Snygga cv-mallar för alla yrken

En certifierad cv mall ökar dina chanser när du söker jobb. Vi har enkla mallar, moderna mallar och kreativa mallar för alla yrken. Du kan se alla exempel nedan. Starta ett konto och testa ett gratis cv.

Alla
Enkel
Modern
Kreativ

Vilken är bästa cv-mallen för mig?

Du har inte många sekunder på dig att skapa ett bra intryck genom ditt cv. En genomsnittlig rekryterare lägger bara några sekunder på att läsa ditt cv innan de bestämmer sig för om du är rätt person att kalla till jobbintervju. En väldesignad cv mall ger inga garantier, men det hjälper dig att strukturera upp ditt cv och bli mer tilltalande för ögat. För att skapa ett professionellt utseende är vårt cv tips att alltid använda sig av en snygg cv mall. Om du funderar på vilken design du ska välja när du söker jobb så är en bra grundregel att anpassa ditt val efter företaget och branschen det gäller.  

Kort sagt beror det på vilken typ av arbete du letar, men också lite hur du vill presentera dig själv. Vill du att din ansökan ska stå ut lite eller vill du hålla det enkelt och klassiskt? 

När du använder Aspirantus cv byggare kan du välja mellan 20 olika cv mallar i tre olika kategorier både för ditt cv och personliga brev för att få ett enhetligt utseende som passar både dig och det aktuella jobbet. 

Testa ett gratis konto och skapa gratis cv innan du bestämmer dig. Och självklart har vi även gratis cv mallar. 

banner cv byggare

Enkel cv mall

För dig som vill hålla din jobbansökan fokuserad. Du ger ett effektivt första intryck utan att missa fördelarna med ett välstrukturerat och snyggt cv. Passar för alla, men speciellt populära hos yrkespersoner som har längre erfarenheter och vill fokusera på kompetenser.
Om du söker efter en enkel cv mall så har vi 8 stycken att välja mellan. Det som utmärker dessa mallar är deras enkla utformning. Layouten är fokuserad på dina uppgifter och har ett klassiskt och enkelt utseende. Bra när du vill fokusera på dina erfarenheter. finns både med och utan profilbild.

Vissa branscher och företag är mer konservativa och förväntar sig enhetliga cv:n från alla sökanden. Ett exempel på traditionella yrken är jurist eller banktjänsteman – där förväntas en viss typ av layout. Då är vårt tips att utgå ifrån en enkel och klassisk cv mall utan extra färger eller andra ikoner och element. Där handlar det om att snabbt och tydligt få fram relevant information så att den som läser dina dokument snabbt kan bilda sig en uppfattning om dig. 

Modern cv mall

Den perfekta kompromissen mellan design och fokusering. Passar för all yrkeskategorier tack vare den effektiva strukturen kombinerat med snygga designelement och genomtänkta färger. Enkelt att anpassa färger och fonter för ett personligt utseende.Om du söker jobb där företagen har en betydligt mer avslappnad attityd till den sina kandidater kan du överväga modern mall. Den fungerar till branscher och företag där det är ok att använda sig av extra designad layout för att uttrycka personlighet. Vi har 9 st moderna mallar att välja mellan. Du kan även ändra alla rubriker och färgelementen i mallarna för att göra dem mer personliga så att de passar för just din smak.

Kreativ cv mall

Sedan har vi de kreativa layouterna som du kan använda när du vill lyfta fram din personlighet och kreativitet. Om du är intresserad av den här typen av jobb kan det ofta passa bra med lite färger och mer design.  När du vill ge ett omedelbart intryck med din jobbansökan är den kreativa mallen rätt för dig. Med vågade färger får du uppmärksamheten du förtjänar. Passar bra för kreativa yrken där personlighet uppmuntras. Självklart kan du ändra färger efter din egen smak. Vi har 2 st cv mallar inom kategorin kreativitet. Dessa mallar är fyllda med färgelement som självklart går att ändra på så att du kan få fram ett utseende som tilltalar dig.

Vad är ett cv?

Kort sagt är ditt cv eller curriculum vitae ett dokument som används när du söker jobb för att marknadsföra dig själv inför en potentiell arbetsgivare. 

