Motorman, fartyg

Sök bland 8 lediga jobb som Motorman, fartyg och börja ditt nya yrkesliv idag!

Motorman

Finnlines expanderar på Östersjön och ny destination till Polen öppnas upp . Till våra fartyg är vi i behov av motormän, och vi kan erbjuda en fast anställning, vi seglar 2+2 så du är ombord 2 veckor och ledig 2 veckor så tveka inte för att kontakta oss, vi erbjuder dig en bra arbetsplats och bra kolleger och ett intressant arbete, som är utvecklande och inne i en spännande fas. Så tveka inte att ta kontakt med oss. Startdatum kan variera. Krav/Certifikat: Motorman Basic Safety Training Survival & Rescue Designated Security Duties Friskintyg Manila Behörighetskraven för tjänsten hittar du på: www.transportstyrelsen.se

10 april 2024
Sista ansökan:
31 augusti 2024
Vi söker vaktgående maskinpersonal till M/S Birka Gotland för säsongsarbete

Arbetsuppgifter: Som vaktgående maskinpersonal ombord på våra fartyg får du ett omväxlande arbete med varierande arbetsuppgifter där du dagligen möter många människor. Din främsta arbetsuppgift kommer att vara vaktgående i maskin och övervaka driften tillsammans med 2:e fartygsingenjör. Arbetet varvas med reparation och underhållsarbeten. Arbetstiden kan förläggas under dygnets alla timmar. Du är en representant för hela företaget och kommer dagligen att möta våra passagerare. Det är därför viktigt att du är serviceinriktad, har en positiv inställning och att det är naturligt för dig att alltid göra ditt bästa för att tillgodose passagerarnas förväntningar. Arbetstider och anställningsform: Arbetet är upplagt på veckoskift, en eller flera veckor ombord med motsvarande ledighet. Destination Gotland har kollektivavtal med SEKO Sjöfolk vilket medför lön och försäkringar enligt kollektivavtal. Ansökan: Du behöver bifoga ett sjötjänsteutdrag till din ansökan. I din ansökan vill vi även att du anger vilken tidsperiod som du kan arbeta hos oss. Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt! Utbildningar och intyg: - Vaktgående maskinpersonal, VMP (STCW Manila). - Grundläggande säkerhet (C10, STCW Manila). - Räddningsfarkoster och beredskapsbåtar (C5, STCW Manila). - Certifikat för personal med särskilda sjöfartskyddsuppgifter (C18, STCW Manila). - Läkarintyg för sjöfolk (Obegränsad fart). - Sjöfartsbok. Meriterande: - Snabbgående räddningsfarkoster (C6, STCW Manila). - Crowd Management. Vi har engelska som säkerhetsspråk ombord på Birka. Vi genomför en bakgrundskontroll samt så kan en alkohol och drogkontroll utföras. På Destination Gotland ansvarar vi för en av Sveriges viktigaste vägar – sjövägen mellan Gotland och fastlandet. Våra snabbgående fartyg skapar möjligheter för både passagerare och godstrafik att resa effektivt mellan Gotland och fastlandet, på rutterna Visby – Nynäshamn eller Visby – Oskarshamn. Från och med våren 2024 kommer vi även bedriva kryssningstrafik mellan Stockholm, Mariehamn och Visby med fartyget M/S Birka Gotland. Vi har drivit Gotlandstrafiken sedan 1998 och är stolta över förtroendet. Formellt är uppdraget från Trafikverket, men på många sätt är uppdraget också från det gotländska samhället. Vi ser det som vår uppgift att vara med och bidra till Gotlands utveckling genom att alltid gå före och skapa möjligheter för att alla som vill ska kunna resa till och från vår ö. Läs mer på www.destinationgotland.se eller följ oss på Facebook, Instagram och Linkedin.

