Personligt brev säljare – Exempel – Brevmallar

Är du på väg att söka jobb som säljare och behöver inspiration och tips för att skriva personligt brev?

I den här artikeln kommer vi att skriva exempel på personligt brev för en säljare som har 1 års erfarenhet inom yrket och söker ett nytt arbete.

Vi kommer att visa bra brev mallar för säljare och vi kommer att ge dig 5 bra tips som förhoppningsvis kommer att vara till hjälp när du själv söker jobb inom yrket.

Innehåll

Exempel på personligt brev för säljare

Hej [rekryterarens namn]

Vår gemensamma bekanta Christian Svensson från [företag] tyckte att jag skulle passa perfekt för tjänsten som säljrepresentant för [företag] då han vet att jag är en blivande stjärna inom [sälj] som det senaste året överträffat [mitt företags] sälj mål med 2x samt avslutat 15% fler affärer än min kollegor. Detta har varit tack vare mitt målmedvetna nätverkande samt mina vänskapliga tävlingsinstinkter och en stark vilja att göra våra kunder nöjda i alla lägen.

På 12 månader har jag hunnit bli utnämnd till Top Sales Rep 2 gånger.

Trots mitt starka driv är jag en pålitlig teamplayer då jag vet hur viktigt det är att samarbeta med mina kollegor för att uppnå bästa möjliga resultat. Jag är serviceinriktad och en stark kommunikatör som alltid tar mig tid att lära känna mina kunders verksamheter innan jag erbjuder lösningar på deras specifika behov. Detta gör att jag har ett förtroende som skapar återkommande och nöjda kunder.

Som er nya säljrepresentant kommer jag att bidra med samma starka serviceinriktade säljarbete som jag har bevisat innan och därmed skapa mängder av nöjda kunder och en god lönsamhet även hos er.

Ser fram emot möjligheten att träffa er och berätta mer om mig själv samt hur jag kan bidra till er framtida framgång. Om ni har några funderingar får ni mer än gärna kontakta mig.

Med vänliga hälsningar

Personligt brev mall för en säljare

Arbetet som säljare är ofta ganska avslappnat men kan ibland ha mer formella element beroende på bransch och inriktning. Vårt råd är därför att välja brev-mall efter företag du söker jobb hos.

Vill du spara tid och få ett snyggt personligt brev på bara några minuter. Testa vårt AI verktyg där du automatisk kan skapa ett brev baserat på jobbet som du söker. Du kan även ladda ner grats brevmallar

Starta eget brev!

Exempel på personliga brev för olika yrken

CV för säljare

Om du söker jobb inom yrket kommer du att behöva skriva ett cv för säljare. Vi har skrivit en bra guide där vi går igenom exempel och visar passande mallar

Vad arbetar en säljare med?

Det finns många olika typer av säljare.

  • Utesäljare – du möter kunder ute i deras verksamhet vilket kan innebära många tjänsteresor och oregelbundna arbetstider. Yrkestitlar kan vara Account Manager, Key Account Manager, Area Sales Manager, Region/kundansvarig eller Projektledare inom försäljning och marknad.
  • Innesäljare – Du pratar med kunder främst genom telefon och mail och kan även syssla med leveransbevakning och ordermottagning samt kundservice.
  • Butikssäljare – du arbetar i en butik och tar emot och hjälper kunder på plats

Vilken utbildning krävs för att bli säljare

När det gäller utbildning så finns det många olika vägar att utbilda sig själ. Dels genom ekonomiska utbildningar på universitet och högskolor men även yrkesskolor som Tex YH utbildningar.

Men ofta finns inga speciella krav för att arbeta som vanlig säljare, men beroende på hur komplext dina produkter eller tjänster är kan det självklart vara en fördel om du har en utbildning som matchar branschen.

Men för ett vanligt säljjobb efterfrågas nästan bara erfarenhet inom säljyrket. Således kommer du långt med grundläggande gymnasieutbildning samt flytande kunskaper i Svenska och Engelska.

Vad är lönen för en säljare.

Enligt unionen så är medellönen för en säljare 38000-50000 kr. Men detta beror till stor del på vilken typ av säljare du arbetar som, och även hur mycket erfarenhet du besitter samt andra faktorer som bonus. En butikssäljare som är ny i yrket tjänar förmodligen lägre än 38000.