Restaurangchef

Sök bland 164 lediga jobb som Restaurangchef och börja ditt nya yrkesliv idag!

Front of House Manager till Himlen

Restaurang Himlen ligger på 25:e och 26:e våningen i Skrapan mitt på Götgatan. Vår ambition är att ge våra gäster en helhetsupplevelse i en miljö med fantastisk utsikt och avslappnad söderkänsla. Våra två restauranger håller hög kvalité både i mat och dryck samt service. Köket, med 46 platser och Grill & Cocktail, med 60 platser och ytterligare 150 platser i bardelen, erbjuder vi våra gäster spännande menyer. Så nära himlen man kan komma! Välkomna. Läs mer om oss på https://www.restauranghimlen.se/ Älskar du restaurangbranschen och är en driven ledare på jakt efter en ny utmaning? Har du tidigare erfarenhet från arbetsledande roll så som hovmästare eller restaurangchef och älskar du att vara mitt i händelsernas centrum bland kollegor och gäster så är det här tjänsten för dig! Vi lägger stor vikt vid personlighet och engagemang så erfarenhet från liknande tjänster eller utbildning är inte nödvändig. Om rollen Som Front Of House Manager blir du ansvarig för driften och personalen på alla stationer ”front of house” såsom servis, hovmästare och bar. Du rapporterar direkt till VD men kommer att arbeta tätt med Back Of House Manager, som ansvarar för drift och personal ”back of house” och du kommer även att ha ett bra organisatoriskt stabsteam i ryggen. Du kommer även att ha Barchef och Hovmästare till din hjälp i driften. Vi söker Vi söker sig som har ett öga för detaljer och är prestigelös i ditt arbete och kan ta i där det behövs. Vi ser att du har lätt för att jobba enligt givna mallar och direktiv men räds inte förändringar på vägens gång som följer arbetet i en restaurang. Du är tydlig och rak mot dina medarbetare och tar dig an svåra situationer och arbetsuppgifter på ett positivt sätt. Arbetet kommer stundtals att innebära ett högt ett tempo så vi ser att du är stresstålig och lösningsorienterad. Arbetsuppgifter Du kommer att arbeta ca 30 timmar i veckan aktivt i service och ditt huvudsakliga arbete består att arbetsleda dina kollegor och att se till att våra gäster får en bra upplevelse hos oss. Dina arbetsuppgifter innefattas av: • Vara ansvarig för och arbetsleda all personal ”front of house” • Vara ansvarig för att driften på restaurangen fungerar • Vara ansvarig för att koncept följs och utvecklas inom givna ramar • Inköp av råvaror och inventarier till servisen • Delvis ansvarig för rekrytering • Introduktion av ny personal • Vissa administrativa uppgifter såsom inventering, statistikrapporter och budgetering • • Vi tror att du: • Har en bred tidigare erfarenhet från restaurangbranschen • Har minst 3 års tidigare arbete i en arbetsledande roll, så som hovmästare • Är en kvällsmänniska • Har goda kunskaper om mat och dryck • Har en naturlig ledarskapsstil • Kan arbeta efter givna mallar och direktiv • Är strukturerad i ditt arbete • Kunna kommunicera väl på svenska och engelska i både tal och skrift • • Om oss Restaurang Himlen ligger på 25:e och 26:e våningen i Skrapan mitt på Götgatan. Vår ambition är att ge våra gäster en helhetsupplevelse i en miljö med fantastisk utsikt och avslappnad söderkänsla. Våra två restauranger håller hög kvalité både i mat och dryck samt service. Köket, med 46 platser och Grill & Cocktail, med 60 platser och ytterligare 150 platser i bardelen, erbjuder vi våra gäster spännande menyer. Så nära himlen man kan komma! Välkomna. Läs mer om oss på https://www.restauranghimlen.se/ Varmt välkommen att ansöka via ansökningsknappen, ej via e-post. Vi sköter urval löpande och tillsätter rollen så snart vi har hittat rätt person, så vänta inte med din ansökan.

