Församlingspedagog

Sök bland 6 lediga jobb som Församlingspedagog och börja ditt nya yrkesliv idag!

Församlingspedagog 100% till Brösarp-Tranås församling

Vi söker Församlingspedagog 100 % Vi söker dig som vill skapa och driva ett barn/konfirmand/ungdoms och skolarbete i Österlens undersköna och kreativa miljöer. Vi behöver någon som tillsammans med församlingens medarbetare vill bygga upp och vidareutveckla en stabil och attraktiv barn- och ungdomsverksamhet. Arbetet kräver att du kan arbeta självständigt samtidigt som du kan arbeta i grupp. Du samarbetar med övriga medarbetare kring allt ifrån konfirmander, unga ledare, veckoverksamhet, gudstjänster, familjekontakter, barnkör, läger, skolkontakter, dopuppföljning mm. Tjänstgöringen är förlagd till vardagar och kvälls- och helgtjänstgöring förekommer. Kvalifikationer Vi söker dig som: har församlingspedagogsutbildning eller motsvarande. har erfarenhet av att jobba med barn/konfirmander/ungdomar. vill arbeta med skola och familjer bygga upp och leda såväl fasta som öppna grupper är kreativ och kontaktskapande i arbetet med individer, grupper och omgivande samhälle. har B-körkort och tillgång till egen bil Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi tillämpar löpande intervjuer så tjänsten kan bli tillsatt innan sista ansökningsdag 26 april 2024. Ring eller skriv till kyrkoherde Cerny Eriksson Ståhl för mer information och frågor på telefon: 0733 31 28 60 och din ansökan skickar du till e-post: [email protected] Vi ser fram emot din ansökan.

8 april 2024
Sista ansökan:
26 april 2024
Vikarierande församlingspedagog i Lunds östra stadsförsamling

Med Närvarande – Bedjande – Försonande som ledord tar Svenska kyrkan i Lund nya steg inför framtidens utmaningar. Svenska kyrkan i Lund är ett pastorat med 7 församlingar, 1 domkyrka, 14 kyrkor varav en samarbetskyrka med EFS , 3 kapell, och 2 förskolor, begravningsverksamhet och ett kansli. Dessutom har vi Sjukhuskyrka, Familjerådgivning och Diakonicentral. Här finns drygt 200 anställda och en mängd ideella medarbetare, varav drygt 130 förtroendevalda. Kyrkorådet har det övergripande ansvaret och all verksamhet leds av domprosten. I varje församling finns församlingsråd och församlingsherde. Vi är en kyrka med gudstjänsten i centrum och vi finns i livets alla skeden; vid dop, konfirmation, vigsel och begravning. Vi söker dig som under ett år vill vara med i vår väl uppbyggda verksamhet för barn och familj, unga och vuxna i Lunds norra och östra del. Du ingår i ett arbetslag på 25 personer och arbetar i alla våra tre verksamhetskyrkor. Arbetsuppgifter Arbetsuppgifterna är allt ifrån barnverksamhet, skolkontakter, öppet hus, konfirmander och ungdomsgrupp till gudsjänstplanering och administration inom verksamheterna. Kvalifikationer • Vi söker dig som är driven, engagerad med en positiv inställning och en kärlek till Guds skapelse. • Du är förtrogen med Svenska kyrkan • Är utbildad församlingspedagog eller annan pedagogisk utbildning som bedöms likvärdig. Ansök senast 30 april. Referenser: Vi vill inte att du lämnar referenser direkt i din ansökan, dessa kan istället komma att begäras in vid ett senare tillfälle. Vi undanber oss vänligen all kontakt med annons-och rekryteringsföretag. För information om våra fackliga företrädare ber vi att du kontaktar HR-avdelningen på telefon: 046-71 87 02 eller 046-71 87 04 Har du skyddade personuppgifter? Läs mer här om hur du söker tjänsten. För dig med skyddade personuppgifter vill Lunds pastorat erbjuda en så säker ansökningsprocess som möjlighet. Du bör inte ansöka digitalt eller genom mejl. För att minimera antalet personer hos arbetsgivaren som har åtkomst till dina personuppgifter ber vi dig i stället att kontakta angiven kontaktperson i annonsen, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess.

