Lediga deltidsjobb i Nora

Det finns totalt 8 lediga deltidsjobb att söka i Nora

Timvikarie som personlig assistent

Vi söker personliga assistenter till en kvinna som bor i fin naturmiljö nära skogen ca 6 km utanför Nora. Vi ser gärna att du är en lugn person med tålamod. Arbetstiderna kommer att vara 08.00-20.00 med beredskap på natten. Du kommer att arbeta som timvikarie vid behov men chans till schemarad kommer att finnas. Hos Kungsängen är våra assistansuppdrag utformade så att brukaren hyr en bostad av oss. Det innebär att du som personlig assistent är tydligt knuten till oss som företag, har kollegor och en närvarande verksamhetschef. Som personlig assistent hos oss arbetar du och blir en del i brukarens vardag. Vi finns tillgängliga under dygnets alla timmar för att stötta och underlätta för brukaren med allt från motivationsarbete, stöd och hjälp i hemmet till att följa med och handla eller på olika aktiviteter. Vem trivs hos oss? Vi söker dig som har ett varmt hjärta som klappar för människor. Du är en trygg person som har förmågan att visa respekt, lyhördhet och empati. Du är tydlig och strukturerad men kan samtidigt vara flexibel i ditt arbetssätt och kan stundtals hantera ett högt tempo. Du är en schysst arbetskamrat genom att hålla tider och följa rutiner. Du har en förståelse för att det du gör och säger påverkar andra och kan därför vara lugn, inkännande och påhittig i stunder då det behövs - det som vi brukar kalla lågaffektivt bemötande. Om du inte känner till den metoden redan nu kommer du garanterat att göra det efter en tid hos oss. Som personlig assistent behöver du vara lyhörd och inkännande men samtidigt mycket tydlig i ditt arbetssätt. Din bakgrund Du har gärna en utbildning på gymnasienivå eller högre med inriktning mot pedagogik eller barn- och fritid. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av att ha jobbat med människor med olika funktionsnedsättningar. För att vi ska kunna anställa dig behöver du ha B-körkort och innan erbjudande om tjänst utför vi bakgrundskontroll. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande.

29 november 2023
Sista ansökan:
31 december 2023
Vaken natt till Nyhyttans LSS-boende

Vi söker boendestödjare som vill arbeta vaken natt på Nyhyttans gruppbostad som ligger ca 2,5 mil norr om Nora. Gruppbostaden har närhet till naturen och närmaste tätorter är Nora och Lindesberg. Som boendestödjare hos oss arbetar du och blir en del i brukarnas vardag. Vi finns tillgängliga under dygnets alla timmar för att stötta och underlätta för brukarna med allt från motivationsarbete, stöd och hjälp i hemmet till att följa med och handla eller på olika aktiviteter. Då behovet är olika bland brukarna är ingen dag sig lik vilket bidrar till ett utmanande och spännande jobb. Hos oss kommer du att ingå i ett team som delar rutiner, ansvar och sysslor samt samarbetar och stöttar varandra! Vem trivs hos oss? Vi söker dig som har ett varmt hjärta som klappar för människor. Du är en trygg person som har förmågan att visa respekt, lyhördhet och empati. Du är tydlig och strukturerad men kan samtidigt vara flexibel i ditt arbetssätt och kan stundtals hantera ett högt tempo. Du är en schysst arbetskamrat genom att hålla tider och följa rutiner. Du har en förståelse för att det du gör och säger påverkar andra och kan därför vara lugn, inkännande och påhittig i stunder då det behövs - det som vi brukar kalla lågaffektivt bemötande. Om du inte känner till den metoden redan nu kommer du garanterat att göra det efter en tid hos oss. Din bakgrund Du har gärna en utbildning på gymnasienivå eller högre med inriktning mot pedagogik , omsorg, undersköterska eller barn- och fritid. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av att ha jobbat med människor med autism och utmanande beteende. För att vi ska kunna anställa dig behöver du ha B-körkort och innan erbjudande om tjänst utför vi bakgrundskontroll. Tjänsten är ett vikariat på 3 månader och du kommer att arbeta på schema ca 80%. Tillträde efter överenskommelse. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då urval och intervjuer sker löpande.

29 november 2023
Sista ansökan:
31 december 2023
Personlig assistent sökes till aktiv man strax utanför Nora!

