Kyrkvaktmästare

Sök bland 3 lediga jobb som Kyrkvaktmästare och börja ditt nya yrkesliv idag!

KYRKVAKTMÄSTARE

Svenska kyrkan i Alingsås är ett pastorat består av de tre församlingar – Alingsås, Hemsjö och Ödenäs - som inbördes skiljer sig mycket åt, men som arbetar mot samma vision – ”Tillsammans i Svenska kyrkan Alingsås vill vi i ord och handling tala tydligt om Jesus!”  Pastoratet har sju kyrkor, sju kyrkogårdar och ca 20 300 medlemmar. Vi är ett av Skara stifts största pastorat och en av kommunens största arbetsgivare. Totalt har pastoratet ca 90 medarbetare. Alingsås är en av Västsveriges mest expansiva kommuner med för närvarande ca 42 000 invånare totalt och ca 27 000 i centralorten. Staden erbjuder goda pendlingsmöjligheter från Göteborg, Skövde mm.   Kyrkvaktmästare, 100 % Vill du ha ett omväxlande arbete där du får göra skillnad för människor? Och där musik och ljudteknik är en mycket stor och viktig del av verksamheten? Då har vi jobbet för dig! Som kyrkvaktmästare är du kyrkans ansikte utåt och möter människor i både glädje och sorg. Du ansvarar för att kyrkan med tillhörande lokaler är i gott skick och upplevs inbjudande för kyrkans besökare oavsett om man kommit dit för t ex gudstjänst, eller bara tittar in för en stilla stund. Du har ett helhetsansvar för att allt fungerar som det ska före, under och efter aktiviteter i lokalerna. Det är ditt ansvar att se till att ljudtekniken vid konserter, gudstjänster, begravningar, dop och vigslar fungerar som den ska. Lokalvård och enklare underhåll ingår i tjänsten samt tillverkning av enklare marknadsmaterial, t ex affischer, information mm Tjänsten är en tillsvidareanställning med huvudsaklig placering Christinae kyrka i Alingsås centrum, men då alla våra kyrkvaktmästare samarbetar kommer tjänstgöring att förekomma över hela pastoratet. Helgtjänstgöring varannan vecka ingår och oregelbunden arbetstid förekommer. Vi tror att du har: - Stor kunskap och erfarenhet inom ljudteknik - God förmåga att bemöta människor i en kyrklig miljö - Kunskap inom fastighet, hantverk och lokalvård - Goda IT-kunskaper - Struktur och ordningssinne i ditt arbetssätt - Är medlem i Svenska kyrkan och delar dess tro och värderingar Då tjänsten är behovsstyrd och varierad söker vi dig som är flexibel och självgående och som är van vid ett omväxlande arbete. Det är viktigt att du är en positiv och serviceinriktad person som trivs med att serva både kyrkans gäster och dina kollegor. Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Önskvärt tillträde till tjänsten är i början av oktober 2024. Mer upplysningar om tjänsten lämnas av:                                Monica Eckerdal, församlingsherde och verksamhetschef tel. 0322–66 91 13 Annette Johansson, HR-generalist, tel. 0322-66 91 73 Facklig företrädare: Thomas Adolfsson, Kommunal, tel. 0322-66 91 19   Du är varmt välkommen med Din fullständiga ansökan med CV och personligt brev senast den 2 september 2024.

