Folkuniversitetet är ett studieförbund med både nationell och internationell verksamhet omfattande folkbildning, skolor samt uppdragsutbildning för organisationer, myndigheter och företag. Vi erbjuder kurser på alla nivåer från nybörjare och uppåt. Våra kursdeltagare är vuxna och undervisningen genomsyras av en kommunikativ språksyn. Vi söker nu en cirkelledare i spanska för kurser med start i september och framåt. Omfattningen av tjänsten är ca 6-12 studietimmar/vecka (1 studietimma=45 minuter). Kurserna sker på plats i Helsingborg och från 17:30 och framåt (kvällstid) främst tisdagar, onsdagar och torsdagar. Timanställning och lön efter avtal. Din kompetens och bakgrund Vi vill att du har spanska som ditt modersmål eller att du talar det på modersmålsnivå. De flesta av våra lärare undervisar på sitt modersmål och är därmed även en källa till kunskap om landets kultur och samhälle. Om du inte har undervisningsspråket som modersmål så vill vi att du har bott en längre tid i ett land där språket talas. Det är önskvärt att du har lärarutbildning eller annan pedagogisk utbildning och vi vill att du har erfarenhet av att undervisa. Har du erfarenhet av att undervisa vuxna i spanska är det meriterande. Vi vill att du har kunskap om och erfarenhet av digitala medier och online pedagogik samt erfarenhet av onlineundervisning, gärna via Zoom. Du behöver även ha goda kunskaper i svenska. Som pedagog hos Folkuniversitetet förväntas du ha förmågan att individanpassa undervisningen och locka fram varje individs potential. Det är viktigt att du tycker det är roligt att förmedla kunskap, både språkligt och kulturellt och att du ser det positiva i att kursdeltagare utvecklas. Du är flexibel, lyhörd och strukturerad och har vana av att arbeta självständigt. Vi förutsätter också att du delar vår syn på människors lika värde och rätt till kunskap. Folkuniversitetet bedriver ett aktivt fortbildningsarbete för sina lärare. Ansökan Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 2025-07-15 via vår e-rekrytering. Vi tillämpar löpande rekrytering och tjänsten kan därför komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. För frågor och information välkommen att kontakta Louise Nordling: [email protected].
Skyddsvärnet söker dig som vill vara med och skapa trygghet för unga i det offentliga rummet. Vill du vara med och forma en ny utbildning som gör skillnad? Nu söker vi en engagerad utbildare/pedagog till projektet SAFE – Trygghetsvärdsutbildning för en säker framtid, som syftar till att utbilda framtidens trygghetsvärdar. Projektet finansieras med projektstöd från Allmänna arvsfonden. Om projektet och din roll Trygghetssvärdsutbildningen är ett projekt som ska utveckla och etablera en formell utbildning för trygghetsvärdar – personer som arbetar trygghetsskapande med barn och unga (12–25 år) i det offentliga rummet. Målet är att skapa en modell som kan användas i hela Sverige. Som utbildare/pedagog i projektgruppen blir du en nyckelperson i att: Strukturera och utveckla utbildningsinnehållet Genomföra utbildningen Bidra till att forma en långsiktig och hållbar utbildningsmodell Du kommer att samarbeta nära projektledare och projektsamordnare. Efter projektperioden kommer utbildningen att leva vidare inom Skyddsvärnet och spridas till fler aktörer runt om i landet. Om Skyddsvärnet – anno 1910 och SAFE Skyddsvärnet - anno 1910 är en idéburen organisation som arbetar för att förebygga social utslagning och skapa bättre förutsättningar för människor som lever i utsatthet eller står utanför arbetsmarknaden. Vi har inga ägare och allt överskott återinvesteras i vår verksamhet, vilket möjliggör att vi kan öka befintliga verksamheter och skapa nya projekt – för att kunna hjälpa fler. SAFE är en verksamhet inom Skyddsvärnet som arbetar för att öka tryggheten genom att skapa kontakt, förtroende och stöd för de som behöver det mest. Vår verksamhet bygger på genuin respekt och intresse för alla barn och unga, samt en stark tro på allas lika värde. Vi söker dig som: Har erfarenhet av socialt arbete Har pedagogisk kompetens och gärna erfarenhet av att undervisa Är van att arbeta självständigt och i team Har god kommunikativ förmåga Meriterande: Tidigare erfarenhet som lärare eller utbildare Erfarenhet av projektarbete eller utbildningsutveckling Om tjänsten Omfattning: 80% Varaktighet: Projektanställning i 2 år och 10 månader Start: 1 november 2025 Vi erbjuder: En dynamisk arbetsmiljö i en idéburen organisation med lång erfarenhet Ett meningsfullt arbete där du gör skillnad för barn och unga Om tjänsten Omfattning: 80% Varaktighet: Projektanställning i 2 år och 10 månader Start: 1 november 2025 Vår verksamhet kräver utdrag från misstanke- och belastningsregistret, så vi rekommenderar att beställa det i god tid. Hoppas vi hörs!