9 april 2024
Sista ansökan:
15 april 2024
Motorman till Tallink Silja Line

Välkommen till Tallink Silja Line! Vi erbjuder en tillsvidaretjänst som Motorman i en spännande och internationell miljö ombord på vårt fartyg Silja Symphony. Att arbeta ombord innebär varierande arbetsuppgifter, ansvar, samarbete och utveckling. Nu söker vi dig som är självgående, serviceinriktad och som vill arbeta som Vaktgående motorman hos oss. Som Motorman arbetar du tillsammans med ett arbetsteam som utför det dagliga reparations- och underhållsarbetet ombord på fartyget. I tjänsten som Motorman samarbetar och rapporterar du direkt till 1:e fartygsingenjör eller 2:e fartygsingenjör ombord. Dina dagliga arbetsuppgifter består bland annat av: Reparations- och underhållsarbete samt rutinmässig vakttjänstgöring Delta i säkerhetsövningar samt övriga uppgifter som tilldelas av avdelningsansvarig Att vara uppdaterad och arbeta enligt de procedurer som är fastslagna enligt rederiets manualer Delta i servicen och bemötandet gentemot våra passagerare Ombord på Symphony kommer du som Motorman jobba enligt 2:3 avtal, dvs 14 dagar arbete och 21 dagar ledigt. Arbetsuppgifterna kan fördelas mellan flera vakanser ombord enligt schema. Vi söker dig som: Har giltig motormansbehörighet och relevanta certifikat/säkerhetskurser Är införstådd i regler rörande säker miljö och det egna ansvaret i säkerhetsorganisationen Är serviceinriktad, problemlösande, stresstålig och ödmjuk För oss är det viktigt att du värdesätter och vill arbeta utifrån våra ledord: Glädje, Engagemang, Samarbete och Professionalism. Väl i arbete ombord ingår du i säkerhetsorganisationen, därför är det viktigt att du har en god grundfysik samt goda kunskaper i svenska, som är säkerhetsspråket ombord. Engelska, finska och andra språkkunskaper är meriterande för att ge våra gäster ytterligare service ombord. För att arbeta ombord krävs även medborgarskap i ett EU/EES land, giltigt läkarintyg för sjötjänst samt pass och Sjöfartsbok. Vill du bli vår nya kollega? Varmt välkommen med din ansökan senast den 30 april. Urval samt intervjuer sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag, så sök gärna redan idag! Vi erbjuder dig en tillsvidaretjänst på heltid med 2:3-avtal, där vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde är omgående, med hänsyn till uppsägningstid. Lön enligt kollektivavtal.

8 april 2024
Sista ansökan:
30 april 2024
Provcellsingenjör till AVL Södertälje

Arbetsbeskrivning Har du ett gediget intresse för motorteknik och vill arbeta på ett världsledande bolag inom provning av drivlinor? AVL utvecklar sitt team med ytterligare Provcellsingenjörer! Som Provcellsingenjör genomför du provning av förbränningsmotorer och drivlinor i labmiljö. Före provning av objektet ansvarar du även för att preparera, förbereda och installera motor/provobjekt. I ditt arbete ingår även underhåll och att kalibrera flera olika typer av instrument i provcellerna. Det förekommer även en stor mängd arbete med systematisk felsökning, dokumentation och daglig återkoppling till kund. Din Profil Vi söker dig som: - Har ett stort intresse för teknik, motorer och fordon - Har minst 2:års dokumenterad erfarenhet som Mekaniker/Tekniker. Alternativt har dokumenterad erfarenhet som Elektriker med ett fritidsintresse för motorer - Alternativt dig med en Ingenjörsutbildning - Talar flytande svenska samt engelska. - Har grundläggande Datorkunskap och kan handa grundläggande Officepaket - Innehar B-körkort Det är meriterande om du dessutom har erfarenhet av motorutveckling och/eller ett praktiskt handlag med motorer/transmissioner. Vidare söker vi dig som besitter ett stort driv. Du tar ett stort ansvar över dina arbetsuppgifter och ditt arbetssätt präglas av noggrannhet, nyfikenhet och kvalité. Vi ser att du besitter en socialförmåga och är kommunikativ. Vi arbetar i team och i ett nära samarbete, därmed efterfrågar vi en given lagspelare! Du erbjuds stora utvecklingsmöjligheter och en unik jobbmöjlighet i en spännade miljö! Om företaget AVL är världens största privatägda företag för utveckling, simulering och provning av drivlinor (hybrider, förbränningsmotorer, transmissioner, elektriska drivsystem, batterier, bränsleceller och styrteknik) för personbilar, lastbilar, anläggningsmaskiner, stora motorer och dess integration in i fordon. Placering för tjänsten är på vår anläggning i Södertälje. Ditt arbete är belagt i 4-skift där du kombinerar dagtid- och kvällstidsarbete. Upplägget erbjuder en långhelg och dessutom en helt ledig vecka varje månad! Kontaktuppgifter I denna rekrytering samarbetar vi med Autorekrytering och frågor kring tjänsten besvaras av rekryterare Alida Antonsson, tel 070-664 65 81. Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