OM TJÄNSTEN Vi på Kura Omsorg söker nu en personlig assistent som vill arbeta ca 2-3 dagar i veckan. Arbetstiden är förlagd kl. 07:00-21:00 och tillträde sker enligt överenskommelse men vi ser gärna att du kan börja inskolas omgående. Vår kund är en aktiv man i 60-årsåldern som är bosatt strax utanför Nora. Han kan kommunicera själv men behöver hjälp och stöttning i vardagen. Vidare tycker han om att hitta på saker med sina assistenter, i synnerhet att fiska och vistas i skogen. Vi ser gärna att du delar dessa intressen med vår kund! VEM SÖKER VI? Vi söker efter dig som är lugn, lyhörd och arbetsvillig. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av yrket, men det är inget krav för att söka tjänsten. Kunden önskar manliga sökande och stor vikt kommer läggas på personlig lämplighet. KRAV: - Starka kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift - B-körkort, manuell växellåda Urvalet sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan! ATT ARBETA PÅ KURA OMSORG Som anställd personlig assistent hos oss omfattas du av kollektivavtal samt avtalspension. Du är försäkrad på och till/från arbetet om något oförutsett skulle inträffa. Vi erbjuder friskvårdsbidrag till alla våra anställda. Dessutom anordnar vi aktiviteter som riktar sig både till dig som anställd och till kunden du arbetar med. Vi är måna om att du som medarbetare ska trivas hos oss! DELA KANDIDATER MELLAN BOLAGEN Din ansökan kan komma att delas med våra systerbolag om din profil matchar en annan tjänst inom Team Olivia. Du ger ditt medgivande i ansökan. FÖR DIG MED ANSTÄLLNINGSSTÖD Om du som söker har rätt till någon form av anställningsstöd tar vi som arbetsgivare på Kura Omsorg även detta i beaktning vid en eventuell anställning. Det är frivilligt att ange denna information i din ansökan, alternativt kan du även meddela detta vid en eventuell intervju.

23 november 2023
Sista ansökan:
31 december 2023
Ämneslärare trä- och metallslöjd

Karlsängskolan är en 7-9-skola belägen i centrala Nora dit de allra flesta av kommunens högstadieelever söker sig. Vi har ett stabilt och kompetent kollegium med hög behörighet präglat av flexibilitet och engagemang. Vi är organiserade i arbetslag och arbetar enligt språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. ARBETSUPPGIFTER Du planerar, genomför och utvärderar din undervisning i de ämnen och grupper du ansvarar för tillsammans med erfarna kolleger i dina ämnen. Du använder metoder och arbetssätt som leder till bästa möjliga måluppfyllelse. Du skapar en miljö för lärande och stöttar elevers sociala utveckling. Du arbetar och dokumenterar i verksamhetssystemen och håller dig uppdaterad om forskningsläget inom ditt verksamhetsområde. KVALIFIKATIONER Vi söker dig som är trygg och stabil och som har lätt att knyta kontakt med elever och vårdnadshavare. Som lärare är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga och bidrar till en lugn och trygg skolmiljö. En förutsättning för att lyckas i rollen är att du har kunskap om barns utveckling och lärande samt förmåga att anpassa undervisningen utifrån gruppen och enskilda elevers behov och förutsättning. Legitimation inom ämnet är meriterande men inget krav. Tidigare erfarenhet inom liknande tjänster är meriterande. ÖVRIGT Nora kommun är beläget i den norra delen av Örebro län mellan Bergslagens sjöar och skogar. Kommunen har ett fantastiskt kulturarv och ett rikt föreningsliv. Nora är en entreprenörskommun där små lokala företag lever sida vid sida med stora internationella bolag. Till antalet är vi cirka 10 700 invånare och förväntas öka stadigt under kommande år. Dessa förutsättningar och närheten till det expansiva Örebro har gjort att allt fler vill bo och etablera sig i Nora kommun.

