Nutritionist/Näringsfysiolog

Sök bland 1 lediga jobb som Nutritionist/Näringsfysiolog och börja ditt nya yrkesliv idag!

Vill du bidra med vetenskapligt perspektiv till frågor som rör nutrition?

Har du kunskap om nutritionsfrågor och vill bidra till att åtgärder för att nå en hållbar livsmedelskonsumtion vilar på vetenskaplig grund? Har du erfarenhet av att granska och sammanställa vetenskapliga studier och förmåga att på ett enkelt sätt förklara komplexa samband? Är du van att jobba med data? Då kan du vara vår nya medarbetare på enheten för nutrition. Här blir du del av en enhet med bred kompetens inom nutrition och får arbeta med något som gör skillnad för många, varje dag. Välkommen med din ansökan! Varför Livsmedelsverket? Säker mat, säkert dricksvatten och hållbara matvanor är centralt för ett hållbart samhälle. De frågor vi på Livsmedelsverket arbetar med berör alla på ett eller annat sätt. Livsmedelsverket är med och bygger Sveriges civila försvar och har en nyckelroll för en robust livsmedel- och dricksvattenförsörjning och vi är Sveriges expertmyndighet inom livsmedelsfrågor. Dagligen hanterar vi aktuella frågor som angår människors liv och vardag. Avdelningen för risk- och nyttovärdering Avdelningen består av tre enheter: enheten för nutrition, enheten för biologiska faror och enheten för toxikologi. Totalt är vi ca 35 medarbetare. På avdelningen arbetar vi tillsammans med att göra risk- och nyttovärderingar, och tar fram olika vetenskapliga underlag för Livsmedelsverkets rekommendationer och råd, lagstiftning och för den riskbaserade livsmedelskontrollen. Du kommer att tillhöra enheten för nutrition med 12 engagerade medarbetare som tar fram vetenskapliga underlag inom nutritionsområdet och genomför undersökningar av matvanor och livsmedelskonsumtion i Sverige. Din roll Du kommer, enligt riskanalysens principer, att arbeta med att ta fram och tolka vetenskaplig evidens som efterfrågas inom området nutrition, som sedan används som stöd till andra avdelningar och externt. Underlagen som du tar fram kommer att användas av de som utformar insatser (t ex kostråd, riktlinjer och kunskapsstöd), arbetar med lagstiftning inom EU och nationellt, eller jobbar med beredskapsfrågor. I arbetsuppgifterna ingår att utifrån en frågeställning sammanställa och presentera evidens inom ett område på ett enkelt och tydligt sätt. Data och underlagen bidrar till arbetet med att skapa förutsättningar för en hållbar livsmedelskonsumtion. Det kan bli aktuellt med nationella och internationella samarbeten i frågor som rör nutrition, till exempel att vara en kontaktpunkt mellan Livsmedelsverket och Efsa. Därtill kan du komma att vara delaktig i enhetens arbete med data om konsumtion och med matvaneundersökningar. Du kommer också vara delaktig i enhetens omvärldsbevakning och kontinuerliga förbättringsarbete. På enheten anpassar vi vårt arbete till verksamhetens krav och förutsättningar. Din kompetens Vi söker dig som har doktorsexamen, med fördjupade kunskaper inom nutrition (eller närliggande område), epidemiologi och metoder för kritisk granskning och bedömning av studier. Du är van att skriva vetenskapliga artiklar och olika typer av rapporter, och du är duktig på att sammanfatta komplexa frågor på ett lättbegripligt sätt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda projekt, men också en vana att kunna hantera flera parallella arbetsuppgifter. Det är positivt om du har erfarenhet av mediakontakt och vana att presentera och föra fram målgruppsanpassade budskap. Det är meriterande om du har erfarenhet av tvärvetenskapliga samarbeten, eftersom vi på avdelningen bland annat kombinerar värdering av positiva och negativa hälsoeffekter av livsmedel. Du är van att hantera data och göra statistiska analyser. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, på både svenska och engelska. Det är meriterande med fördjupad kunskap även inom närliggande ämnesområden, t ex födoämnesallergi, toxikologi, mikrobiologi eller hållbarhetsfrågor. Har du kunskap om kostundersökningsmetodik eller kunskap om matvanor i socioekonomiskt utsatta grupper så är det positivt. Dina personliga egenskaper Du är självgående, bra på att ta egna beslut och har gott omdöme. Du har lätt för att analysera data och information, se mönster och lyfta blicken för ett helhetsperspektiv. Du arbetar strukturerat, noggrant samt levererar resultat med kvalitet i tid. Då arbetet innebär samarbeten med flera avdelningar och externa samarbetspartners behöver du vara flexibel och ha god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Välkommen att kontakta oss Du är välkommen att kontakta rekryterande chef Carolina Åkerblom. Representant för Saco-S är Ulla-Kaisa Koivisto Hursti och för ST Anneli Widenfalk. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00. Sista ansökningsdag är 2024-05-13. Ansök via platsannonsen på Lediga jobb (livsmedelsverket.se), märk ansökan med diarienummer 2024/01797. Ansökan ska vara skriven på svenska. Mer information om tjänsten Anställningsform: Tillsvidare, Heltid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Titel för anställning: risk- och nyttovärderare. Tillträde: Omgående, eller enligt överenskommelse Organisationstillhörighet:  Avdelningen för risk och nyttovärdering, enheten för nutrition. Placeringsort: Uppsala All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten. Inför intervju Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju. Vi gör vår bedömning grundat på den information som finns i ansökningshandlingarna och var därför tydlig med att beskriva hur du uppfyller kvalifikationerna. Välkommen med din ansökan! Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Om Livsmedelsverket Livsmedelsverket arbetar för att maten som produceras, säljs och serveras i Sverige ska vara säker och ärlig, för ett samhälle där det är lätt för människor att äta på ett hälsosamt och hållbart sätt, och en trygg livsmedels- och dricksvattenförsörjning i vardag och kris. Våra verktyg är kunskap, råd, regler och kontroll. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 som arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

29 april 2024
Sista ansökan:
13 maj 2024