CV mallar

Trött på att skicka ut fula cv:n? Aspirantus cv byggare är en gratistjänst för dig som söker nytt arbete. Skapa och ladda ned 20 professionella cv mallar helt utan kostnad!

En person fyller i ett cv formulär

Enkla - moderna och kreativa mallar

Det ska inte kosta pengar att söka jobb. Du får tillgång till alla mallar och funktioner utan kostnad

Så här fungerar vår cv byggare

Fördelarna med Aspirantus CV Byggare

100% Gratis

Det ska inte kosta pengar att söka jobb. Det här är en gratistjänst till dig som söker nytt arbete. Alla funktioner i vårt e-verktyg är därför 100% kostnadsfria.

2020 års cv-mallar

De senaste mallarna för att du ska maximera dina chanser när du söker jobb.

E-verktyg

Byt mallar och utseende enkelt och snabbt med ett knapptryck.

Personligt brev

Skriv ditt personliga brev med hjälp av vårt e-verktyg. Få inspiration och vägledning med hjälp av våra guider.

Godkända av rekryterare

Alla våra mallar är utvecklade av rekryterare för att snabbt kunna matcha dina kompetenser med rätt tjänst.

15 minuter

Skapa ett cv och personligt brev på 15 minuter med vårt moderna e-verktyg. Snabbt - enkelt - gratis.

Så fungerar det

Steg 1

Välj cv mall

I första steget väljer du vilken mall du vill använda. På Aspirantus kan du välja mellan 20 olika cv-mallar för att hitta den perfekta layouten för jobbet du söker. Du kan byta layout med hjälp av ett enkelt knapptryck. Vi har både klassiska, moderna och kreativa mallar. 

Meny för att välja cv mall
CV meny för att uppge personlig information

Steg 2

Fyll i personlig information

 • Personliga uppgifter
 • Länk till din profil på linkedin eller andra sidor du vill visa
 • Karriärmål – professionell profil – sammanfattning 

I steg två fyller du i din personliga information. Om du vill kan du skriva en kortare profil eller sammanfattning av dina kompetenser. Även andra uppgifter som språkkunskaper, certifikat eller personliga intressen fyller du i här. Läs mer om grunduppgifter och hur du anpassar din introduktion till din egen bakgrund i vår kompletta cv-guide.

Steg 3

Arbetserfarenheter

 • Företag
 • Start och slutdatum (eller pågående) 
 • Arbetsbeskrivning och uppgifter

Det här är grundbulten i ditt cv och den del rekryteraren lägger störst vikt vid. 

Cv meny för att uppge arbetserfarenheter
Cv meny för utbildning

Steg 4

Utbildningar

 • Namn på skola
 • Utbildning
 • Start och slutdatum

Hur du skriver om dina utbildningar beror mycket på hur mycket arbetserfarenheter du har hunnit samla på dig.

Steg 5

Hårda och mjuka kompetenser och övriga utbildningar

 • Kompetenser du anser vara relevanta för jobbet
 • Dina personliga egenskaper
 • Eventuella certifieringar
 • Andra typer av utbildningar

Hårda kompetenser betyder helt enkelt kunskaper du snabbt kan konkretisera och bevisa, som t.ex språkkunskaper eller kunskaper om en viss programvara. Mjuka kompetenser handlar mer om dina personliga egenskaper som t.ex ansvarsfull, social eller disciplinerad. 

Cv meny för kunskaper
Cv meny för personligt brev

Steg 6

Personligt brev

 • Skriv ett personligt brev anpassat till tjänsten du söker

När du är färdig med ditt cv är det dags att skriva ett personligt brev. Med Aspirantus e-verktyg skapar du ett personligt brev lika enkelt som du skapar ett cv. Mallarna för ditt personliga brev använder samma layout som ditt cv för ett enhetligt och professionellt intryck. Allt detta utan kostnad. Om du behöver inspiration och guidning kan du läsa vår kompletta guide för ditt personliga brev

Vanliga Frågor

Är det verkligen gratis?

