FAQ

Vanliga frågor och svar

1. Steg 1 Välj cv eller brev. Börja med att välja om du vill skriva ett cv eller ett brev. Klicka på knappen för cv eller brev. Därefter klickar du starta nytt cv / brev.  

2. Steg 2 fyll i dina personliga uppgifter. Skriv in alla dina personliga uppgifter.  Alla rubriker går att ändra – tex sammanfattning. Du klickar då på den rubriken och ändrar till den rubrik du själv vill ha. Därefter sparar du. Det är viktigt att du alltid klickar på ”spara” för att systemet ska spara dina uppgifter. Om du loggar ut utan att spara så kommer dina uppgifter att försvinna.

3. Steg 3 fyll i dina arbetserfarenheter.Fyll i alla fält som du vill inkludera i ditt cv.  Företag. Titel på ditt jobb. Startdatum. Slutdatum och en beskrivning av där du skriver mer fritt om vad du har arbetat med och vad du har uppnått, eller annan information du anser vara viktig.

Steg.4 Fyll i din utbildning. Vilka utbildningar har du gått och under vilken tidsperiod. Du kan även inkludera en beskrivning av din utbildning

Steg 5. Kunskaper /kompetenser. Fyll i en kunskap eller kompetens samt ge den ett värde från 1-10 beroende på hur hög din kunskap är. Obs! För att kunskaper ska synas måste du välja ett värde mellan 1-10. 

Steg. 6 Referenser. Här anger du referenser, alternativt skriver ”lämnas på begäran”.

Steg. 7 Sociala medier. Om du vill inkludera sociala medier i ditt cv skriver du adressen här.

Steg. 8 Bild. Om du vill inkludera en bild i ditt cv laddar du upp den här. Tänk på att max storlek på din fil är 500kb. Om din bild är större en så rekommenderar vi att du komprimerar din fil. Tänk även på att ett flertal av våra cv mallar är designade för att inkludera en bild. Det betyder att om du använder en av de mallarna och inte laddar upp en egen bild kommer systemet att använda en dummy bild. Därför rekommenderar vi att du använder klassisk cv mall 1, 3, och 4 ifall du inte vill använda en bild. 

Steg 9. Förhandsgranska och ladda ner. När du har fyllt alla dina uppgifter är det dags att förhandsgranska ditt cv och ladda ned det som en PDF. Du kan även ändra storleken på texter och rubriker samt ändra fonter innan du laddar ner.

Steg 10. Personligt brev. Om du även vill skapa ett personligt brev gör du det i nästa steg. Du följer samma procedur som när du skapar ett cv. 

Det är väldigt viktigt att du klickar på spara knappen när du har lagt in uppgifter. Om du inte gör detta sparas inte dina uppgifter du har lagt in.

Kan du skriva cv på engelska eller annat språk? Ja det går alldeles utmärkt. Alla rubriker går att ändra på, vilket innebär att du kan skriva ditt cv på engelska eller vilket språk du själv väljer. Allt du behöver göra är att ändra på rubrikerna till språket du önskar att skriva ditt cv på.

Aspirantus har inte automatisk förnyelse på betalda abonnemang eftersom många kunder glömmer av att säga upp abonnemanget när de inte behöver det längre. Vi vill inte dra fördel av att någon råkar glömma detta och betalar i onödan. Alla betalda premium abonnemang avslutas därför automatiskt om du inte själv aktivt väljer att ditt premium abonnemang ska förnyas automatiskt. Detta innebär att du inte behöver avsluta ditt premium abonnemang. Du behöver alltså inte göra någonting för att avsluta detta abonnemang. Du låter tiden löpa ut och därefter återgår det till ett gratiskonto. Om du har valt att ha automatisk förnyelse och vill avsluta detta går du in på mitt medlemskap och klickar på avbryt abonnemang. 

Efter att ditt premium abonnemang har gått ut kommer du att återgå till ett gratiskonto. Om du vill ha premium igen uppgraderar du ditt konto.

Vi rekommenderar verkligen att du uppgraderar till ett premium konto. Du får tillgång till alla mallar för både cv och brev. Ingen vattenmärkning. Du kan ha 20 st aktiva cv:n samtidigt. Dessutom får du tillgång till vår fantastiska kundtjänst som bara är till för premiumkunder. Gratiskunder har ingen tillgång till kundtjänst eller support.

Nej du har ingen bindningstid. Alla premium abonnemang avslutas automatiskt när den förbetalda tiden har löpt ut och återgår därefter till ett gratiskonto. Du behöver alltså inte säga upp ditt abonnemang eftersom det avslutas automatiskt.

Om du inte ser något cv eller brev när du ska förhandsgranska och ladda ned måste du gå tillbaka till Välj cv mall och aktivt välja den mall du vill använda. Klicka på redigera cv och sedan välj cv mall. Det är viktigt att du klickar på ”välj mall” för att en mall ska bli vald.

Vi har en gräns på 1 cv och brev för gratiskonto. samt 20 cv och brev för premiumkonto. När du har nått den gränsen försvinner ladda ned knappen. Om du vill skapa nya dokument efter det måste du radera ett gammalt. Det gör du genom att klicka på krysset på dokumentet i menyn mina cv:n.

När du laddar upp en profilbild kan du ändra placeringen på bilden genom att klicka och dra bilden dit du vill ha den. Du kan även zooma bilden för att den ska passa bättre. Tänk även på att ett flertal av våra cv mallar är designade för att inkludera en bild. Det betyder att om du använder en av de mallarna och inte laddar upp en egen bild kommer systemet att använda en dummy bild. Därför rekommenderar vi att du använder klassisk cv mall 1, 3, och 4 ifall du inte vill använda en bild. 

Om du byter profilbild kan du ibland uppleva att den gamla bilden ligger kvar. Anledningen till detta är att din gamla profilbild är sparad i din webbläsares cacheminne. Vi rekommenderar att du tömmer ditt cacheminne ifall du byter profilbild. 

Du måste välja en kunskapsnivå mellan 1-10 för att den här delen ska synas. Om du inte anger ett värde kommer inte dina kunskaper att visas i cv:t. Anledningen till att du måste lägga till en siffra är för den som läser ditt cv snabbt och enkelt ska kunna se nivån på dina kunskaper.

Om du helt vill radera ditt konto hos Aspirantus går du till ”mitt medlemskap” och väljer ”avsluta konto”

Observera att alla dina cv:n du har skapat försvinner från vårt system så det är viktigt att du laddar ned de cv:n du vill behålla innan du avslutar ditt konto. Ingenting sparas om du raderar ditt konto.

Aspirantus är under utveckling och vi är inte 100% färdiga ännu. Om du upptäcker en bugg eller något annat fel som du vill rapportera så är vi väldigt tacksamma för detta. Även om du vill föreslå förbättringar tar vi tacksamt emot alla förslag. Kontakta oss på [email protected]

Om du skapar ett konto skickar vi ett bekräftelsemail med en länk som du behöver klicka på. Om du inte hittar något mail kan du leta i din spamfolder. Ibland hamnar våra mail där. Lägg gärna till aspirantus.se som en säker domän

Om du har frågor till oss eller behöver kontakta oss kan du göra det på [email protected]