Sommelier
Sök bland 3 lediga jobb som Sommelier och börja ditt nya yrkesliv idag!
Är det bästa gott nog? Nu söker vi dig som har ambitionen att vara Sveriges bästa sommelier. Vi söker dig med stor passion och gedigen kunskap om mat och vin. Du älskar god service och har näsa för det klassiska men du är även mycket nyfiken på vad som trendar och väntar runt hörnet. Vi söker dig som brinner för att inspirera både kollegor och gäster och vill dela med dig av din erfarenhet och kunskap. OM TJÄNSTEN Som sommelier på Vår Gård kommer du att vara involverad i arbetet med att ta fram drycker som matchar vårt varumärke och vår matfilosofi inom varje restaurangfunktion. Främst kommer du att arbeta med vår nysatsning, en fine dining restaurang i Villa Skärtofta, där gäster från när och fjärran kommer få en kulinarisk smakupplevelse i världsklass. Du kommer även vara delaktig i vår konferens- och eventverksamhet. Målet med ditt uppdrag är att skapa spännande utbud för våra gäster men också att coacha, utbilda och inspirera kollegor till goda dryckeskunskaper och gott värdskap. VILLKOR: - Tillsvidareanställning på heltid med tillämpad provanställning - Arbetstid fördelat på dag, kväll och helger utifrån hållbara scheman och i enlighet med vår medarbetarstrategi. - Lön och tillträde efter överenskommelse. MILJÖ & ANSVAR Vårt hållbarhetstänk genomsyrar hela verksamheten. Det inkluderar personal, gäster och samhälle där vi skapar förutsättningar för en hållbar och trygg arbetsmiljö. Vi efterlever våra värderingar och vi säkerställer en företagskultur som tillämpar möjligheter till utveckling och påverkansarbete. Din röst är viktig så länge den är tydlig, konstruktiv och respektfull. VAD INNEBÄR DET ATT ARBETA PÅ VÅR GÅRD? Att vara en del av vårt team medför ett roligt, omväxlande och utvecklande arbete. Tillsammans jobbar vi med mycket god samverkan och samsyn hur saker kan drivas framåt på ett hållbart sätt. Vi har starka värderingar och en inkluderande företagskultur där respektfulla möten och god kommunikation alltid står i fokus. Som medarbetare på Vår Gård har du en trygg anställning med kollektivavtal i en stark koncern. Ett generöst friskvårdsbidrag och andra förmåner ser vi som en självklarhet. Känner du att detta är ditt nästa steg i yrkeslivet så lovar vi dig en chans till en ny livsstil där du kommer både utmanas, utvecklas och få alla möjligheter att bli framgångsrik. Här väntar även en svårslagen arbetsmiljö både inne och ute och sist, men inte minst fantastiska kollegor! Varmt välkommen med din ansökan! - Du har goda ledaregenskaper och ställer höga krav på dig själv, dina kollegor och er gemensamma leverans mot gäst. - Du har dokumenterad erfarenhet från a la carte eller fine dining restaurang samt en sommelierutbildning. - Stor passion för service och ett genuint intresse för att bygga starka och långsiktiga relationer med både medarbetare och gäster. - Att tänka hållbart är en självklarhet i alla led. - Du är van att hålla vinprovningar. - Flytande i svenska och engelska. Längst ut i Saltsjöbaden ligger den prisbelönta hotell- och konferensanläggningen Vår Gård. I nästan ett sekel har Vår Gård verkat för att vara en mötesplats där alla känner sig lika välkomna. I kulturhistoriska byggnader omgivna av stillsam natur finns en lång historia där storslagen konst, vackra miljöer och kulinariska matupplevelser följt med genom åren. Idag är Vår Gård en växande och levande destination med fokus på hållbara upplevelser och möten mellan människor.