Ja! Det är 100% gratis för dig som söker nytt arbete att använda alla våra tjänster. Det tillkommer inga extra kostnader för att använda vissa mallar eller funktioner. Inga dolda prenumerationskostnader eller andra begränsningar. Alla funktioner med vårt verktyg är helt kostnadsfria. Vår sida har ingen betalfunktion.

Varför är det gratis när det kostar pengar hos andra?

Vårt motto är att det inte ska kosta pengar att söka jobb. Affärsverksamheten vi driver riktas inte mot arbetssökande utan mot företag som rekryterar. Vårt e-verktyg ser vi därför som en service till arbetssökande och ett sätt att få en välfungerande arbetsmarknad där du som söker arbete har tillgång till professionella cv-mallar som ökar dina chanser att få jobbet du söker.


Hur många cv:n kan jag göra?

Vi har en gräns på 10 stycken aktiva cv:n och personliga brev per person. Om du behöver skapa ett nytt efter det måste du radera ett gammalt.

Kan jag ladda ner mina cv:n och personliga brev?

Javisst det är inga problem! Alla dina dokument du skapar kan du ladda ned som PDF.Behöver jag vara medlem för att använda era tjänster

Ja du måste vara medlem och inloggad när du använder våra tjänster. Men det är superenkelt att bli medlem och kostar självklart ingenting.

Erbjuder ni hjälp att skriva cv och personliga brev?

Vi har skrivit ett flertal kompletta guider som innehåller både exempel och tips för att hjälpa dig igenom alla delar av ditt skrivande. Titta gärna in på vår bloggsida där du förutom våra guider kan hitta andra artiklar och inlägg som täcker det mesta du behöver när du säker ett nytt arbete. Men eftersom det är en gratistjänst kan vi tyvärr inte erbjuda personlig hjälp.

Mer information om CV

Vad är ett CV?

Kort sagt är ditt cv ett dokument som används när du söker arbete för att marknadsföra dig själv inför en potentiell arbetsgivare. Du sammanfattar dina arbetserfarenheter, utbildningar, andra kompetenser och kunskaper. Vanligtvis kan det kan också innehålla en kort profil av dig själv eller en sammanfattning av din karriär. Ett cv tillsammans med ett personligt brev är de mest efterfrågade dokumenten när du söker ett jobb.

Då de flesta jobb skiljer sig åt bör du också vara beredd på att anpassa ditt cv efter jobbet du söker även om en del arbetsbeskrivningar kan kännas likartade. Se det som ett levande dokument som kontinuerligt utvecklas och förändras allt beroende på hur du själv utvecklas och vilka jobb du söker.

Vilken mall är lämplig för mig?

För att ge ditt cv ett professionellt utseende är det alltid en bra idé att använda sig av en snygg cv mall. Om du funderar på vilken design du ska välja så är en bra grundregel att utgå ifrån att anpassa ditt val efter typen av jobb du kommer att söka eller vilket företag eller bransch du ansöker hos.  

Vissa branscher och företag är mer konservativa och förväntar sig enhetliga cv:n från alla sökanden. Ett exempel på mer traditionella yrken är t.ex jurist eller banktjänsteman – där förväntas en viss typ av layout. Då är det rekommenderat att utgå ifrån en enkel och klassisk mall utan extra färger eller andra ikoner och element. Andra branscher och företag har en betydligt mer avslappnad attityd till den som söker jobb. Där handlar det mer om att snabbt och tydligt få fram relevant information så att den som läser dina dokument snabbt kan bilda sig en uppfattning om dig.

Moderna utseenden fungerar till branscher och företag där det är ok att använda sig av lite mer design för att uttrycka personlighet. Sedan har vi de kreativa layouterna som du kan använda när du söker jobb och du gärna vill visa mycket personlighet och kreativitet. Om du söker den här typen av jobb kan det ofta passa med lite färger och mer design.  

