CV för Barnskötare – Exempel – mallar – Tips

Är du på väg att söka jobb som barnskötare och behöver inspiration och tips för ditt ege ? I den här artikeln kommer vi att skriva ett cv exempel för barnskötare. Vi kommer att visa cv mallar för barnskötare och vi kommer att ge dig 5 bra tips som förhoppningsvis kommer vara till hjälp när du söker inom yrket.

Cv exempel barnskötare

Fatima Hassan

Barnskötarvägen 12, 1235 56 Stockholm

MålsättningProfessionell profil

Utbildad barnskötare med 3 års erfarenhet av barn i åldrarna 3-7 år. Brinner för barns utveckling och lärande. Erkänt duktig på att omvandla pedagogiska läroplaner till praktik. Har framgångsrikt utvecklat och implementerat aktiviteter som förbättrar barnens kunskapsinhämtning och sociala mognad.

Utbildning

Biskopsgårdens gymnasieskola

Barnskötarlinjen 2017-2019 1350p

Arbetserfarenheter

Barnskötare Fjärilens förskola 2019-pågående

 • Skapade kreativa och interaktiva aktiviteter till 60 barn i åldrarna 3-7 år
 • Implementerade läroplaner och samverkade med förskollärare
 • Kommunicerade kontinuerligt med föräldrar för att ge information om deras barn sam medverkade vid föräldramöten. 95% av feedbacken jag mottog var positiv.
 • Stöttade barn med olika handikapp och genom olika specialprogram samt agerade som kontaktperson gentemot föräldrar till barn med speciella behov
 • Assisterade vid måltider samt preparerade allergifria alternativ

Övriga kompetenser och erfarenheter

Talar flytande arabiska och farsi

Bra Cv mall för barnskötare

Eftersom en barnskötare arbetar med barn blir vårt val en cv mall med fotografi då vi vill att en potentiell arbetsgivare eller kanske föräldrar ska ha en bra uppfattning om vem vi är. Personliga egenskaper är viktiga för yrken som arbetar med människor och därför är det positivt att visa sin personlighet inför en arbetsgivare och man kan därför med fördel välja ett cv med lite mer färg och design.

I det här exemplet har vi valt ut 3 mallar som vi tycker uppfyller alla våra kriterier och passar in för yrket som barnskötare. Du kan självklart välja något annat som du känner är mer passande för dig och din personlighet. I slutändan väljer du alltid själv. 

Vill du spara tid och få ett snyggt cv och personligt brev på bara några minuter. Skapa ett konto och ladda ned våra mallar helt gratis

Starta eget cv!

Hitta cv för andra yrken

Personligt brev för barnskötare

Om du söker jobb inom yrket kommer du förmodligen att behöva skriva ett personligt brev för barnskötare. Vi har skrivit en bra guide där vi går igenom exempel och visar passande mallar så att du kan få en komplett ansökan.

Jobbet som barnskötare

En barnskötare arbetar ofta inom den kommunala sektorn men kan självklart även arbete inom en privat verksamhet. I Sverige är det ovanligt att föräldrar anställer privata barnskötare så vi kommer därför att utgå ifrån att jobbet vi söker är inom den kommunala sektorn, tex ett dagis eller liknande verksamhet. Här är exempel på vanlig uppgifter för en barnskötare

 • Medverka i barnens undervisning och delta i barnens lekar samt vanliga aktiviteter
 • Vara delaktig i den pedagogiska läroplanen
 • Möta föräldrar och genomföra utvecklingssamtal och föräldramöten
 • Dokumentera kring barnens utveckling och deras pedagogik
 • Inskolning av barn samt nya kollegor
 • Planera och genomföra måltider
 • Planera och genomföra andra aktiviteter

5 tips när du skriver cv för barnskötare

 1. Visa tydligt att du är utbildad barnskötare. Utbildning är en stor merit som uppskattas av arbetsgivare eftersom många barnskötare inte har utbildning. Om du inte är utbildad behöver du självklart inte understryka din utbildning såvida den inte är relevant
 2. Ge exempel på konkreta erfarenheter som är relevanta för det jobb du söker.
 3. Lyft fram pedagogiska kunskaper.
 4. Lyft fram språkkunskaper. Många människor i Sverige har ett annat moderspråk än svenska. Språkkunskaper är därför en bra merit att nämna.
 5. Visa att du kan kommunicera väl med föräldrar. Detta är en viktig del av yrket och något du bör kunna hantera väl.

Vilken utbildning krävs för att bli barnskötare

De flesta kommuner har utbildningar som riktar sig till dig som vill bli undersköterska. Det finns gymnasieutbildningar, Komvux och yrkesutbildningar. 

Enligt skolverket får endast den som är legitimerad bedriva undervisning. Men det finns ett undantag när det gäller förskolor. Regeln är då att personal som barnskötare som inte är legitimerade får assistera och komplimentera de vanliga lärarna. Just nu krävs det alltså ingen yrkeslegitimation för att arbeta som barnskötare men det är något som kan förändras i framtiden. Men de flesta arbetsgivare föredrar att du har någon sorts relevant utbildning om du ska arbeta med barn.

Det är rekommenderat att du genomgår minst en gymnasieutbildning inom barnutbildning för att öka din anställningsbarhet och chans att få ett jobb.

Framtidsutsikter för yrket

Barnskötare är idag ett av Sveriges vanligaste yrken. Det finns ca 85000 barnskötare i hela landet. Framtidsutsikterna är goda för yrket. Enligt arbetsförmedlingens yrkesprognos kommer det finnas en stor efterfrågan på barnskötare inom de närmsta 5 åren. Genomsnittsslönen ligger idag på 23100 kr/månad

Källor:

https://www.skolverket.se/regler-och-ansvar/lararlegitimation-och-forskollararlegitimation/regler-och-krav-for-lararlegitimation/larar–och-forskollararlegitimation-och-krav-for-att-fa-undervisa

Arbetsförmedlingens yrkesprognos

Statistiska centralbyrån