Bockholmengruppen söker nu Matsalsansvarig med vinansvar till restaurangen Österlånggatan 17. Skåla in historiens vingslag i Gamla Stan! Här bodde Hindrich Nyward, vindragarlagets ålderman, för två hundra år sedan, och byggnaden som vi huserar i var plats för ett av Stockholms sista vintapparställen ända upp till slutet av 1800-talet. På Österlånggatan 17 sitter stämningen i klassiska väggarna, och traditionen som kullerstenskvarterens knutpunkt lever vidare. Prima service, bubblig atmosfär och mat och dryck för alla smaker. Influenserna på vår meny kommer från hela världen, men vi inspireras av, och tar hänsyn till de råvaror vi har här på hemmaplan. Sitt på övervåningen och blicka ut över Stockholms mest anrika gata, eller häng på i markplan där vi dessutom stoltserar med en av stadsdelens mest charmanta barer. WE LOVE TO SERVE YOU Vårt motto ”We love to serve you” är mycket enkelt och genomsyrar allt vi gör på våra krogar: Med prestigelös service och stor flexibilitet skapar vi en total restaurangupplevelse i stimmig miljö för alla typer av gäster. Som vinansvarig Matsalsansvarig inom Bockholmengruppen har du det övergripande ansvaret för vinlistan i sin helhet, på din restaurang. Du ansvarar för att alla inköp sker enligt de ramar som är uppsatta av ledningen, i samarbete mellan dig och restaurangchefen. Du är även ansvarig för att bemöta våra gäster på ett professionellt och välkomnande sätt. Du förväntas kunna både mat och dryckesmenyn för att kunna guida våra gäster och personal i vinlistan till den perfekta kombinationen mellan mat och dryck. Denna tjänst innebär att du kommer att gå i service. Vi tror att du som söker har tidigare erfarenhet av liknande tjänst, har arbetat på antingen klassiska restauranger eller någon av de lite mer moderna krogarna i Stockholm eller annan storstad. Du tycker själv om att vara ute och äta gott, och känner väl till kroglivet i Stockholm. För oss är det viktigt att du medverkar till att din restaurang ständigt utvecklas och bibehåller den kvalité vi stävar efter. Om dig För att lyckas i tjänsten krävs att du är - sommeliersutbildad eller har motsvarande kunskap - stor passion för mat, dryck och människor - strukturerad i ditt arbete och resultatinriktad - entusiastisk och ivrig att dela med dig av dina kunskaper till både personal och gäst - bekväm med att arbeta i de vanligaste datorprogrammen och använda dig av webbaserade lösningar hos våra leverantörer Om tjänsten Som Matsalsansvarig erbjuder vi dig -en personlig restaurang med höga ambitioner - stor frihet under ansvar - vidareutveckling genom interna och externa utbildningar Du kommer få jobba i ett starkt och duktigt gäng där vi värdesätter trivsel allra högst. Har man inte roligt och trivs på jobbet gör man inte ett bra jobb, det är så vi tänker. Vi vill att vår personal ska växa och utvecklas med oss! Ansökan Ansök via länken. Vi tar ej emot ansökningar via e-post.
Brinner du för dryck i allmänhet men vin i synnerhet. Då har vi ett spännande jobb för dig! Inom kort öppnar Taverna Brillo upp igen i ny regi med stjärnkockarna Danyel Couet och Sebastian Thureson bakom spakarna. Som en vidareutveckling av krogens fokus på italiensk mat breddas ny menyn till att hämta inspiration och smaker från hela Medelhavsregionen. Om rollen Taverna Brillo är en livlig mötesplats fylld av mat, konst, musik och såklart - VIN. Utbudet är lika generöst som öppettiderna från lunch till sen kväll. Taverna Brillo är snart ett hus med spännande mat från hela medelhavet och därmed ges möjligheter att skapa flera unika vinupplevelser. Vi håller högt tempo i en livlig atmosfär. Och rollen kräver att du arbetar med passion men har även ett sinne för kontroll och struktur. Du kommer arbeta med att lär ut och förmedlar kunskap och vinintresse till dina kollegor. Du ansvarar för uppbyggnad av vår vinlista och utbildning av anställda. Du har även totalansvar för inköp och varulager efter rådande inköpspolicy och leverantörsavtal. Du ansvarar för inventering och varulager och hanterar prissättning. Vem söker vi? Vi söker dig som har en stor kärlek för vinkultur och som har bra koll på såväl klassiska producenter som mindre producenter med spännande utbud. Du har stor social kompetens och älskar varenda gäst som kommer innanför dörrarna. Vi söker dig som har gått en sommelierutbildning i någon form och som vill bli en del av ett starkt team med stort mat och vinintresse. Du har minimum tre års erfarenhet av att arbeta med vin. Du är vältalig i svenska och engelska men såklart gärna andra språk men absolut inget måste. Framförallt vill vi inte att du är rädd för att skapa förändring och fatta beslut kring var vår vinlista kan vara i framtiden. Vad erbjuder vi? Vi erbjuder dig en spännande och unik utvecklingsresa med en koncern som är mån om hållbara resultat för planeten, människan och vår ekonomi. Vi vill tillsammans med dig skapa en arbetsplats full med möjligheter och kreativitet. Vi erbjuder en trygg anställning, varierade arbetstider, bra förmåner, tjänstepension, försäkringar och villkor enligt kollektivavtal. Taverna Brillo och Svenska Brasserier har självklart kollektivavtal och tillämpar lön enligt överenskommelse. Tjänsten svarar till restaurangchef. Omfattning: Tjänsten är en provanställning på heltid med tillträde efter överenskommelse. Arbetstiden följer restaurangens och säsongernas behov. Tillträde: Omgående, men enligt överenskommelse Är du intresserad? Skicka in din ansökan till oss. Rekryteringsarbetet sker löpande under ansökningstiden. Har du frågor eller funderingar kring tjänsten vänligen maila [email protected] Varmt välkommen med din ansökan! Om oss Svenska Brasserier är ett samlingsnamn för Sturehof, Sturehofs Matmarknad, Riche, Teatergrillen, Taverna Brillo, Luzette, Aira, The Hills, Riche Fenix och Ulriksdals Värdshus. Till hösten öppnar vi Gondolen på Södermalm. I likhet med internationella brasserier vi inspirerats av har vi stora restauranger med många sittplatser och generösa öppettider, men till skillnad från våra förebilder, har våra restauranger sin utgångspunkt i svensk gastronomi och estetik. Svenska Brasserier har en värdegrund som vilar på orden generositet, tillgänglighet, trovärdighet och underhållande.
Visar 1 till 3 av 3 jobb