21 februari 2024
Sista ansökan:
21 mars 2024
MAX söker biträdande restaurangchef Strömstad Nordby

MAX är Sveriges äldsta burgarkedja och vi använder oss endast av lokalt kött, kyckling och bacon. Vi har också branschens bredaste utbud av gröna burgare. År 2008 blev vi världens första restaurangkedja att klimatmärka menyn och klimatkompensera alla utsläpp.  Vill du göra karriär inom snabbmatsbranschen och få en av marknadens bästa ledarskapsutbildningar? Som biträdande restaurangchef är du restaurangchefens högra hand och ansvarig för restaurangens drift när restaurangchefen inte är närvarande. Det här är ett första steg för dig som vill driva en egen restaurang en dag. Du bräddar och fördjupar dina ledarkunskaper, och lär dig restaurangchefens alla arbetsuppgifter.   Vem söker vi? Dig som har dokumenterad erfarenhet av arbetsledarroll och budgetansvar inom restaurang, hotell, handel eller annan liknande personalintensiv bransch. Erfarenhet från snabbmatsbranschen ser vi som en fördel. Du ska vara serviceinriktad och klarar av att behålla helhetsgreppet i ett högt arbetstempo. Du är noggrann, driftig och är bra på att leda och utveckla människor. Vad erbjuder vi En ledarroll i ett av Sveriges mest framgångsrika snabbmatsföretag med expansion i Sverige och utomlands. Du jobbar tight ihop med restaurangchefen och driver restaurangen. Du kommer att få lära dig alla arbetsuppgifter en restaurangchef har. Det är dina intressen, ambitioner och resultat som avgör hur långt du avancerar hos oss. Vi erbjuder en tydlig karriärstege med internutbildningar och goda utvecklingsmöjligheter på Sveriges godaste burgarkedja. MAX utgångspunkt är alla människors lika värde, vi lanserade i våras våra värderingar Mod, Passion och Gemenskap.  Vi har varierande arbetstider, dagar, kvällar, helger. Lön och villkor enligt kollektivavtal.  Vill du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter? Gå in på www.max.se/dataskydd

20 februari 2024
Sista ansökan:
17 mars 2024
Restaurangchef Nacka Forum

Är du en naturlig ledare som vill ta chansen att växa och utvecklas i branschen? Häng med på vår resa mot en mer hållbar och hälsosam värld! Vi erbjuder: - Programmet ”Växa och Gro” som ger dig möjlighet att utvecklas inom företaget. - En arbetsplats som arbetar för en mer hållbar och hälsosam värld. - Kollektivavtal och friskvård. - Arbete främst dagtid. Ansök idag. Vi ser fram emot att träffa dig! ÖVRIG INFORMATION Anställningsgrad: Heltid med tillträde omgående Plats: Nacka Forum, Stockholm Lön: Fast lön. Vi är anslutna till Visita och följer kollektivavtal Förmåner: Friskvårdsbidrag, förmånlig personallunch, sociala aktiviteter och trevligaste kollegorna. Vi håller intervjuer löpande och tjänsten kan komma att bli tilsatt innan sista ansökningsdatum.

20 februari 2024
Sista ansökan:
8 augusti 2024
Restaurangchef

Vi söker en restaurangchef till vår pizzeria. Vi söker dig som jobbar inom restaurang och har en ansvarstjänst. Tillträde är flexibelt, vi är öppna för förslag. Vi ser helst att du börjar jobba i drift inför sommarsäsongen som en upplärningsperiod, för att självständigt kunna ta över ansvaret under hösten 2024. Du behöver inte vara utbildad pizzabagare, om du saknar erfarenhet av att baka pizza kommer vi utbilda dig. Men du behöver ha erfarenhet av matlagning inom restaurang. Det är en liten pizzeria, där alla jobbar i drift och gör det mesta, under högsäsong är det hög belastning och många säsongsanställda. Det är viktigt att du känner engagemang och stolthet i ditt yrke. Gillar att jobba i ett högt tempo, är stresstålig. Du är serviceinriktad och tycker om att prata med våra gäster. Det är en etablerad pizzeria med många stamgäster som har genomgått ägarbyte samt en renovering. Som restaurangchef ansvarar du för vår dagliga drift. Du arbetar även som pizzabagare och på att utveckla och förbättra verksamheten. Huvuduppgifter • Ansvara för trivsel och skapa en god upplevelse för våra gäster. • Säkerställa att driften fungerar, med beställningar och personal. • Arbetsleda och ansvara för personalen, inkl rekrytering och upplärning. • Säkerställa att det är rent och fräscht. Städning är A och O. • Utveckla menyn löpande.

