Mallar för personligt brev

Om du vill ge ett professionellt intryck när du söker jobb kan du använda Aspirantus personligt brev mallar samt Aspirantus cv-mallar. Oavsett yrke kan du hitta en passande brevmall som ger din jobbansökan det lilla extra som kan göra skillnaden.

Bilder på våra personligt brev mallar

/templates/img/personliga-brev/enkel-mall-1.png
Enkel Mall 1
/templates/img/personliga-brev/enkel-mall-2.png
Enkel Mall 2
/templates/img/personliga-brev/enkel-mall-3.png
Enkel Mall 3
/templates/img/personliga-brev/enkel-mall-4.png
Enkel Mall 6
/templates/img/personliga-brev/enkel-mall-5.png
Enkel Mall 5
/templates/img/personliga-brev/enkel-mall-6.png
Enkel Mall 6
/templates/img/personliga-brev/enkel-mall-7.png
Enkel Mall 7
/templates/img/personliga-brev/enkel-mall-8.png
Enkel Mall 8
/templates/img/personliga-brev/enkel-mall-9.png
Enkel Mall 9
/templates/img/personliga-brev/enkel-mall-10.png
Enkel Mall 10
/templates/img/personliga-brev/kreativ-mall-1.png
Kreativ Mall 1
/templates/img/personliga-brev/kreativ-mall-2.png
Kreativ Mall 2
/templates/img/personliga-brev/modern-mall-1.png
Modern Mall 1
/templates/img/personliga-brev/modern-mall-2.png
Modern Mall 2
/templates/img/personliga-brev/modern-mall-3.png
Modern Mall 3
/templates/img/personliga-brev/modern-mall-4.png
Modern Mall 4
/templates/img/personliga-brev/modern-mall-5.png
Modern Mall 5
/templates/img/personliga-brev/modern-mall-6.png
Modern Mall 6
/templates/img/personliga-brev/modern-mall-7.jpg
Modern Mall 7
/templates/img/personliga-brev/modern-mall-8.png
Modern Mall 8

Vad är ett personligt brev?

Ditt personliga brev är en berättelse om dig som yrkesperson och din styrkor. Om ett cv ger en snabb överblick över dina kompetenser och formella bakgrund så går ett personligt brev djupare och blir mer personligt. Det är ett sätt att ge en bakgrund och en kontext till dina arbetserfarenheter som du skriver om i ditt cv.

Ett personligt brev ska komplettera ditt cv

Ett personligt brev har tre huvudsakliga uppgifter:

  1. Att berätta varför du söker jobbet.
  2. Att ge mer detaljerad information om dina erfarenheter och kunskaper.
  3. Att visa hur du kan bidra till verksamheten.

Några Snabba tips för att skriva ett bra personligt brev

Om du följer våra enkla tips så kommer det att bli enklare att skriva ditt brev. Gör det inte mer komplicerat än det behöver vara. Du kan läsa mer i vår guide om att skriva personligt brev

  • Var påläst om företaget.
  • Välj några av dina kunskaper som är relevanta för jobbet du söker och beskriv dem på ett sätt som passar in med företagets önskemål om kompetenser.
  • Bevisa dina kunskaper genom att ge konkreta exempel på vad du har gjort och vilka resultat du har åstadkommit.
  • Skriv rakt på sak. Undvik onödig information eller utfyllnadsord.
  • Max 1 sida långt. Ingen vill läsa en lång roman.

Testa en brev-mall utan kostnad

Om du skapar ett gratis konto kan du testa en gratis mall både för ditt cv och personliga brev. Om du sedan vill ha mer mallar för personligt brev att välja mellan kan du enkelt och till en låg kostnad uppgradera ditt konto.

Gratis personligt brev mall som du kan ladda ned och använda själv

Ladda ner ditt brev som PDF

Efter att du har valt mall för ditt personliga brev kan du ladda ner det som PDF. Vi på Aspirantus avråder dig att använda och ladda ner mallar i word eller googlde doc av den enkla anledningen att utseendet kan förvrängas beroende på den enhet man läser på. Det händer inte med PDF.