Bli gruppträningsinstruktör på Nordic Wellness Vill du inspirera människor till rörelse, energi och glädje? Älskar du att stå i centrum, sprida träningsglädje och göra skillnad för andra? Då har du hittat rätt – vi söker nu gruppträningsinstruktörer till våra klubbar i Halland Nord! Om oss Nordic Wellness är Sveriges största friskvårdskedja med över 350 klubbar, padelanläggningar och över 500 000 medlemmar. Vi erbjuder träning för alla – i en miljö där våra värdeord genomsyrar allt vi gör: FUN. MOVEMENT. STRONG. TOGETHER. Om rollen Som gruppträningsinstruktör är du en central del av våra medlemmars upplevelse – du är både ambassadör, inspiratör och energispridare. Din uppgift är att förmedla träningsglädje, skapa motivation och ge våra deltagare den där WOW-känslan som får dem att längta tillbaka. Du bör känna dig trygg i att ta plats, bjuda på dig själv och leda med både hjärta och energi – oavsett om det är 10 eller 100 personer i salen. Vi erbjuder dig: Utbildning i aktuellt koncept – vi står för den! En fast klass/vecka (eller fler!) på en av våra klubbar där behovet är som störst En arbetsplats fylld av engagemang, utveckling och träningsglädje Vi söker dig som kan: Hålla 1–2 fasta klasser i veckan Vara tillgänglig morgon, dag, kväll eller helg (beroende på behov) Vem är du? Du behöver inte vara utbildad instruktör sedan tidigare – vi utbildar dig! Det viktigaste är att du: Har passion för gruppträning och träning i stort Trivs med att stå i centrum och leda andra Har personlig utstrålning, energi och en positiv attityd Är pålitlig, engagerad och vill utvecklas hos oss Att jobba på Nordic Wellness Hos oss får du mer än bara ett jobb – du får en plats i ett team där träningsglädje, utveckling och gemenskap står i centrum. Vi är ett företag i ständig rörelse, där du får möjlighet att påverka och växa – oavsett om du vill hålla fler klasser eller ta andra steg inom företaget. Vill du veta mer? Kontakta vår gruppträningskoordinator Maja Josefsson på: [email protected] Rekrytering pågår löpande – så vänta inte med din ansökan! Som en del av vår rekryteringsprocess genomför vi bakgrundskontroller, och genom att skicka in din ansökan godkänner du att en sådan kan utföras. Vi ser fram emot att höra från dig och kanske välkomna dig till vårt fantastiska instruktörsteam!