21 november 2023
Sista ansökan:
12 december 2023
Undersköterskor och vårdbiträden

Tullbackagården är ett vårdboende i Nora. Det ligger beläget centralt med gångavstånd till stadskärnan. Vårdboendet har fem avdelningar. En avdelning är ett korttidsboende, en är en demensavdelning och tre avdelningar med somatisk vård. ARBETSUPPGIFTER Som medarbetare hos oss arbetar du med att ge stöd och service utifrån den enskildes behov, förmåga och önskemål. Det innebär bland annat hjälp och stöd vid personlig omvårdnad. Du arbetar tillsammans med dina kollegor för att stötta kunderna i de dagliga sysslorna. Vissa av våra vård- och omsorgstagare har omfattande omvårdnadsbehov, andra behöver hjälp med att ta på sig sina strumpor. Oavsett vad de behöver hjälp med finns vi till som stöd i deras vardag. Hos oss har du möjligheten att bli del av en arbetsgrupp med bred kompetens där vi både samarbetar med andra och arbetar självständigt med våra vård- och omsorgstagare. Vi vill därför att du, som vi, har ett engagemang i det du företar dig. Du gör det lilla extra för dina kollegor och för våra vård- och omsorgstagare, och har en insikt om att du är en av de viktigaste personerna i våra vård- och omsorgstagares vardag. Tillsammans med oss har du möjligheten att bidra till en god vård och omsorg. KVALIFIKATIONER Vi vill att du som söker är en positiv och engagerad person med god kommunikationsförmåga. Du ska ha lätt för att samarbeta och kunna ingå i ett team med sjuksköterskor, arbetsterapeuter, undersköterskor och vårdbiträden. Du är medveten om syftet och vikten av dokumentation, rapportering och uppföljning. Du tycker om att arbeta i en miljö med omväxlande tempo där du får användning av din flexibilitet och problemlösningsförmåga. Du är flexibel och serviceinriktad då du har vilja och förmåga till att hjälpa andra. Du har ett gott bemötande och vill arbeta för att göra skillnad för vård- och omsorgstagarna på Tullbackagården. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Det är meriterande om du som söker är utbildad undersköterska. ÖVRIGT Nora kommun är beläget i den norra delen av Örebro län mellan Bergslagens sjöar och skogar. Kommunen har ett fantastiskt kulturarv och ett rikt föreningsliv. Nora är en entreprenörskommun där små lokala företag lever sida vid sida med stora internationella bolag. Till antalet är vi cirka 10 700 invånare och förväntas öka stadigt under kommande år. Dessa förutsättningar och närheten till det expansiva Örebro har gjort att allt fler vill bo och etablera sig i Nora kommun.

17 november 2023
Sista ansökan:
15 december 2023
Personlig assistent

Vi söker en personlig assistent till en rullstolsburen man, som bor cirka två mil utanför centrala Nora. Han tycker om att vara ute i naturen och lyssna på musik, och söker därefter en assistent som delar hans intressen. ARBETSUPPGIFTER Följande arbetsuppgifter ingår i tjänsten: - Personlig omvårdnad - Matsituation - Hushållsarbete ( Ej trädgårdsarbete) -Tvätt & Städ -Aktiviteter, såsom promenad och bad -Hantera lyft -Följa med på läkarbesök och så vidare Den här tjänsten är förlagd dagtid och varannan helg. Hos den här brukaren arbetar man ensam förutom schemalagda tider där man behöver vara dubbel bemannat. KVALIFIKATIONER Då arbetsplatsen är i brukarens hem ställs höga krav på personlig mognad och hänsynstagande. Du som söker behöver besitta god social kompetens samt vara flexibel, lyhörd, ansvarsfull och ordningsam. Funktionsstöd i Nora kommuns ledord är DOS och det står för Delaktighet, Oberoende och Självständighet och dessa ledord arbetar vi utefter och anpassas utifrån varje enskild brukare. Du som söker ska ha en god samarbetsförmåga, positiv inställning och vara lösningsfokuserad. Du har lätt för att bjuda på dig själv och är en inkännande och varm person. Tidigare erfarenhet av omvårdnadsarbete som personlig assistent eller undersköterska är önskvärt men inte ett krav. Datavana är ett krav då all dokumentation sker digitalt och till viss del även kommunikation inom arbetsgruppen och med chef. B-körkort och tillgång till bil är även det ett krav, då det inte finns bussförbindelse. ÖVRIGT Nora kommun är beläget i den norra delen av Örebro län mellan Bergslagens sjöar och skogar. Kommunen har ett fantastiskt kulturarv och ett rikt föreningsliv. Nora är en entreprenörskommun där små lokala företag lever sida vid sida med stora internationella bolag. Till antalet är vi cirka 10 700 invånare och förväntas öka stadigt under kommande år. Dessa förutsättningar och närheten till det expansiva Örebro har gjort att allt fler vill bo och etablera sig i Nora kommun.