Kort sagt beror det på vilken typ av arbete du söker, men också lite hur du vill presentera dig själv. Vill du att din ansökan ska stå ut lite eller vill du hålla det enkelt och klassiskt? Om du är osäker på ditt val fungerar det med ett enkel / klassiskt mall eftersom de passar för de flesta typer av arbeten. I slutändan får du själv avgöra vad som är lämpligast. 

När du använder Aspirantus cv byggare kan du välja mellan 20 olika mallar i tre olika kategorier både för ditt cv och personliga brev för att få ett enhetligt utseende som passar både dig och det jobbet du söker (dessutom är det helt gratis!).

Vår cv byggare är helt gratis! Inga extra kostnader tillkommer!

Vad ska du inkludera i ditt cv?

Vad som ingår beror till stor del på det specifika jobbet och branschen du söker till. Men nyckelinformation som vanligtvis ingår är dina arbetserfarenheter, dina utbildningar, dina specifika kompetenser din kontaktinformation och andra relevanta kunskaper som kan vara av intresse för en eventuell arbetsgivare. 

Hur du sedan organiserar upp de olika sektionerna och hur omfattande de bör vara styrs av dina egna arbetserfarenheter och var någonstans i karriären du befinner dig. 

Hur långt ska det vara?

Huvudrekommendationen är att skriva koncist, fokuserat och alltid anpassat till den specifika tjänsten som du söker. Och en ytterligare bra riktlinje är att försöka hålla det till 1-2 sidor. Längre än så krävs ofta inte för att en rekryterare eller potentiell arbetsgivare ska kunna avgöra om du har de kvalifikationerna de eftersöker. Har du haft en längre karriär och tjänsten du söker rättfärdigar det, kan det självklart vara korrekt att skriva lite längre.

Vilket format ska jag använda?

Man brukar prata om tre olika huvudformat. Vanligast är det omvänt kronologiska formatet som används av de flesta som söker jobb i Sverige. Innebörden är helt enkelt att du listar dina senaste arbetserfarenheter och utbildningar först, för att därigenom ha de mest aktuella kompetenserna lättillgängliga för läsaren. Detta formatet fungerar till alla sorters jobb och är det formatet som vi rekommenderar i de flesta fall. 

Sedan finns det kompetensbaserade formatet och som namnet antyder ligger fokuset här på dina kompetenser. Personer som saknar vissa arbetserfarenheter och vill fokusera på en specifik kompetens istället kan använda sig av det här formatet. Till sist har vi kombinationsformatet som är en kombination av de bägge tidigare formaten. I vår guide till att skriva cv kan du läsa mer ingående om vad som utmärker de olika formaten och när de används. 

Hur skriver jag om mina kompetenser?

Man brukar prata om kompetenser i termer av hårda och mjuka kompetenser. De hårda kompetenserna är möjliga att utbilda sig till och att lära ut, och är därmed också möjliga att kvantifiera. Exempel på hårda kompetenser är språk och tekniska kunskaper. 

Mjuka kompetenser handlar mer om personliga och sociala egenskaper och är kompetenser som byggs upp under en längre tid och är därför svårare att utbilda sig till eller att kvantifiera. Ledaregenskaper och stresshantering är två exempel på mjuka kompetenser. 

Du kan blanda mellan dina olika kompetenser för att hitta en bra balans med de krav som jobbet ställer. De kan ha en egen sektion eller så kan du göra en punktlista, allt beroende på hur du själv känner passar bäst. De kan också förekomma i en sammanfattning där du fokuserar på just de kompetenser som är viktiga för det jobbet du söker.

Använd vårt e-verktyg helt gratis!

Med hjälp av Aspirantus e-verktyg kan du enkelt och smidigt skapa dina egna cv:n och personliga brev samt ge dem ett professionellt utseende anpassat till den branschen du du söker jobb. Varje personligt brev är matchat till cv:t för ett enhetligt utseende. Alla funktioner och mallar är 100% gratis att använda för dig som är arbetssökande – ”det ska inte kosta pengar att söka jobb!”. Klicka på knappen nedan för att starta ditt konto nu.