Undervisande pedagoger Merit AB söker undervisande pedagoger i Yrkessvenska till områdena Kalmar med leveransorterna Västervik och Kalmar Kronoberg med leveransorten Växjö Merit bedriver Yrkessvenska på uppdrag av Arbetsförmedlingen med olika inriktningar i samarbete med yrkesutbildningar, hos olika utbildningsanordnare och på plats på Merit. Undervisningen knyts nära deltagarna och det yrkesspråk de behöver för sin pågående yrkesutbildning och för kommunikationen i sitt framtida yrke. Vi söker dig som kan undervisa i yrkessvenska, gärna med erfarenhet inom något/några av följande yrkesområden: Bygg Industri Installation, fastighetsskötsel Restaurang Är du också intresserad av att driva utvecklingsarbete, att arbeta i ett team med andra och att lära med och av andra så tycker vi att du ska söka tjänsten som pedagog på Merit! De undervisande pedagoger vi söker ska uppfylla minst ett av följande krav: En relevant yrkesutbildning på minst ett (1) år på heltid, samt minst två (2) års erfarenhet av undervisning inom ett yrkesområde för nyanlända eller utrikesfödda Pedagogisk utbildning om 60 hp eller motsvarande samt minst två (2) års erfarenhet av undervisning i svenska för nyanlända eller utrikesfödda Utbildning inom svenska som andraspråk motsvarande minst 30 hp samt minst ett (1) års yrkeserfarenhet från något av de yrkesområden som efterfrågas. Är du också intresserad av att driva utvecklingsarbete, att arbeta i ett team med andra och att lära med och av andra så tycker vi att du ska söka tjänsten som pedagog på Merit. Merit AB är ett växande utbildnings- och coachningsföretag som drivs av pedagoger. Merit finns till för deltagarna. Vi arbetar med kompetensförsörjning tillsammans med arbetsgivare och utbildningar. Våra insatser håller hög kvalitet med effektiva metoder med starkt resultatfokus. På Merit är teamkänslan stark och det finns en mångfald av kompetenser bland personal och deltagare. Välkommen till en kreativ, rolig och stolt arbetsplats!
Sameskolstyrelsen är en statlig myndighet och har sitt kansli med skolchef, controllers, HR och handläggare i Jåhkåmåhkke. Sameskolan är en skolform likvärdig grundskolan med undervisning från förskoleklass till årskurs 6. Utgångspunkt för undervisningen är den samiska kulturen och det samiska språket enligt läroplan för sameskolan. Sameskolstyrelsen bedriver efter överenskommelse med respektive kommun även förskola. Sameskolstyrelsen har verksamhet i Giron, Gárasavvon, Váhtjer, Jåhkåmåhkke och Dearna. Sameskolstyrelsen anordnar fjärrundervisning i de samiska språken och stödjer utveckling och produktion av läromedel för samisk undervisning. ARBETSUPPGIFTER Anställning för studier med lön 20 % samt språkstödjare i pedagogisk verksamhet 10 % 30% Anställningsvillkor: Du anställs på en av våra skolor eller förskolor och tjänstgör som språkstödjare 4 timmar per vecka, schemalagt i överenskommelse med rektor på enheten. Tjänsten är en visstidsanställning i form av vikariat. Du anställs för ett läsår i taget med möjlighet till förlängning förutsatt att du fortsätter studera och att erforderliga beslut inom Sameskolstyrelsen fattas. KVALIFIKATIONER Du ska vara antagen till och inskriven på en förskollärarutbildning, grundskollärarutbildning, eller en utbildning för lärare i fritidshem. Studierna kan vara distans eller på studieort men du ska ha möjlighet att arbeta i vår verksamhet varje vecka. Därför vänder vi oss i första hand till dig som är boende på en av de orter där vi bedriver våra skolor och förskolor. Goda kunskaper i någon av de samiska varieteterna är ett krav. Du ska kunna använda samiskan som arbetsspråk. En dokumenterat god samarbetsförmåga är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en positiv människosyn, ett genuint intresse för pedagogik och barns-, och elevers utveckling. Du har en god samisk kulturkompetens och tycker att det är roligt att arbeta med barn och unga. Vi ser gärna att du har gymnasiala studier i samiska eller kan validera din kompetens med hjälp av Sameskolstyrelsen. Du har ingen pedagogisk utbildning på högskolenivå sedan tidigare. Vi ser gärna att du går in och jobbar extra i vår verksamhet under studietiden men det är inget krav. ÖVRIGT Sameskolstyrelsen tillämpar individuell lönesättning. Sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregistret innan anställning. Du som har skyddade personuppgifter har möjlighet att skicka din ansökan med posten eller genom att kontakta myndighetens personalhandläggare på tel: 0971/442 08.