2 april 2024
Sista ansökan:
30 april 2024
Församlingspedagog

Beskrivning Askims församling sträcker sig längs kusten i sydvästra Göteborg. Församlingen omfattar tre geografiska områden med kyrka och välfungerande ändamålsenliga lokaler i varje område. Ett 30-tal anställda arbetar här i olika funktioner. Församlingen har i dagsläget 31 000 invånare, varav ca 16 600 är medlemmar i Svenska kyrkan. Inom församlingens gränser ligger ett mycket stort affärs- och industriområde och hela församlingen präglas av nybyggnation med stark inflyttning.   I församlingen bor många barn och unga och därmed finns ett flertal grundskolor årskurs 1-9 samt förskolor som vi möter på olika sätt. Vi har ett rikt konfirmandarbete som är under utveckling. Vi ser behovet av att stärka kopplingen mellan vardagens verksamhet och söndagens gudstjänster. Vi har fritidsverksamhet för skolbarn.   Vi söker idag en församlingspedagog till vår församling.   Vi har behov inom olika områden och vill anpassa tjänsten efter din kompetens. Arbetsuppgifter Vi söker Dig som gärna jobbar med något av nedanstående arbetsuppgifter:  - att leda verksamhet för barn 0-14 år och familj.  - att leda verksamhet för barn och unga 10-25 år.  - att utveckla vårt konfirmandarbete.  - att svara för kontakterna med skolor i församlingen.  I uppdraget ligger också att: - vara med och utveckla vårt pedagogiska arbete och relationsbyggande med barn och föräldrar (målgruppen).  - vara med och utveckla andakter och gudstjänstliv.   Kvalifikationer Vi söker dig som:   - ser dina pedagogiska uppgifter som del av församlingens undervisning som helhet.  - har en förmåga att anpassa din pedagogik utifrån deltagares olika förutsättningar i målgruppen 0-25 år.  - trivs med att skapa mötesplatser för barn och unga. - är församlingspedagog eller har motsvarande pedagogisk grundutbildning.  - har några års erfarenhet av arbete i församling eller har motsvarande/liknande erfarenhet som ideellt engagerad.  - har körkort.

28 mars 2024
Sista ansökan:
30 april 2024
Församlingspedagog

Beskrivning Svenska kyrkan i Falun består av fem församlingar som tillsammans bildar Falu pastorat. Vi är ca 70 anställda inom församlingsverksamheten och på kyrkogårdsförvaltningen. Falun är en rik kultur- och historisk bygd som går minst tusen år bakåt i tiden och har genom Falu gruva skapat ett världsarv. Falun erbjuder vacker natur, historisk gruva, ett rikt musik- och kulturliv, stora möjligheter till friluftsliv, landsbygd och en levande stadskärna. Till vår barn- och ungdomsverksamhet söker vi nu en församlingspedagog. Arbetsuppgifter Som församlingspedagog undervisar, berättar och samtalar du om tro. Att nå både barn och unga med samtal och funderingar om Gud och tro är stimulerande, givande och utmanande. Du kommer få arbeta främst med ungdomar.  Vi erbjuder en verksamhet där du får vara med och forma inriktningen för undervisning och lärande. Pedagogerna samverkar även med präster i konfirmand- och ungdomsarbetet.  För att lyckas i jobbet behöver du vara väl förankrad i Svenska kyrkans tro och såklart är du medlem. Du trivs när du får söka nya vägar och utveckla verksamhet tillsammans med både anställda och ideella medarbetare. Vi bygger framtidens kyrka tillsammans! Som person är du utåtriktad. Du tycker om att skapa nya kontakter och att bidra till långsiktiga relationer. Du har förmåga att skapa en inbjudande atmosfär på ungdomars villkor. Du kan på ett pedagogiskt sätt förmedla bibelns berättelser och dra kopplingar till dagens förutsättningar och vi är en kyrka och du gillar att förmedla detta till skolklasser, barn- och ungdomsgrupper och öppna verksamheter. Du bidrar också till att barn- och ungdomsverksamheten integreras i pastoratets gudstjänstliv.  Kvalifikationer Vi söker dig som är utbildad pedagog. Det är meriterande om du har påbyggnadsutbildning som församlingspedagog enligt Svenska kyrkans krav. Det innebär att du är pedagogutbildad, har gått slutåret på Svenska kyrkans utbildningsinstitut och genomfört Svenska kyrkans grundkurs. Läs mer via denna länk: https://www.svenskakyrkan.se/utbildningsinstitutet/att-bli-forsamlingspedagog. Vi arbetar i Microsoft 365, så de vanligaste programmen, såsom Teams, Word och Outlook, behöver du kunna för att arbeta smidigt både internt och externt. Som nämnts söker vi dig som är utåtriktad, social, kan tala inför grupp, är kreativ, pedagogisk och driven. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Villkor Anställningen är tillsvidare och på heltid, men provanställning kan komma att tillämpas. Arbetet utgår från Kristinegården i centrala Falun, där du har din huvudsakliga tjänstgöring men arbete förekommer i hela pastoratet. Arbetet sker både dagtid och kvällstid och viss helgtjänstgöring förekommer också i samband med gudstjänster och lägerresor. För att ta dig mellan våra olika platser behöver du ha B-körkort och tillgång till egen bil. Intervjuer sker den 23 april.

