobbansökan fokuserad. Du ger ett effektivt första intryck utan att missa fördelarna med ett välstrukturerat och snyggt cv. Passar för alla, men speciellt populära hos yrkespersoner som har längre erfarenheter och vill fokusera på kompetenser.
Om du söker efter en enkel cv mall så har vi 8 stycken att välja mellan. Det som utmärker dessa mallar är deras enkla utformning. Layouten är fokuserad på dina uppgifter och har ett klassiskt och enkelt utseende. Bra när du vill fokusera på dina erfarenheter. finns både med och utan profilbild. Läs mer om våra enkla cv-mallar här.

Modern cv mall

Den perfekta kompromissen mellan design och fokusering. Passar för all yrkeskategorier tack vare den effektiva strukturen kombinerat med snygga designelement och genomtänkta färger. Enkelt att anpassa färger och fonter för ett personligt utseende.Om du söker jobb där företagen har en betydligt mer avslappnad attityd till den sina kandidater kan du överväga modern mall. Den fungerar till branscher och företag där det är ok att använda sig av extra designad layout för att uttrycka personlighet. Vi har 9 st moderna mallar att välja mellan. Du kan även ändra alla rubriker och färgelementen i mallarna för att göra dem mer personliga så att de passar för just din smak. Läs mer om våra moderna cv-mallar här.

Kreativ cv mall

Sedan har vi de kreativa layouterna som du kan använda när du vill lyfta fram din personlighet och kreativitet. Om du är intresserad av den här typen av jobb kan det ofta passa bra med lite färger och mer design.  När du vill ge ett omedelbart intryck med din jobbansökan är den kreativa mallen rätt för dig. Med vågade färger får du uppmärksamheten du förtjänar. Passar bra för kreativa yrken där personlighet uppmuntras. Självklart kan du ändra färger efter din egen smak. Vi har 2 st cv mallar inom kategorin kreativitet. Dessa mallar är fyllda med färgelement som självklart går att ändra på så att du kan få fram ett utseende som tilltalar dig. Läs mer om våra kreativa cv-mallar här.

Cv mallar för olika yrken