28 mars 2024
Sista ansökan:
21 april 2024
Tillsvidareanställning - Motorman - Göteborg

Är du en tekniskt intresserad person som vill arbeta med likasinnade? Då är det dig vi söker!  Vi erbjuder nu en tillsvidareanställning som motorman med basort Göteborg Som motorman arbetar du med drift, underhåll och reparationer ombord i fartygens maskinavdelning. Du ingår i ett team med motormän och reparatörer som leds av fartygets 1:e fartygsingenjör. Utöver det dagliga arbetet kommer du också utgöra en viktig del av fartygets säkerhetsorganisation. Vem är du? Hos oss på Stena Line är din personlighet lika viktig som din kompetens. Oavsett vilken roll du har hos oss är välkomnande, omtänksam och pålitlig, beteenden som guidar dig i ditt dagliga arbete och utmaningar som du kan möta. Vi tror att du är välkomnande; Du har en positiv attityd mot alla du möter och trivs att arbeta i grupp såväl som självständigt. Du är också omtänksam; som hjälper och stöttar dina kollegor där det behövs. Tillsammans bidrar ni med en god teamkänsla ombord. Vi tror också att du är pålitlig; Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och håller vad du lovar. Med gott sjömanskap och med rätt erfarenhet bidrar du till helheten. För oss på Stena Line kommer alltid säkerheten först och du är en viktig del i vårt säkerhetsarbete, därför är det viktigt att du har en god fysisk- och psykiskhälsa.  Krav för denna tjänst: - Basic Safety Training (5 dagar) - Vaktgående maskinpersonal/Befaren maskinpersonal - Särskilt sjöfartsskydd  - Läkarintyg för sjöfolk - Pass - Sjöfartsbok - Behärskar svenska i tal och skrift samt goda kunskaper i engelska Alla behörighetsbevis och certifikat måste uppfylla kraven enligt STCW-Manilla. Meriterande - Några års arbetslivserfarenhet som motorman Vad vi erbjuder Vi erbjuder tillsvidareanställning, med fast månadslön. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Du jobbar och bor en vecka ombord och har sedan en betald, ledig vecka. Ombord är vi en stor familj och stöttar varandra lika mycket som fartyget och våra gäster. Utöver detta får du även friskvårdsbidrag, erbjudanden genom Benify, rabatterade resor för dig vänner och familj, och ännu fler trevliga förmåner! Bra att veta Arbetet innebär varierade arbetstider under dygnets alla timmar. Start omgående eller enligt överenskommelse. Om du går vidare i processen kommer du genomgå ett drogtest i enlighet med vår alkohol- och drogpolicy. Sista ansökningsdag är sista april-2024, urval och intervjuer kommer att ske löpande så vänta inte med din ansökan. Annonsen kan komma att tas bort innan sista ansökningsdag. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till: [email protected] När du skickar in din ansökan får du svara på några frågor som första steg i urvalet. Vi kontaktar dig så snart din ansökan kommit in antingen via mail eller telefon. Håll gärna utkik i din skräpkorg. Om du har möjlighet får du gärna maila dina certifikat eller utdrag från Sjömans registret från Transportstyrelsen så ser vi till att skynda på ett erbjudande! Om Stena Line Som ledaren inom hållbar sjöfart har Stena Line Europas största linjenätverk och fokuserar på transport av både passagerare och frakt. Vi är redan över 5900 medarbetare över hela Skandinavien, runt om i Storbritannien och Baltikum och det är tillsammans vi skapar vår framgång. Resan börjar med oss! Att arbeta på Stena Line är synonymt med en säker arbetsplats och en bra balans mellan arbete och fritid. För oss är det viktigt att vi arbetar för att upprätthålla och utveckla en arbetsmiljö som är hållbar, fri från trakasserier och som ger lika möjligheter till alla. Vi tror på jämlikhet, mångfald och inkludering – och välkomnar alla sökande.