17 november 2023
Sista ansökan:
15 december 2023
Boendestödjare

Nu söker vi dig som vill arbeta vaken natt hos oss! Som boendestödjare hos oss arbetar du och blir en del i brukarnas vardag. Vi finns tillgängliga under dygnets alla timmar för att stötta och underlätta för brukarna med allt från motivationsarbete, stöd och hjälp i hemmet till att följa med och handla eller på olika aktiviteter. Då behovet är olika bland brukarna är ingen dag sig lik vilket bidrar till ett utmanande och spännande jobb. Hos oss kommer du att ingå i ett team som delar rutiner, ansvar och sysslor samt samarbetar och stöttar varandra! Vem trivs hos oss? Vi söker dig som har ett varmt hjärta som klappar för människor. Du är en trygg person som har förmågan att visa respekt, lyhördhet och empati. Du är tydlig och strukturerad men kan samtidigt vara flexibel i ditt arbetssätt och kan stundtals hantera ett högt tempo. Du är en schysst arbetskamrat genom att hålla tider och följa rutiner. Du har en förståelse för att det du gör och säger påverkar andra och kan därför vara lugn, inkännande och påhittig i stunder då det behövs - det som vi brukar kalla lågaffektivt bemötande. Om du inte känner till den metoden redan nu kommer du garanterat att göra det efter en tid hos oss. Din bakgrund Du har gärna en utbildning på gymnasienivå eller högre med inriktning mot pedagogik , omsorg, undersköterska eller barn- och fritid. Du får gärna ha tidigare erfarenhet av att ha jobbat med människor med autism och utmanande beteende. För att vi ska kunna anställa dig behöver du ha B-körkort och innan erbjudande om tjänst begär vi alltid utdrag från Polisens Belastningsregister. Arbetstiderna är varierande mellan dag, kväll, sovande jour, helg, långa och korta pass. Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kommer tillsättas under september månad.

17 augusti 2023
Sista ansökan:
3 februari 2024
Personlig assistent till aktiv kvinna i Nora

Kura Omsorg i Sverige AB fokuserar på att sätta kunden i centrum och att det ska vara roligt att gå till jobbet. OM TJÄNSTEN Vi söker just nu en personlig assistent som vill arbeta som timvikarie hos vår kund med funktionsnedsättning . Arbetstiden är förlagd på dag/kväll//helg. Dina arbetsuppgifter är att hjälpa kunden med samtliga vardagliga moment, personlig hygien, vara ett pedagogiskt stöd samt följa med på olika aktiviteter.. Tillträde sker enligt överenskommelse men vi ser gärna att du kan börja inskolas omgående. VEM SÖKER VI? Som person bör du vara glad, social, lyhörd, pedagogisk och vilja hitta på saker. Körkort är ett krav då vår kund har en bil du ska köra. Det finns katt i hushållet. Vi önskar att du är rökfri. ATT ARBETA PÅ KURA OMSORG Som anställd personlig assistent hos oss omfattas du av kollektivavtal samt avtalspension. Du är försäkrad på och till/från arbetet om något oförutsett skulle inträffa. Vi erbjuder friskvårdsbidrag till alla våra anställda. Dessutom anordnar vi aktiviteter som riktar sig både till dig som anställd och till kunden du arbetar med. Vi är måna om att du som medarbetare ska trivas hos oss! DELA KANDIDATER MELLAN BOLAGEN Din ansökan kan komma att delas med våra systerbolag om din profil matchar en annan tjänst inom Team Olivia. Du ger ditt medgivande i ansökan. FÖR DIG MED ANSTÄLLNINGSSTÖD Om du som söker har rätt till någon form av anställningsstöd tar vi som arbetsgivare på Kura Omsorg även detta i beaktning vid en eventuell anställning. Det är frivilligt att ange denna information i din ansökan, alternativt kan du även meddela detta vid en eventuell intervju.

18 juli 2023
Sista ansökan:
4 januari 2024