18 mars 2024
Sista ansökan:
14 april 2024
Församlingspedagog

Aneby pastorat sammanfaller med Aneby kommun på småländska höglandet. Pastoratet består av fem församlingar med nio kyrkor och fem församlingshem. Bygden präglas av en god ekumenik och närhet som möjliggör goda samarbeten. Vi vill bygga relationer som fördjupar gemenskapen med Gud, våra medmänniskor och Guds skapelse. Vår arbetsplats präglas av en positiv anda och en trevlig arbetsmiljö. Om tjänsten Du kommer att ingå i en arbetsgrupp med ca 25 personer med placering i Aneby men arbetar i hela pastoratet. Tjänsten innefattar ett övergripande ansvar för barn- och ungdomsverksamheten inklusive budgetansvar. I vår verksamhet möter vi barn i alla åldrar både på landsbygden och i Aneby och vid de stora högtiderna har vi samlingar för skolornas elever. Vi har även ett stort konfirmationsarbete samt en härlig ungdomsgrupp. I pastoratet finns väl fungerande verksamhet där vi möter många barn och ungdomar men vi vill ta nya tag och utveckla vår verksamhet för att nå än fler barn och ungdomar i alla åldrar. Tjänsten innebär ett särskilt ansvar för konfirmationsarbetet samt arbetet med äldre ungdomar och unga vuxna. Vi har en god samverkan med kommunen och andra föreningar och kyrkor i Aneby kommun, bland annat genom samverkansgruppen SBU; samverkan barn och unga. Pastoratet har ett sort ideellt engagemang och vi arbetar med att än mer involvera våra ideella medarbetare i vår verksamhet. Du kommer att få en nyckelroll i att utveckla det arbetet. Vi söker dig som: - Är församlingspedagog, har annan motsvarande utbildning eller erfarenhet av kyrkans arbete med barn och ungdomar, ideellt eller anställd. - Är väl förankrad i din tro och har en längtan att tillsammans med ideella och personal verka för levande församlingar i Aneby pastorat. - Kan inspirera och skapa engagemang, är utåtriktad, har lätt för att skapa förtroende och bygga relationer. - Är en ansvarstagande person med en förmåga att leda andra samt kan arbeta långsiktigt och strategiskt. - Är flexibel båda vad gäller arbetsuppgifter och arbetstider. Du kommer att arbeta i team tillsammans med församlingsassistenter, kantor och präst. I Aneby pastorat arbetar vi tillsammans i hela arbetslaget, vi hjälps åt när behov uppstår. Tjänstens omfattning: 80-100% Tillträde: enligt överenskommelse Krav: B-körkort och tillgång till egen bil Provanställning kan komma att tillämpas. Utdrag ur belastningsregistret kommer att efterfrågas. Välkommen med din ansökan senast 14 april märkt ”församlingspedagog” till [email protected]. Ansökan ska innehålla ett personligt brev och CV. Referenser lämnas vid eventuell intervju. Intervju kan ske löpande. Ytterligare upplysningar om tjänsten: HR Alexandra Ardeby, [email protected]. 0380-474 50 Vikarierande kyrkoherde Fredrik Bäckhjem, [email protected], 0380-474 48

