Personligt brev chaufför – exempel – brevmallar

Är du på väg att söka jobb som chaufför och behöver inspiration och tips för att skriva personligt brev?

I den här artikeln kommer vi att skriva exempel på personligt brev för en chaufför som har 2 års erfarenhet inom yrket och söker ett nytt jobb.

Vi kommer att visa bra personligt brev mallar för lastbilschaufförer och vi kommer att ge dig 5 bra tips som förhoppningsvis kommer att vara till hjälp när du själv söker jobb.

Exempel på personligt brev för chaufför

Hej [rekryterarens namn]

Jag såg [företagets] annons på aspirantus.se och tycker att det är riktigt spännande att ni på [företaget], som är ett företag jag har hört mycket positivt om behöver förstärka sin personalstyrka med ytterligare en chaufför. Med min goda yrkesvana och dokumenterade kundnöjdhet på 95% är jag den perfekta kandidaten för er.

Jag är en budbilschaufför med 2 års erfarenhet av paketleveranser. Uppskattad kommunikatör: bygger relationer med kunder och upprätthåller orderingångar och skapar nya affärsmöjligheter.

Trafiksäkerhet men också god körekonomi är budord jag lever efter. Här är några av mina framgångar:

 • Sparade i genomsnitt 2000 kr varje månad i bränslekostnader genom att planera mina rutter väl samt använda en ekonomisk kör stil.
 • Mottog internt pris för att jag var fri från olyckor och andra överträdelser i 24 månader.
 • Genom kontinuerligt underhåll av mitt fordon sparade jag 10 000 kr i årliga reparationskostnader

Om ni söker en person som kan skapa förtroende, ge utmärkt kundservice och navigera Stockholms innerstad som om det vore en söndagspromenad, ja då är jag rätt person!

Med mig i ert team får ni en dedikerad medarbetare som förutom mina goda serviceegenskaper även är en god ambassadör för min arbetsgivare genom att alltid ha ett kundfokus och ständigt vara redo att leverera den bästa möjliga kundupplevelsen.

Jag hoppas att den här presentationen har väckt er nyfikenhet tillräckligt och att vi får ett tillfälle att träffas så att jag kan berätta mer om mig själv och hur jag kan leverera grymma resultat för er.

Det här brevet är skrivet av vår AI. Vill du få ett brev perfekt anpassat till dig och jobbet som du söker? Testa vårt AI verktyg idag. Du kan även ladda ner gratis brevmallar

Starta eget brev!

Bra Personligt brev mall för en chaufför

Arbetet som chaufför är ett serviceyrke men det är sällan formella krav på ansökningarna. Det innebär att du kan vara ganska fri i ditt val av personligt brev mall. I det här fallet blir vårt första val en brev mall som innehar ett foto. Personliga egenskaper är viktiga för yrken som arbetar med människor. Därför är det positivt att visa sin personlighet inför en arbetsgivare och man kan med fördel välja brev med lite mer färg och design.

Vi på Aspirantus gillar personliga brev som tydligt visar både våra tidigare erfarenheter, men även eventuella utbildningar samt vår personlighet. 

Skapa ett konto och ladda ner grats mallar.

Exempel på personliga brev för olika yrken

CV för lastbilschaufför

Om du söker jobb inom yrket kommer du att behöva skriva ett cv för chaufför. Vi har skrivit en bra guide där vi går igenom exempel och visar passande mallar

Vad arbetar en lastbilschaufför med?

En chaufför hämtar och levererar gods ofta med en lastbil eller annat fordon som kräver c- körkort och uppåt. Du har ansvar för ditt fordon genomför ofta kontroller av ditt fordon både före och efter arbetstillfälle.

Det finns också en mängd regleringar för hur länge du får köra i sträck samt när du måste vila. Personliga egenskaper som efterfrågas är ofta ett servicetänk samt att vara stresstålig då många transporter har tidskrav.

 • Hämta och leverera gods
 • Framföra sitt fordon på ett säkert och regelmässigt sätt
 • utföra kontroller och enklare besiktningar av fordonet
 • Dokumentera och kontrollera godset vid upphämtning och avlastning
 • Arbetar ofta ensam
 • Ofta oregelbundna tider

5 tips när du skriver personligt brev för chaufför

 1. Tänk på att chaufför anses vara ett serviceyrke eftersom du träffar mycket kunder och är ute och rör dig bland olika företag. Fokusera gärna ditt personliga brev på hur serviceminded du är.
 2. Det krävs körkort för att framföra ett fordon. Därför bör du tydligt visa vilka körkort du innehar.
 3. Lyft fram personliga egenskaper. Detta hör samman med att du är serviceinriktad. Ge gärna exempel på hur du har agerat i olika situationer som har haft en positiv inverkan på en situation.
 4. Ta gärna upp andra certifieringar som farligt gods om du har detta eftersom det är en bra merit.
 5. Ge exempel på ett konkret tillfälle när du har gjort ett bra jobb. Vad var situationen? Hur agerade du? Vad blev resultatet. Därefter berättar du att

Vilken utbildning krävs för att bli lastbilschaufför

Ofta finns fordonsprogram på gymnasiet. Det finns även andra fordonsprogram och yrkesförarutbildningar. De allra flesta jobben kräver att du har minst c-körkort för lätt lastbil. Men det beror på vilket sorts fordon du vill framföra.

Läs mer på länkarna i slutet av artikeln för att se vilka körkortsklasser som finns och vilka fordon du får framföra med med olika körkort.

Framtidsutsikter för yrket

Om du har körkort för lastbil finns det goda utsikter att få anställning. Efterfrågan är fortsatt stor och framtidsprognosen ser därför god ut. Genomsnittslönen ligger på 26000 kr/mån

Källor:

https://www.trafikverket.se/

https://www.transportstyrelsen.se/korkort