13 mars 2024
Sista ansökan:
30 april 2024
Motorman

Vänta inte längre, utan ansök redan nu! Vi har Motorman befattningar Pool/rederianställning med 6 mån provanställning! Vill du jobba ihop i ett härligt gäng, med fart och hög kompetens? Vill du förena arbete och ledighet på bästa sätt? Är du behörig att arbeta inom maskinavdelningen ombord? Är du en glad skeppskamrat? Vi söker befaren och vaktgående maskinpersonal till våra fartyg M/S Huckleberry Finn och M/S Peter Pan! Tjänsten avser i först hand tidsbegränsad anställning, men kan blivikariat även över sommaren. Observera att för att kunna söka skall du ha giltiga behörigheter! Som maskinpersonal/manskap ombord jobbar du Dagman tillsammans med 1:e reparatör, 2:e och 1:e maskinist. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av reparationer och underhåll inom maskinavdelningen. Rengöring av maskinutrymmen och daglig tillsyn av maskineriet. Men du kommer få rycka in där du behövs - kanske har du några arbetsuppgifter ombord som du brinner lite extra för? Vi arbetar i ett 1:1 system, dvs du är ombord i två veckor och sedan hemma i två veckor, variationer kan förekomma.  Kvalifikationer Vi söker Dig som har ett öga för vad som behöver göras, är engagerad och har lätt för att samarbeta. Du har tidigare erfarenhet av liknande arbete och då gärna inom RoRo eller Ropax fartyg. Du behöver följande certifikat/behörigher: Behöriget som vaktgående maskinpersonal/befaren maskinpersonal • Läkarintyg för Sjöfolk (STCW Manila ) • Basic safety training (STCW Manila ) • Grundläggande sjöfartskydd (STCW Manila ) • Räddningsfarkoster och beredskapsbåtar  (STCW Manila ) • Gärna även Crowd management • Fast Rescue Boat är meriterande  (STCW Manila ) You speak Swedish AND English Don't wait any longer, you can apply now! We have a vacancy to fill. Do you want to work together in a nice team, with high competence? Are you certified to work in the machine department on board and seak Swedish? We are looking for an engine rating for our ships M/S Huckleberry Finn and M/S Peter Pan! Please note that in order to apply, you must have valid certificates! As a engine crew on board, you work together with the 1st repairman, 2nd and 1st machinist. Your main tasks consist of repairs and maintenance within the machine department. Cleaning of machinery spaces and daily supervision of the machinery. But you will get to step in where you are needed - maybe you have some tasks on board that you are a little extra passionate about? We work in a 1:1 system, i.e. you are on board for two weeks and then at home for two weeks, variations may occur.

29 januari 2024
Sista ansökan:
28 juni 2024
Vi söker vaktgående maskinpersonal för säsongsarbete under sommaren 2024 oc

Arbetsuppgifter: Som vaktgående maskinpersonal ombord på våra fartyg får du ett omväxlande arbete med varierande arbetsuppgifter där du dagligen möter många människor. Din främsta arbetsuppgift kommer att vara vaktgående i maskin och övervaka driften tillsammans med 2:e fartygsingenjör. Arbetet varvas med reparation och underhållsarbeten. Arbetstiden kan förläggas under dygnets alla timmar. Du är en representant för hela företaget och kommer dagligen att möta våra passagerare. Det är därför viktigt att du är serviceinriktad, har en positiv inställning och att det är naturligt för dig att alltid göra ditt bästa för att tillgodose passagerarnas förväntningar. Arbetstider och anställningsform: Arbetet är upplagt på veckoskift, en eller flera veckor ombord med motsvarande ledighet. Destination Gotland har kollektivavtal med SEKO Sjöfolk vilket medför lön och försäkringar enligt kollektivavtal. Ansökan: Du behöver bifoga ett sjötjänsteutdrag till din ansökan. I din ansökan vill vi även att du anger vilken tidsperiod som du kan arbeta hos oss. Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt! Utbildningar och intyg: - Vaktgående maskinpersonal, VMP (STCW Manila). - Grundläggande säkerhet (C10, STCW Manila). - Räddningsfarkoster och beredskapsbåtar (C5, STCW Manila). - Certifikat för personal med särskilda sjöfartskyddsuppgifter (C18, STCW Manila). - Läkarintyg för sjöfolk (Obegränsad fart). - Sjöfartsbok. Meriterande: - Snabbgående räddningsfarkoster (C6, STCW Manila). - Crowd Management. Vi har svenska som säkerhetsspråk vilket medför att du behöver kunna det svenska språket flytande. Vi genomför en bakgrundskontroll samt så kan en alkohol och drogkontroll utföras. På Destination Gotland ansvarar vi för en av Sveriges viktigaste vägar – sjövägen mellan Gotland och fastlandet. Våra snabbgående fartyg skapar möjligheter för både passagerare och godstrafik att resa effektivt mellan Gotland och fastlandet, på rutterna Visby – Nynäshamn eller Visby – Oskarshamn. Från och med våren 2024 kommer vi även bedriva kryssningstrafik mellan Stockholm, Mariehamn och Visby med fartyget M/S Birka Gotland. Vi har drivit Gotlandstrafiken sedan 1998 och är stolta över förtroendet. Formellt är uppdraget från Trafikverket, men på många sätt är uppdraget också från det gotländska samhället. Vi ser det som vår uppgift att vara med och bidra till Gotlands utveckling genom att alltid gå före och skapa möjligheter för att alla som vill ska kunna resa till och från vår ö. Läs mer på www.destinationgotland.se eller följ oss på Facebook, Instagram och Linkedin.

