Intresseanmälan med spontanansökan- exempel – tips -mall

I den här artikeln ger vi dig exempel på hur du kan skriva en intresseanmälan eller att skicka in en spontanansökan. Vi ger även tips och visar lämpliga brev-mallar.

Så vad gör du när du är intresserad av att jobba hos ett företag som inte annonserar ut någon ledig tjänst? Eller om du är ute efter en speciell typ av tjänst samtidigt som det inte finns några aktuella jobbannonser? Självklart kan du tålmodigt vänta på att rätt jobb dyker upp och kan även prenumerera på en jobbsite som Aspirantus – men varför vänta när du helt enkelt kan skicka in en intresseanmälan.

Dessutom annonseras inte alla lediga jobb ut offentligt utan det är vanligt att företag söker nya medarbetare utan att de annonserar och därför kan det vara en bra strategi att vara proaktiv och helt sonika anmäla ditt intresse genom att skicka en spontanansökan.

Vad är en intresseanmälan

En intresseanmälan eller spontanansökan är när du kontaktar ett företag och uttrycker ett intresse för att arbeta för dem även när de inte aktivt söker efter ny personal. Vanligtvis när du söker jobb så finns det en platsannons som du använder för din ansökan. Men en spontanansökan är precis vad det heter – en ansökan som du skickar in spontant.

Intresseanmälan och spontanansökan är samma sak

Visste du att vår AI kan skriva ett personligt brev helt anpassat till jobbet du söker. Skapa ett konto idag och testa

Starta ett konto

Hur bör en intresseanmälan se ut och vad bör man inkludera

Det vanligaste sättet är att helt enkelt skicka ett kortare brev där du berättar kort om dig själv samt varför du söker arbete hos företaget. Du kan också komplettera med ett generellt cv så att personen som läser din spontansökan kan se lite information om din yrkesbakgrund. Saker du kan inkludera i ditt brev är:

  1. Kort presentation av dig själv
  2. Kort om varför du söker arbete hos företaget – har någon rekommenderat dig att söka? Eller finns det andra drivkrafter bakom ditt intresse
  3. Inkludera lite relevant arbetslivserfarenhet eller utbildning som kan göra dig intressant i företagets ögon
  4. Avslutning med ”call to action”, dvs en uppmaning att göra något. Det kan även vara en uppmaning att kontakta dig eller en intention om att du kommer att följa upp brevet med ett samtal till personen du skickar till, ”jag ringer nästa vecka för återkoppling”
  5. Inkludera ett cv om du känner att det är relevant

Exempel på en intresseanmälan eller spontansökan

Hej,

I förra veckan deltog jag i ett mycket intressant sälj-seminarium där Josefina Carlsberg var en av huvudtalarna. Hennes beskrivning av hur ni är pionjärer inom digital företagsförsäljning fångade min uppmärksamhet och gjorde mig nyfiken på att undersöka möjligheterna att fortsätta min karriär hos er.

Efter att ha arbetat inom branschen i 5 år har jag samlat på mig värdefulla erfarenheter som jag tar med mig i mina framtida tjänster. Har Varit account manager för 4 av våra största kunder och ökat vår försäljning med 15% årligen de senaste 3 åren. Mitt senaste ansvarsområde var att utveckla våra digitala säljkanaler med speciellt fokus på CRO och konvertering. Har ansvarat för 6 lyckade marknadsföringskampanjer det senaste året vilket resulterade i 7 nya kunder.

Jag har verkligen trivts med mina nuvarande arbetsuppgifter – men nu känner jag att vill få möjlighet att utveckla större kunder. Min målsättning är att få arbeta mer med långsiktig B2B försäljning och ansvara för större kunder med mer komplexa behov.

Om ni har några lediga tjänster hos ert säljteam är jag intresserad av att diskutera en sådan tjänst. Jag besvarar gärna ytterligare frågor i samband med ett personligt möte.

Brev-mallar för intresseanmälan

Här ser du några av de mallarna för din intresseanmälan som vi tycker passar extra bra. Du hittar fler mallar för brev här.