Sameskolstyrelsen är en statlig myndighet och har sitt kansli med skolchef, controllers, HR och handläggare i Jåhkåmåhkke. Sameskolan är en skolform likvärdig grundskolan med undervisning från förskoleklass till årskurs 6. Utgångspunkt för undervisningen är den samiska kulturen och det samiska språket enligt läroplan för sameskolan. Sameskolstyrelsen bedriver efter överenskommelse med respektive kommun även förskola. Sameskolstyrelsen har verksamhet i Giron, Gárasavvon, Váhtjer, Jåhkåmåhkke och Dearna. Sameskolstyrelsen anordnar fjärrundervisning i de samiska språken och stödjer utveckling och produktion av läromedel för samisk undervisning. ARBETSUPPGIFTER Anställning för studier med lön 20 % samt språkstödjare i pedagogisk verksamhet 10 % 30% Anställningsvillkor: Du anställs på en av våra skolor eller förskolor och tjänstgör som språkstödjare 4 timmar per vecka, schemalagt i överenskommelse med rektor på enheten. Tjänsten är en visstidsanställning i form av vikariat. Du anställs för ett läsår i taget med möjlighet till förlängning förutsatt att du fortsätter studera och att erforderliga beslut inom Sameskolstyrelsen fattas. KVALIFIKATIONER Du ska vara antagen till och inskriven på en förskollärarutbildning, grundskollärarutbildning, eller en utbildning för lärare i fritidshem. Studierna kan vara distans eller på studieort men du ska ha möjlighet att arbeta i vår verksamhet varje vecka. Därför vänder vi oss i första hand till dig som är boende på en av de orter där vi bedriver våra skolor och förskolor. Goda kunskaper i någon av de samiska varieteterna är ett krav. Du ska kunna använda samiskan som arbetsspråk. En dokumenterat god samarbetsförmåga är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en positiv människosyn, ett genuint intresse för pedagogik och barns-, och elevers utveckling. Du har en god samisk kulturkompetens och tycker att det är roligt att arbeta med barn och unga. Vi ser gärna att du har gymnasiala studier i samiska eller kan validera din kompetens med hjälp av Sameskolstyrelsen. Du har ingen pedagogisk utbildning på högskolenivå sedan tidigare. Vi ser gärna att du går in och jobbar extra i vår verksamhet under studietiden men det är inget krav. ÖVRIGT Sameskolstyrelsen tillämpar individuell lönesättning. Sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregistret innan anställning. Du som har skyddade personuppgifter har möjlighet att skicka din ansökan med posten eller genom att kontakta myndighetens personalhandläggare på tel: 0971/442 08.