23 januari 2024
Sista ansökan:
15 april 2024
Vi söker vaktgående maskinpersonal till M/S Birka Gotland för säsongsarbete

Arbetsuppgifter: Som vaktgående maskinpersonal ombord på våra fartyg får du ett omväxlande arbete med varierande arbetsuppgifter där du dagligen möter många människor. Din främsta arbetsuppgift kommer att vara vaktgående i maskin och övervaka driften tillsammans med 2:e fartygsingenjör. Arbetet varvas med reparation och underhållsarbeten. Arbetstiden kan förläggas under dygnets alla timmar. Du är en representant för hela företaget och kommer dagligen att möta våra passagerare. Det är därför viktigt att du är serviceinriktad, har en positiv inställning och att det är naturligt för dig att alltid göra ditt bästa för att tillgodose passagerarnas förväntningar. Arbetstider och anställningsform: Arbetet är upplagt på veckoskift, en eller flera veckor ombord med motsvarande ledighet. Destination Gotland har kollektivavtal med SEKO Sjöfolk vilket medför lön och försäkringar enligt kollektivavtal. Ansökan: Du behöver bifoga ett sjötjänsteutdrag till din ansökan. I din ansökan vill vi även att du anger vilken tidsperiod som du kan arbeta hos oss. Urval sker löpande och vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt! Utbildningar och intyg: - Vaktgående maskinpersonal, VMP (STCW Manila). - Grundläggande säkerhet (C10, STCW Manila). - Räddningsfarkoster och beredskapsbåtar (C5, STCW Manila). - Certifikat för personal med särskilda sjöfartskyddsuppgifter (C18, STCW Manila). - Läkarintyg för sjöfolk (Obegränsad fart). - Sjöfartsbok. Meriterande: - Snabbgående räddningsfarkoster (C6, STCW Manila). - Crowd Management. Vi har svenska som säkerhetsspråk vilket medför att du behöver kunna det svenska språket flytande. Vi genomför en bakgrundskontroll samt så kan en alkohol och drogkontroll utföras. På Destination Gotland ansvarar vi för en av Sveriges viktigaste vägar – sjövägen mellan Gotland och fastlandet. Våra snabbgående fartyg skapar möjligheter för både passagerare och godstrafik att resa effektivt mellan Gotland och fastlandet, på rutterna Visby – Nynäshamn eller Visby – Oskarshamn. Från och med våren 2024 kommer vi även bedriva kryssningstrafik mellan Stockholm, Mariehamn och Visby med fartyget M/S Birka Gotland. Vi har drivit Gotlandstrafiken sedan 1998 och är stolta över förtroendet. Formellt är uppdraget från Trafikverket, men på många sätt är uppdraget också från det gotländska samhället. Vi ser det som vår uppgift att vara med och bidra till Gotlands utveckling genom att alltid gå före och skapa möjligheter för att alla som vill ska kunna resa till och från vår ö. Läs mer på www.destinationgotland.se eller följ oss på Facebook, Instagram och Linkedin.

23 januari 2024
Sista ansökan:
15 april 2024