Mallar för personligt brev

Med våra professionella mallar för personligt brev kommer du ge ett positivt intryck när du söker ett nytt jobb. Vi har enkla, moderna och kreativa mallar. Oavsett vilket jobb du ska skriva ett personligt brev för kan du hitta en passande mall här.

Alla
Enkel
Modern
Kreativ

Varför använda en mall när du skriver personligt brev?

Det finns många fördelar med att använda en mall för ditt personliga brev när du söker jobb. För det första ger du ett professionellt intryck och visar en potentiell arbetsgivare att du har lagt ned tid och energi på din ansökan, vilket i sin tur visar att du är seriös och har ansträngt dig för att ge ett gott intryck. Det ser professionellt ut att använda en personligt brev mall helt enkelt. 

Exempel på andra fördelar med en snygg layout hos ett personligt brev är att det blir lättläst, strukturerat och enklare för läsarens ögon att hitta rätt i texten. 

Det går snabbare att hitta dina kompetenser, och arbetsgivaren eller företaget du söker till kan snabbt och enkelt få fram informationen om dina erfarenheter och egenskaper utan att behöva leta. Om du även använder samma design på både ditt personliga brev och cv får du ytterligare fördelar. 

När du skriver det personliga brevet och använder de mallar som är tillgängliga hos Aspirantus ger du dig själv de bästa förutsättningarna för att just din ansökan står ut bland alla som söker jobbet.

Att välja utseende på sitt personliga brev

Låt oss titta lite på de olika mallarna som finns tillgängliga när du skriver personligt brev och vad som kännetecknar dem. Om du har läst våra rekommendationer kring cv layout så känner du till att ett bra val av utseende på ett brev till stor del bör styras av jobbet eller företaget du söker till. 

Vi erbjuder tre olika kategorier av mallar för ditt personliga brev för att du alltid ska kunna välja en lämplig layout oavsett vilket jobb du söker eller din egen bakgrund. Vi har enkel layout. Vi har ett modernt utseende och till sist har vi ett kreativt utseende

Enkel personligt brev mall

Ett brev ska återspegla jobbet och företaget du söker till. Personligt brev med enkelt utseende passar ofta för traditionella tjänster där det finns lite outtalade regler och traditioner, där det finns mer formella krav. När du söker arbete i mer traditionella branscher kan du välja kategorin klassiska eller enkla personligt brev mallar för att understryka din egen fokusering och professionalitet. 

Här finns inga överflödiga designelement utan allt är skapat för att vara funktionellt. Skriv personligt brev med enkel mall när du fokuserar helt och hållet på orden som du skriver i ditt brev. Om du känner dig osäker på vilken mall som är lämpligast kan du alltid välja att skriva personligt brev med klassisk layout eftersom den fungerar oavsett tjänst och företag du söker til

Modern personligt brev mall

Ett personligt brev med den moderna mallen kan vara det rätta valet när det är ok att uttrycka lite mer personlighet, kanske du vill visa rekryteraren att du är insatt i den senaste utvecklingen och vill hjälpa till att föra företaget framåt. Ett modernt utseende ger dig lite mer spelrum när det kommer till färg och design. 

Utan att vara för uttrycksfull så är den moderna mallen perfekt för dig som både vill ge uttryck för vem du är som person men samtidigt hålla ett stort fokus på innehållet i ditt brev. Många yrkeskategorier passar in i den här mallen och det är sällan som du inte kan välja ett modernt utseende.

Kreativ personligt brev mall

Kreativa mallar fungerar då du söker arbeten där kreativiteten står i centrum och du vill göra ett färgstarkt intryck och stå ut från mängden. Ett sätt att låta din personlighet få lite större utrymme helt enkelt. Ett exempel på jobb som är åt det kreativa hållet är marknadsförare. 

Men kreativa mallar fungerar också bra för jobb som inte har traditionella regler och formella krav vid ansökningarna. Många arbeten har fokus på personalens personliga egenskaper där sociala interaktioner är speciellt viktiga i det dagliga arbetet. 

Då kan en kreativ layout vara effektiv eftersom du omedelbart ger en en arbetsgivare intrycket av hur du är som person och vad som är din inspiration. 

Att skriva brev med en kreativ layout innebär att på ett bra sätt förmedla sin egen personlighet och sätta den i centrum av sin ansökan. 

Den kreativa mallen fungerar bäst när du kan fundera ut bra exempel på dina personliga egenskaper och hur du kan skriva om dem och sedan kombinera det med jobbet du ska söka.

banner cv byggare