Sameskolstyrelsen är en statlig myndighet och har sitt kansli med skolchef, controllers, HR och handläggare i Jåhkåmåhkke. Sameskolan är en skolform likvärdig grundskolan med undervisning från förskoleklass till årskurs 6. Utgångspunkt för undervisningen är den samiska kulturen och det samiska språket enligt läroplan för sameskolan. Sameskolstyrelsen bedriver efter överenskommelse med respektive kommun även förskola. Sameskolstyrelsen har verksamhet i Giron, Gárasavvon, Váhtjer, Jåhkåmåhkke och Dearna. Sameskolstyrelsen anordnar fjärrundervisning i de samiska språken och stödjer utveckling och produktion av läromedel för samisk undervisning. ARBETSUPPGIFTER Anställning för studier med lön 20 % samt språkstödjare i pedagogisk verksamhet 10 % -30% Anställningsvillkor: Du anställs på en av våra skolor eller förskolor och tjänstgör som språkstödjare 4 timmar per vecka, schemalagt i överenskommelse med rektor på enheten. Tjänsten är en visstidsanställning i form av vikariat. Du anställs för ett läsår i taget med möjlighet till förlängning förutsatt att du fortsätter studera och att erforderliga beslut inom Sameskolstyrelsen fattas. KVALIFIKATIONER Du ska vara antagen till och inskriven på en förskollärarutbildning, grundskollärarutbildning, eller en utbildning för lärare i fritidshem. Studierna kan vara distans eller på studieort men du ska ha möjlighet att arbeta i vår verksamhet varje vecka. Därför vänder vi oss i första hand till dig som är boende på en av de orter där vi bedriver våra skolor och förskolor. Goda kunskaper i någon av de samiska varieteterna är ett krav. Du ska kunna använda samiskan som arbetsspråk. En dokumenterat god samarbetsförmåga är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Du har en positiv människosyn, ett genuint intresse för pedagogik och barns-, och elevers utveckling. Du har en god samisk kulturkompetens och tycker att det är roligt att arbeta med barn och unga. Vi ser gärna att du har gymnasiala studier i samiska eller kan validera din kompetens med hjälp av Sameskolstyrelsen. Du har ingen pedagogisk utbildning på högskolenivå sedan tidigare. Vi ser gärna att du går in och jobbar extra i vår verksamhet under studietiden men det är inget krav. ÖVRIGT Sameskolstyrelsen tillämpar individuell lönesättning. Sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregistret innan anställning. Du som har skyddade personuppgifter har möjlighet att skicka din ansökan med posten eller genom att kontakta myndighetens personalhandläggare på tel: 0971/442 08.
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur. Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas. Är du intresserad av att veta mer? https://www.umu.se/jobba-hos-oss/om-universitetet-som-arbetsplats/ Sociologiska institutionen söker en doktorand i sociologi med inriktning mot arbete, familj och välfärdsstat i ett jämförande perspektiv. Start snarast eller enligt överenskommelse. Ansök senast 2025-07-21. Forskningens inriktning Doktoranden kommer att arbeta inom forskningsprojektet ’En ny karta över jämställdheten? Genusideal och praktiker i ett jämförande perspektiv’. Projektet analyserar utbredningen och förändringstakten av den andra halvan av genusrevolutionen: mäns deltagande i hem och familj. Ideal och praktiker kring arbete och familj jämförs mellan olika länder, mellan sociala grupper inom länder, samt över tid. Projektet baseras på surveydata. Behörighet För att bli antagen till utbildning på forskarnivå i sociologi krävs både grundläggande och särskild behörighet. Grundläggande behörighet har den som har avlagt en examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. För att uppfylla kravet på särskild behörighet att antas till utbildning på forskarnivå i sociologi krävs att den sökande har grundläggande högskoleutbildning inom sociologi om minst 90 högskolepoäng samt 60 högskolepoäng på avancerad nivå inom sociologi (magisternivå) eller annan utbildning av motsvarande omfattning och fördjupning. Goda kunskaper i kvantitativ metod är ett krav för denna anställning. Eftersom forskningen kommer att bedrivas i en internationell forskningsmiljö är goda kunskaper i engelska en förutsättning. Du kommer att arbeta nära/ingå en forskargrupp som arbetar med utveckling av svenska enkätfrågor och därför är goda kunskaper i svenska meriterande. Om anställningen Anställning som doktorand ges för den tid som bedöms nödvändig för slutförande av forskarstudierna på normal studietid, vilket motsvarar en forskarutbildning på heltid i fyra år. Innehavare av anställningen ska främst ägna sig åt egen utbildning på forskarnivå. I begränsad omfattning kan arbete med utbildning och administrativt arbete motsvarande högst tjugo procent av full arbetstid förekomma. Anställningstiden kan som en följd av detta förlängas till högst fem år. Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandanställning. Vi förväntar vi oss att den anställde är närvarande på arbetsplatsen i Umeå och deltar i institutionens gemensamma aktiviteter. Ansökan ska innehålla: - Forskningsplan som beskriver det tänkta avhandlingsprojektet (max två sidor exkl. referenser). Planen ska relatera till det område som beskrivits ovan och visa att den sökande kan formulera ett rimligt projekt. Vid en eventuell anställning kan den komma att revideras genomgripande. - Personligt brev på max en sida som beskriver ditt motiv till att söka doktorandanställningen. - Vidimerad CV/meritförteckning som omfattar relevanta akademiska examina, tidigare anställningar samt en lista på universitetskurser och betyg från dessa. - Kopia av examensbevis/verifierat bevis på att kraven för examen är uppfyllda. - Uppsatser/övriga publikationer. - Ev. övriga meriter med relevans för anställningen. - Kontaktuppgifter till två referenspersoner. Anställningen kan påbörjas snarast eller enligt överenskommelse. Ansök via Varbi senast 21 juli 2025. Välkommen med din ansökan! Om oss Sociologiska institutionen bedriver utbildning på grundläggande och avancerad nivå samt utbildning på forskarnivå inom såväl sociologi som biblioteks- och informationsvetenskap. Institutionen medverkar också i ett flertal utbildningar tillsammans med andra institutioner vid universitetet. Vid institutionen finns också DIGSUM, Centrum för digital samhällsforskning. Institutionen har för närvarande cirka 65 anställda, varav 14 doktorander. Forskning bedrivs inom områden som Arbetslivssociologi, Digital sociologi, Familjesociologi, Kriminologi, Kunskaps-, informations- och vetenskapssociologi, Rasism, nationalism, etnicitet och migration, Socialpolitik och välfärdsforskning, och Utbildningssociologi. Denna forskning är till stor del externfinansierad och utförs både i större forskargrupper och av enskilda forskare. Närmare information om institutionens verksamhet finns på vår hemsida: https://www.umu.se/sociologiska-institutionen/ Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur. Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas. Är du intresserad av att veta mer? https://www.umu.se/jobba-hos-oss/om-universitetet-som-arbetsplats/ Sociologiska institutionen söker en doktorand i sociologi med inriktning mot politik, sociala medier och artificiell intelligens. Start snarast eller enligt överenskommelse. Ansök senast 2025-07-21. Forskningens inriktning Doktorandens forskning ska handla om hur digitala teknologier, särskilt sociala medier och artificiell intelligens, förändrar villkoren för politisk kommunikation, mobilisering och maktutövning i samtida samhällen. Projektet bör ta sin utgångspunkt i sociologisk teori och vara empiriskt orienterat, med fokus på hur politiska idéer, aktörer och konflikter formas och förmedlas genom digitala plattformar. Centrala teman kan inkludera exempelvis algoritmisk påverkan på opinionsbildning, den roll som AI-genererat innehåll kan spela i politiska diskurser, digitala kommunikationsplattformars konsekvenser för demokratisk delaktighet, eller digital desinformation som sociotekniskt fenomen. Tematiskt och empiriskt kan forskningen med fördel även rikta sig mot kriminologiskt relevanta frågor, exempelvis digitala trakasserier och politiskt relaterat näthat, spridning av extremistiska budskap, eller hur sociala medier eller AI används i politiskt motiverade brottsliga praktiker. Avhandlingsarbetet kan genomföras med kvalitativa, kvantitativa eller mixade metoder, och bör knyta an till fält som kritisk teori, digital sociologi, kriminologi eller science and technology studies (STS). I samband med ansökan formulerar doktoranden en kortfattad plan för ett självständigt projekt inom ramen för den övergripande inriktningen. Efter antagning kommer