15 mars 2024
Sista ansökan:
14 april 2024
Församlingspedagog

Vetlanda pastorat söker församlingspedagog 100% tidsbegränsad anställning Församlingspedagog Vetlanda pastorat befinner sig i ett förändrings-och utvecklingsskede. Med anledning av detta söker vi en församlingspedagog tidsbegränsat. Att arbeta som församlingspedagog i Vetlanda pastorat innebär att du får vara en del av den stora satsning vi gör med att utveckla hela vårt pedagogiska arbete. Du ingår i ett arbetslag som består av präst, kantor, diakonal personal, pedagog och vaktmästare i ett nära samarbete. Vårt pastorat har ett pedagogiskt team som regelbundet träffas för inspiration, fortbildning och planering där du är en självklar medarbetare. Dina arbetsuppgifter: Du har ansvar för att planera och bedriva verksamhet i de församlingar där du är placerad. Vår undervisning och vårt förhållningssätt utgår från vår kristna trosuppfattning och värdegrund. Du kommer verka i grupper där du möter barn och ungdomar i alla åldrar samt deras föräldrar. Tjänsten innebär regelbundet kvällsarbete och viss helgtjänstgöring, detta eftersom vi vill arbeta på ett sätt där gudstjänstliv och vardagsverksamhet tydligt hör samman. I dina uppgifter ingår även samarbetet i de pastoratsgemensamma verksamheter som främst ligger på skollov. Du ansvarar för verksamhetsbudget, inköp samt verksamhetsuppföljning. Om dig: Vi söker dig som är utbildad församlingspedagog eller har annan pedagogisk utbildning som t.ex. förskollärare/lärare och vill bidra med dina kompetenser och erfarenheter. Yrkesmässig erfarenhet av pedagogiskt arbete i församling eller inom skola är meriterande. Det är viktigt att du besitter en förmåga att se alla barn, ta tillvara deras intressen, vilja och lust att lära samt möter och stärker barnen i deras vilja att utforska kyrkan och den kristna tron. Du behöver vara flexibel eftersom vi ibland behöver gå in och stötta upp i andra grupper utöver våra egna i vårt stora pastorat. Du behöver ta egna initiativ och arbeta självständigt men även ingå i teamarbete. Vi ser gärna att du är en driven person som inspirerar dina kollegor i det pedagogiska arbetet. Vi vill att du är socialt kompetent och bygger goda relationer med barnen och deras familjer samt arbetskamraterna. Arbetet kräver att du är strukturerad och tydlig. Du kommer att arbeta i en del digitala system så viss datorvana är bra. Som anställd hos oss är du alltid en representant för Svenska kyrkan och vi vill därför att du är lojal med vår kristna tro och värdegrund. Du behöver vara medlem i Svenska kyrkan. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Tjänsten kräver körkort och tillgång till egen bil. Om oss: Vetlanda Pastorat består av tio kyrkliga enheter som har ca 17 000 medlemmar. Vi är idag omkring 90 anställda vilka verkar inom olika församlingar och arbetsområden. Våra förtroendevalda är aktiva och engagerade i arbetet med att förändra och utveckla vårt arbete. Pastoratet överensstämmer med kommunens gränser. Ledorden för vår arbetsplats är positiv, omtanke, respekt, samarbetsvilja och ärlighet. Kravprofil · församlingspedagogutbildning eller likvärdig pedagogisk utbildning · erfarenhet av församlingsarbete eller annat pedagogiskt arbete · erfarenhet av arbete med barn, ungdomar och familjer · medlem i Svenska kyrkan · goda kunskaper i svenska i tal och skrift · grundläggande kunskaper i digitala system Heléna Svenson, HR-specialist 0383-76 37 14 [email protected] Johanna Salomonsson, undervisningsansvarig 0383-76 37 03 [email protected] Tjänstens omfattning: 100% tidsbegränsad anställning 2024-08-19 t.o.m. 2025-07-31 med möjlighet till förlängning Lön: Avtalsenlig Sista ansökningsdag: 30 april ansökan skickas till [email protected] (obs ett s i Svenson) Löpande urval kommer göras och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Du måste uppvisa ett utdrag ur polisens belastningsregister. Tillträde: 2024-08-19

20 februari 2024
Sista ansökan:
30 april 2024