De flesta rekryterare använder också mjukvara som endast fungerar med PDF. Vi rekommenderar därför att du alltid använder PDF när du skickar in cv och personligt brev.

Att välja utseende på sitt personliga brev

Låt oss titta lite på de olika mallarna som finns tillgängliga när du skriver personligt brev och vad som kännetecknar dem. Om du har läst våra rekommendationer kring cv layout så känner du till att layout och utseende även på ett brev till stor del bör återspegla yrket eller företaget du söker till.

Vi erbjuder tre olika kategorier av mallar för ditt personliga brev för att du alltid ska kunna välja en lämplig layout oavsett vilket jobb du söker eller din egen bakgrund. Vi har enkel layout. Vi har ett modernt utseende och till sist har vi ett kreativt utseende

Enkel personligt brev mall

Personligt brev med enkelt utseende passar ofta för traditionella tjänster där det finns lite outtalade regler och traditioner och lite mer formella krav. När tjänsten du söker är i en mer traditionell bransch kan du välja kategorin klassiska eller enkla mallar för att understryka din egen fokusering och professionalitet.

Här finns inga överflödiga designelement utan allt är skapat för att vara funktionellt. Skriv personligt brev med enkel mall när du laserfokuserad på dina meriter och kompetenser utan fluff eller andra onödiga element.

Om du känner dig osäker på vilken mall som är lämpligast kan du alltid välja att skriva klassisk layout eftersom den fungerar oavsett tjänst och företag du söker till.

Modern personligt brev mall

Ett personligt brev med den moderna mallen kan vara det rätta valet när det är ok att uttrycka lite mer personlighet eftersom ett modernt utseende ger dig lite mer spelrum när det kommer till färg och design. Kanske vill du visa rekryteraren att du är insatt i den senaste utvecklingen och vill hjälpa till att föra företaget framåt.

Utan att vara för uttrycksfull så är den moderna mallen perfekt för dig som både vill ge uttryck för vem du är som person men samtidigt hålla ett stort fokus på innehållet i ditt brev. Många yrkeskategorier passar in i den här mallen och det är sällan som du inte kan välja ett modernt utseende.

Det här kategorin är speciellt populär hos säljare, sjukvårdspersonal, butiksarbetare och andra yrken där personliga egenskaper är viktiga.

Kreativ personligt brev mall

Kreativa mallar fungerar då du söker arbeten där kreativiteten står i centrum och du vill göra ett färgstarkt intryck och stå ut från mängden. Ett sätt att låta din personlighet få lite större utrymme helt enkelt. Ett exempel på jobb som är åt det kreativa hållet är marknadsförare och artistiska yrken.

Men kreativa mallar fungerar också bra för jobb som inte har traditionella regler och formella krav vid ansökningarna. Många arbeten har fokus på personalens personliga egenskaper där sociala interaktioner är speciellt viktiga i det dagliga arbetet.

Då kan en kreativ layout vara effektiv eftersom du omedelbart ger en en arbetsgivare intrycket av hur du är som person och vad som är din inspiration.

Att skriva brev med en kreativ layout innebär att förmedla sin egen personlighet i ett positivt sken och sätta den i centrum av sin ansökan.

Den kreativa mallen fungerar bäst när du kan fundera ut bra exempel på dina personliga egenskaper och hur du kan skriva om dem och sedan kombinera det med jobbet du ska söka.

Vanliga frågor om personliga brev

Här svara vi på de vanligaste frågorna om personliga brev

Hur lång bör ett personligt brev vara?

Max en sida långt. 250-500 ord är en bra riktlinje.

Kan jag ladda ner som PDF?

Ja

Ska jag skicka ett email eller skriva ett brev?

En bra fråga som det inte finns något exakt svar på. Ibland är det bättre att berätta lite kort om sig själv och varför du söker jobbet i ett mejl som du skickar tillsammans med ditt cv. Ibland vill du skriva ett personligt brev.

Om arbetsgivaren önskar ett brev ska du självklart skriva ett brev.