avhandlingsplanen att utarbetas i dialog med handledare och forskningsmiljön vid institutionen. Länk till forskargruppens sida: https://www.umu.se/en/research/groups/digitalsociology/ Behörighet För att bli antagen till utbildning på forskarnivå i sociologi krävs både grundläggande och särskild behörighet. Grundläggande behörighet har den som har avlagt en examen på avancerad nivå, fullgjort kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller på något annat sätt inom eller utom landet förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper. För att uppfylla kravet på särskild behörighet att antas till utbildning på forskarnivå i sociologi krävs att den sökande har grundläggande högskoleutbildning inom sociologi om minst 90 högskolepoäng samt 60 högskolepoäng på avancerad nivå inom sociologi (magisternivå) eller annan utbildning av motsvarande omfattning och fördjupning. Vi söker dig som har ett starkt intresse för kritisk samhällsanalys och som vill fördjupa dig i frågor om digital teknik, makt och politik. Särskilt meriterande är: Färdigheter i relevanta metoder, såsom kvalitativ text- eller diskursanalys, digital etnografi, kvantitativ analys av digitala data, social nätverksanalys eller andra digitala forskningsmetoder. Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska. Förmåga att arbeta självständigt samt att aktivt bidra till en tvärvetenskaplig forskningsmiljö. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta med dataanalys och/eller programmering i exempelvis Python eller R. Om anställningen Anställning som doktorand ges för den tid som bedöms nödvändig för slutförande av forskarstudierna på normal studietid, vilket motsvarar en forskarutbildning på heltid i fyra år. Innehavare av anställningen ska främst ägna sig åt egen utbildning på forskarnivå. I begränsad omfattning kan arbete med utbildning och administrativt arbete motsvarande högst tjugo procent av full arbetstid förekomma. Anställningstiden kan som en följd av detta förlängas till högst fem år. Löneplaceringen sker enligt fastställd lönestege för doktorandanställning. Vi förväntar vi oss att den anställde är närvarande på arbetsplatsen i Umeå och deltar i institutionens gemensamma aktiviteter. Ansökan ska innehålla: Forskningsplan som beskriver det tänkta avhandlingsprojektet (max två sidor exkl. referenser). Planen ska relatera till det område som beskrivits ovan och visa att den sökande kan formulera ett rimligt projekt. Vid en eventuell anställning kan den komma att revideras genomgripande. Personligt brev på max en sida som beskriver ditt motiv till att söka doktorandanställningen. Vidimerad CV/meritförteckning som omfattar relevanta akademiska examina, tidigare anställningar samt en lista på universitetskurser och betyg från dessa. Kopia av examensbevis/verifierat bevis på att kraven för examen är uppfyllda. Uppsatser/övriga publikationer. Ev. övriga meriter med relevans för anställningen. Kontaktuppgifter till två referenspersoner. Anställningen kan påbörjas snarast eller enligt överenskommelse. Ansök via Varbi senast 21 juli 2025. Om oss Läs mer om oss här: Sociologiska institutionen (umu.se) Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.
Stockholm Sport Academy söker nu nya akrobatiktränare med start i augusti. Vi är ett trevligt tränarteam som arbetar med barn och ungdomsträning, nybörjare till avancerad. Det finns möjligheter att arbeta mellan 2-8 timmar i veckan. Träningen bedrivs i idrottshallar runt om och i Stockholm. Vi erbjuder: Utbildning (Idrottskoncept, HLR och metodik) Personlig utveckling med möjlighet att avancera Trevliga kollegor och tränarträffar Möjlighet att jobba på flera platser runt om i Stockholm Ledarskapsmerit till CV Om dig Vi söker dig som har ett brinnande intresse för akrobatik och som vill vara med och utbilda andra inom sporten. Vi har inget krav på att du tidigare ska ha jobbat som tränare då du kommer få utbildning inom ledarskap och metodik från oss. Om oss Stockholm Sport Academy är Stockholms största sportskola. Vi erbjuder träning inom tennis, parkour, multisport, friidrott, akrobatik och fotboll till barn, ungdomar och vuxna. Utöver terminsträning erbjuder vi även lägerverksamhet på lov och ledighet vilket även ger dig som tränare möjlighet att jobba när det passar dig.
Välj ett jobb för att visa detaljer