20 februari 2024
Sista ansökan:
30 april 2024
Festvåningsansvarig

Ambitiös positiv och driven festvåningsansvarig till Tyresö slott sökes tjänsten innebär att du är med från insälj till genomförande tjänsten är på slottet eller på någon annan av våra enheter inte på distans tjänsten är 15 procent admin övrig tid är genomförande av fester minnesstunder och konferenser du behärskar svenska i tal och skrift perfekt icke Rökare lön 40.000 kr heltid obekväma arbetstider förekommer bor du i Tyresö är det ett plus

19 februari 2024
Sista ansökan:
20 mars 2024
Platschef Restaurang Bambu Bredaryd

Restaurang Bambu startades upp i Bredaryd för 30 år sedan och har genom åren fått en stor kundkrets såväl lokalt som runt om i Sverige. Hos oss står den asiatiska buffén i centrum men för den som vill finns även en uppsjö av rätter i vår à la carte som passar hela familjen vare sig man gillar asiatiskt eller husmanskost. Vi strävar efter fräscha och väl tillagade rätter samt hög servicenivå i en trevlig miljö. Ni som känner er utmanade är välkomna att komma in med er ansökan redan idag till oss via e-post. Glöm inte att det är viktigt med komplett ansökan i form av CV & personligt brev med foto. Vi ser fram emot att höra ifrån er! OBS! Viktigt att märka ansökan med "Platschef Bambu Bredaryd" VAD SÖKER VI? Ditt arbete Driva restaurangen med fokus på att ge alla gäster en unik upplevelse, god service med målet att få varje gäst att komma tillbaka Rekrytera, utbilda samt coacha serveringsteamet Kommunicera och samarbeta med köket Samla feedback från våra gäster samt medarbetare och rapportera det till ledningen Planera och arrangera eventuella kampanjer och evenemang Erfarenheter och färdigheter Vi ser gärna att du har erfarenhet från restaurang- eller hotellbranschen Utbildning inom service management är meriterande Vi tror att den rätta kandidaten har en hög integritet, drivkraft och pedagogisk förmåga För att klara av jobbet måste du vara strukturerad i ditt arbete och kunna hantera stressiga situationer Du behärskar både Engelska och Svenska Det är meriterande om du behärskar något asiatiskt språk, dock inte ett krav.

19 februari 2024
Sista ansökan:
20 mars 2024
Nu söker vi en schysst hjälte till Arlanda - Enhetschef