Du sammanfattar dina arbetserfarenheter, utbildningar, andra kompetenser och kunskaper så att en potentiell arbetsgivare snabbt kan få en uppfattning om du är en lämplig kandidat att gå vidare med.

 Vanligtvis kan det kan också innehålla en kort profil av dig själv eller en sammanfattning av din karriär. Ett cv tillsammans med ett personligt brev är de mest efterfrågade dokumenten när du söker jobb.

Då de flesta jobb skiljer sig åt, även om det är samma yrke, bör du alltid anpassa ditt cv efter det specifika jobbet du söker, även om en del arbetsbeskrivningar kan kännas likartade. Alla arbetsgivare letar efter egenskaper och

 kompetenser som passar just deras företag. Vårt cv tips är titta på ditt cv som ett levande dokument som kontinuerligt utvecklas och förändras allt beroende på hur du själv utvecklas och vilka typ av jobb du söker.

Vad ska jag inkludera i mitt cv?

Vad som ingår beror till stor del på det specifika jobbet och branschen du söker till. 

Men nyckelinformation som vanligtvis ingår är dina arbetserfarenheter, dina utbildningar, dina specifika kompetenser din, kontaktinformation och andra relevanta kunskaper som kan vara av intresse för en eventuell arbetsgivare. 

Hur du sedan organiserar upp de olika sektionerna och hur omfattande de bör vara styrs av dina egna arbetserfarenheter och var någonstans i karriären du befinner dig. 

Hur långt bör mitt cv vara?

Huvudrekommendationen är att skriva koncist, fokuserat och alltid anpassat till den specifika tjänsten du jagar. Och ett ytterligare cv tips är att försöka hålla det till 1-2 sidor. 

Längre än så krävs ofta inte för att en rekryterare eller potentiell arbetsgivare ska kunna avgöra om du har de kvalifikationerna de efterfrågar. Om du som söker jobb har haft en längre karriär och tjänsten du söker rättfärdigar det, kan det självklart vara korrekt att skriva lite längre.

Vilket format ska jag använda på mitt cv?

Man brukar prata om tre olika huvudformat, även för cv mallarna här på Aspirantus tjänst. Vanligast är det omvänt kronologiska formatet som används av de flesta arbetssökande i Sverige. 

Innebörden är helt enkelt att du listar dina senaste arbetserfarenheter och utbildningar först, för att därigenom ha de mest aktuella kompetenserna lättillgängliga för läsaren. Detta formatet fungerar till alla sorters jobb och är det formatet som vi rekommenderar i de flesta fall. 

Sedan finns det kompetensbaserade formatet och som namnet antyder ligger fokuset här på dina kompetenser. 

Personer som saknar vissa arbetserfarenheter och vill fokusera på en specifik kompetens istället kan använda sig av det här formatet. Till sist har vi kombinationsformatet som är en kombination av de bägge tidigare formaten. 

I vår guide till att skriva cv får du många tips och du kan läsa extra ingående om vad som utmärker de olika formaten och när de används. 

Hur skriver jag om mina kompetenser?

Man brukar prata om kompetenser i termer av hårda och mjuka kompetenser. De hårda kompetenserna är möjliga att utbilda sig till och att lära ut, och är därmed också möjliga att kvantifiera. Exempel på hårda kompetenser är språk och tekniska kunskaper. 

Mjuka kompetenser handlar i högre grad om personliga och sociala egenskaper och är kompetenser som byggs upp under en längre tid och är därför svårare att utbilda sig till eller att kvantifiera. Ledaregenskaper och stresshantering är två exempel på mjuka kompetenser. 

Du kan blanda mellan dina olika kompetenser för att hitta en bra balans med de krav som jobbet ställer. De kan ha en egen sektion eller så kan du göra en punktlista, allt beroende på vad du själv känner passar bäst i den aktuella situationen. 

De kan också förekomma i en sammanfattning där du fokuserar på just de kompetenser som är viktiga för det jobbet du vill ha. Slutligen vill vi återigen tipsa dig om att vissa cv mallar fungerar bättre för vissa tjänster, men att det i slutändan alltid är bäst att ladda ner den cv mall som känns rätt för dig själv. Alla cv mallarna är certifierade av rekryterare. Testa en av våra gratis cv mallar genom att starta ett konto.

Cv mallar för olika yrken