4 juni 2024
Sista ansökan:
2 september 2024
Kyrkvaktmästare till Helga Trefaldighets kyrka

Svenska kyrkan Uppsala är de sex tätortsförsamlingarna i samverkan, och ansvarar också för Uppsala kyrkogårdar. Fem av församlingarna bildade 2014 Uppsala pastorat med gemensam styrelse och ledning. Tillsammans vill vi vara den lokala kyrkan för 180 000 Uppsalabor. Vi söker en kyrkvaktmästare till Helga Trefaldighets kyrka i Uppsala. ARBETSUPPGIFTER Som kyrkvaktmästare arbetar du bland annat vid gudstjänster och konserter, med enklare fastighetsskötsel, administration och samordning av volontärer. Arbetet är periodvis intensivt och uppgifterna varierande. KVALIFIKATIONER Du ska vara medlem i Svenska kyrkan och dela dess värderingar. Datorvana är ett krav. Körkort är önskvärt. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete inom Svenska kyrkan. PERSONLIGA EGENSKAPER I rollen som kyrkvaktmästare möter du många människor med olika bakgrund och i olika skeden i livet. Din sociala kompetens och förankring i kyrkans tro är därför värdefull och viktig. Arbetsuppgifterna varierar och kräver flexibilitet, ordningssinne, praktiskt handlag och initiativförmåga. Du behöver kunna arbeta både självständigt och tillsammans med andra. UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTEN Tjänsten är på heltid och tillsvidare. Provanställning kan komma att tillämpas. I tjänsten ingår arbete varannan helg och vissa kvällar. Tillträde sker enligt överenskommelse. FÖR MER INFORMATION Har du frågor om tjänsten så kontakta komminister Britt-Marie Helgesson 018-430 37 07 eller på e-post [email protected] FACKLIG FÖRETRÄDARE Patrik Sköldberg, Kommunal, 018-430 38 72. ANSÖKAN Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti 2024.

30 maj 2024
Sista ansökan:
15 augusti 2024
Kyrkvaktmästare sökes av Degeberga-Everöds församling

Degeberga-Everöds församling söker KYRKVAKTMÄSTARE som vill vara med och forma framtidens kyrka, 100% Svenska kyrkan i Degeberga-Everöds församling söker kyrkvaktmästare. Församlingen ligger i ett naturskönt område 25 km söder om Kristianstad och har 8 medeltida kyrkor. Du ingår i ett trevligt, erfaret och kompetent arbetslag bestående av 14 anställda, därav fem ordinarie vaktmästare. Beskrivning av tjänst Som kyrkvaktmästare är du ofta den första personen som våra besökare och medlemmar möter ute på kyrkogården och i våra kyrkor. I tjänsten ingår skötsel och underhåll av grönytor, församlingens kyrkor samt övriga fastigheter. I tjänsten ingår kvälls- och helgtjänstgöring i samband med kyrkliga handlingar och gudstjänster. Kvalifikationer För tjänsten behövs kunskap inom områdena grönyteskötsel, maskinkunnande och fastighetsskötsel och viljan att jobba utomhus under hela året. Vi ser det som positivt och av vikt att sökande har intresse och/eller kunskap om vård av vårt kyrkliga och gröna kulturarv. Du har ett utvecklat sinne för god service och bemötande. I tjänsten är du ett ansikte utåt. Vidare är du händig och har ett visst tekniskt kunnande. Dokumenterade kunskaper: Utbildning och erfarenhet inom områdena grönyte- och fastighetsskötsel. Meriterande kunskaper: Tidigare erfarenhet av inre helgtjänstgöring. Motorsågskörkort, röjsågskörkort, maskinförarbevis, arbete från lift, BE-körkort m.fl. Övrigt Det är ett krav att du är medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans värderingar. Du måste för tjänsten ha körkort B samt ha tillgång till bil med dragkrok. Tjänstgöringsgrad 100%. Tillträde 15 augusti eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Så ansöker du Sista dag att ansöka är 2024-06-30. Ansökan kan skickas via epost till degeberga-everods.forsamling(at)svenskakyrkan.se eller per post till Degeberga-Everöds församling Att: Carina Strömberg Skaddevägen 8 A 297 31 Degeberga Märk epostmeddelandet eller kuvertet med ”kyrkvaktmästare”. Kontakt Kyrkoherde Dan Olsson på mejl [email protected] Fackliga företrädare Kommunal: [email protected]

28 maj 2024
Sista ansökan:
30 juni 2024