Pocket Bar & Bistro är en elegant svensk bistro lokaliserad mitt i Sky city på Arlanda flygplats. Här serveras vällagade och prisvärda luncher, kvällstid serveras enkla klassiska rätter som bottnar i den svenska mathistorien med internationella inslag. I slutet av 2024 öppnas ytterligare en restaurang med italiensk inriktning i terminal 5. Vi har öppet alla dagar i veckan, året om. Vem söker vi? Vi söker dig som har lång erfarenhet av att leda en verksamhet, brinner för att inspirera medarbetare och att du har en god förmåga att skapa starka och välmående team. Du är en naturlig ledare och är trygg i den rollen. Som chef är du van att jobba mot mål, drivs av att leverera bra resultat och hög gästnöjdhet. Du gillar ordning och reda och du kommer vara ekonomiskt ansvarig för dina restauranger, vilket såklart betyder att du är budgetklok och också gillar det. Som person sprider du glädje, är en god problemlösare och tycker om att ta ansvar.  Vi vill att du har: Mångårig erfarenhet i en ledande position för ett större team. Utbildning inom restaurang management eller liknande utbildning. Meriterande om du tidigare varit med i en uppstart av ny restaurang/verksamhet. Kunskap om kollektivavtal och gärna om schemasystemet Personalkollen. Goda kunskaper i ekonomi och nyckeltal. Gediget intresse och gärna kunskap och erfarenhet av hållbarhetsarbete, då restaurangen är/kommer att miljö- och kvalitetscertifieras enligt ISO 9001 samt ISO 14001. Om tjänsten Du kommer att ha ett helhetsansvar för Pocket Bar & Bistro och senare under 2024 även för en ny restaurang, där du är med i uppstarten. Du coachar och utvecklar dina medarbetare, personalplanerar samt sätter rutiner. Vidare leder du den dagliga driften, säkerställer och utvecklar servicekvalitet med våra värdeord i fokus - sprida glädje, överraska positivt och vara tillgängliga. Du hanterar budget, prognos och bokslutsarbete. Anställning på heltid, i huvudsak dagtid med 6 månaders provanställning och start snarast möjligt. Lön enligt överenskommelse. Är du vår hjälte? Välkommen att söka, vi hanterar ansökningarna löpande. Om Nordrest Nordrest är Sveriges uppstickare inom restaurangbranschen, ett renodlat restaurangföretag som arbetar med restauranger, cateringuppdrag, på skolor och inom omsorgen. Vi växer så det knakar och resan har bara börjat. Vår affärsidé är att servera en schysstare måltidsupplevelse. En upplevelse som innebär schysst mat och schysst service, och som är schysst mot miljön hela vägen. Fler saker som gör livet extra trevligt hos oss; Kollektivavtal med tjänstepension och avtalsförsäkringar samt friskvårdsbidrag Reseförmån Möjlighet att delta i motionslopp Stor kick-off för alla varje år Möjlighet till kompetensutveckling Korta beslutsvägar och stora möjligheter till egna initiativ Säkerhetsprocess Flygplatsen är en säkerhetsklassad arbetsplats vilket kräver en godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll, vilket innebär att du behöver kunna uppvisa dokument som styrker din sysselsättning de senaste fem åren. Det får inte heller förekomma luckor i din sysselsättning på mer än 28 dagar, om de inte kan styrkas. Säkerställ gärna att dina senaste fem år kan styrkas i form av betyg och intyg och förbered dig innan en eventuell intervju. I övrigt behöver du uppvisa giltigt pass som styrker ditt medborgarskap. Är du inte medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du även kunna uppvisa ett giltigt arbetstillstånd.

19 februari 2024
Sista ansökan:
23 februari 2024
Restaurangchef till SEN Street kitchen - AVION

SEN Street Kitchen är ett restaurangkoncept som återskapar de autentiska smakerna, dofterna och känslorna vid de livliga gatumarknader och precis som alla andra gatukök över hela östra Asien. Enkelt, snabbt, nyttigt och fräscht. Vem söker vi? Vi söker dig som har ett genuint intresse för service, mat och dryck. Du drivs av att leverera resultat, men också inspirera, stötta och coacha dina medarbetare. Som person kan du arbeta självständigt och ta beslut. Du har ett starkt engagemang och vilja att lära dig nya saker. I tjänsten som Restaurangchef hos oss är du närvarande i den dagliga driften och du motiveras av att leverera service och kvalité på högsta nivå. I arbetet ingår: - Utbildning av personal. - Schemaläggning. - Beställning av varor - Coacha och stötta medarbetare. - Skapa en positiv och attraktiv arbetsmiljö. - Arbeta mot budget och uppsatta mål. - Daglig drift i köken Vad kan vi erbjuda dig? - En grundlig utbildning som ger dig bra verktyg att komma igång. - Jobba tight med ett mycket glatt och drivet team. - Friskvårdsbidrag. - Interna utbildningar. - Möjlighet att utvecklas inom företaget SEN Street kitchen tillhör SENGROUP som är en asiatisk restaurangkoncern med rötterna i Stockholm. Idag har vi 9 restauranger i 6 olika städer, från Skellefteå i norr till Värnamo i söder. Vi vill erbjuda våra kunder välsmakande och kvalitativ mat med inspiration från Sydasien där våra olika koncept skapar ett stort utbud av rätter, smaker och råvaror. Skicka in din ansökan så får vi berätta mer om oss!

