CV mallar för alla yrken

Professionella CV mallar som ökar dina chanser när du söker jobb. Vi har enkla mallar, moderna mallar och kreativa mallar. Starta ett konto och ladda ned en gratis cv mall!

Alla
Enkel
Modern
Kreativ

Bilder på våra Cv-mallar

Vilken CV mall är bäst?

Om du funderar på hur ett curriculum vitae bör se ut, är en bra grundregel att anpassa ditt val efter företaget och branschen det gäller. Kort sagt beror det på vilken typ av arbete du tänker söka, men också lite hur du vill presentera dig själv. Klicka här för att se olika cv-exempel.

Du har inte många sekunder på dig att skapa ett bra intryck. En genomsnittlig rekryterare lägger bara några sekunder på att läsa din ansökan innan de bestämmer sig för om du är rätt person att kalla till jobbintervju. En väldesignad mall ger självklart inga garantier, men det hjälper dig att strukturera upp din ansökan och blir mer lättöverskådlig och mer tilltalande för det mänskliga ögat.

Det blir som ett starkt första intryck där du visar att du har ansträngt dig och har lagt ner energi på att få din ansökan professionell. Hos Aspirantus får du snygga svenska cv-mallar och dessutom får både ditt cv och personliga brev ett enhetligt utseende. 

Vi har ett sortiment av 20 cv-mallar med olika layout för att du ska kunna hitta det rätta utseendet oavsett vilken typ av jobb du ska söka. Du börjar med en tom cv mall för att sedan fylla i din egen information.

Cv mallar för olika yrken och områden

Här ger vi dig 4 tips som du kan tänka på när du väljer mall

  1. Anpassa utseendet på ditt cv efter bransch
  2. Tänk på vilket intryck du vill skapa
  3. Hur många år har du i yrket? Nyexaminerad eller erfaren?
  4. Vill du fokusera på arbetserfarenheter eller utbildning?

Modern cv mall

Inom de flesta branscherna är det accepterat att visa mer personlighet i sin jobbansökan. Då är mallar med fler färger och andra designelement mer accepterat och också kanske att föredra. En modern cv mall fungerar perfekt när du vill hitta en bra kompromiss mellan tydlighet utan att förlora din personlighet och vad som gör dig till en unik kandidat.

Enkel funktionell cv mall

Vissa branscher och företag är mer konservativa och förväntar sig enhetlighet ifrån alla sökanden. Ett exempel på traditionella yrken är jurist eller banktjänsteman – där förväntas en viss typ av layout. Då är vårt tips att utgå ifrån en enkel och funktionell variant utan extra färger eller andra ikoner och element. Då kan det passa bra med en enkel cv mall.

Kreativ cv mall

Om du söker ett jobb som har en kreativ inriktning och det råder en avslappnad klädkod kan du också vara lite djärvare i ditt val av cv. Då kan vi rekommendera en kreativ cv mall som verkligen låter dig ta ut svängarna och förmedla kreativitet och personlighet.

Superenkelt att skapa ett snyggt cv med vår cv-byggare

Aspirantus online cv byggare är väldigt enkel att använda. Skapa ett cv genom att fylla i de färdiga fälten och välj en mall, resten fixar vi. Du kan ladda ner en gratis cv mall i PDF och testa alla funktioner när du har skapat ett gratiskonto. Ett snyggt cv på nolltid!

  • Svenska cv mallar
  • Gör ditt cv lättläsligt genom fasta strukturer
  • Anpassat efter branschen
  • Hjälper dig att fokusera på de viktiga detaljerna
  • Skapar uppmärksamhet
  • Enkelt att ladda ner som PDF

Vanliga frågor om våra cv mallar