19 februari 2024
Sista ansökan:
29 februari 2024
Restaurangchef till SEN Street Kitchen - Umeå City

SEN Street Kitchen är ett restaurangkoncept som återskapar de autentiska smakerna, dofterna och känslorna vid de livliga gatumarknader och precis som alla andra gatukök över hela östra Asien. Enkelt, snabbt, nyttigt och fräscht. Vem söker vi? Vi söker dig som har ett genuint intresse för service, mat och dryck. Du drivs av att leverera resultat, men också inspirera, stötta och coacha dina medarbetare. Som person kan du arbeta självständigt och ta beslut. Du har ett starkt engagemang och vilja att lära dig nya saker. I tjänsten som Restaurangchef hos oss är du närvarande i den dagliga driften och du motiveras av att leverera service och kvalité på högsta nivå. I arbetet ingår: - Utbildning av personal. - Schemaläggning. - Beställning av varor - Coacha och stötta medarbetare. - Skapa en positiv och attraktiv arbetsmiljö. - Arbeta mot budget och uppsatta mål. - Daglig drift i köken Vad kan vi erbjuda dig? - En grundlig utbildning som ger dig bra verktyg att komma igång. - Jobba tight med ett mycket glatt och drivet team. - Friskvårdsbidrag. - Interna utbildningar. - Möjlighet att utvecklas inom företaget SEN Street kitchen tillhör SENGROUP som är en asiatisk restaurangkoncern med rötterna i Stockholm. Idag har vi 9 restauranger i 6 olika städer, från Umeå i norr till Värnamo i söder. Vi vill erbjuda våra kunder välsmakande och kvalitativ mat med inspiration från Sydasien där våra olika koncept skapar ett stort utbud av rätter, smaker och råvaror. Skicka in din ansökan så får vi berätta mer om oss!

19 februari 2024
Sista ansökan:
29 februari 2024
Biträdande Restaurangchef till restaurang Sabis Haga i solna

På Sabis Haga erbjuder vi flera tjänster i fastigheten. Vi serverar dagligen buffélunch till ca 600 gäster och driver ett café i anslutning till restaurangen. Dessutom serverar vi luncher och middagar i gästmatsalarna och dukar upp bufféer i huset i samband med konferenser. Varje dag levererar vi ett antal stora och små beställningar till de olika våningarna. Om rollen Som Biträdande Restaurangchef är du ansvarig för den operativa driften i gästmatsalar, restaurang, café och catering. Du är en aktiv medlem i teamet och enhetens ledningsgrupp och ansvarig för att säkerställa en smidig och effektiv drift. Viss administration förekommer men fokus är den operativa driften. Du ansvarar för den dagliga driften med personalledning, hålla budgeterade nyckeltal och att upprätthålla och utveckla enhetens servicenivå och matkvalitet. Du brinner för ständig utveckling och ser möjligheter till nya affärer. Huvudsakliga arbetsuppgifter - Planering och genomförande av den dagliga driften - Operativ personalledning - Hålla budgeterade nyckeltal och följa upp dessa - Säkerställa att hygien- och säkerhetsföreskrifter efterlevs - Representera restaurangen och skapa långsiktiga relationer med gäster och leverantörer Din profil Vi söker dig som har erfarenhet från ledande befattning inom restaurangbranschen och som brinner för mat och service. Du är en stark ledare som kan motivera och inspirera ditt team till att ständigt sträva efter förbättring. - Minst 3 års erfarenhet som ledande roll inom restaurang eller liknande - God kunskap om ekonomistyrning - Starka ledaregenskaper och förmåga att coacha ett team - Utmärkt organisationsförmåga - Kreativ med intresse för trender inom mat och dryck Som ledare inom Sabis har du förmågan att involvera och engagera, vara förebild, visa vägen och leverera resultat. Vi erbjuder dig - En arbetsplats med tacksamma arbetstider och ett gott samarbete - Ett värderingsstyrt bolag där vi arbetar aktivt med vårt ledarskap på alla nivåer - Du får möjlighet att utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder flera utbildningar, möjlighet att byta tjänst under din karriär och vi värnar om din personliga utveckling - En trygg arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner för alla anställda - Vi erbjuder våra tillsvidareanställda subventionerad massage på arbetsplatsen varannan vecka och förmånliga rabatter på våra hotelldestinationer. Ansökan Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Arbetstiderna är förlagda dagtid måndag-fredag kvällsbeställningar förekommer. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta vår platschef Linda Johansson på [email protected] Vi ser fram emot din ansökan och möjligheten att välkomna dig till vårt team på Restaurang Sabis Haga i Solna!

19 februari 2024
Sista ansökan:
19 mars 2024