Sommelier

Sök bland 7 lediga jobb som Sommelier och börja ditt nya yrkesliv idag!

Sommelier och guide

Är du utbildad sommelier? Har du svårt att sluta prata om vin? Kom och prata vin med gästerna på Ästad Vingård! I den här tjänsten får du använda dina kunskaper för att prata vin med våra gäster och assistera med värdskap i receptionen. Är du utbildad sommelier? Har du svårt att sluta prata om vin? Kom och prata vin med gästerna på Ästad Vingård! I den här tjänsten får du använda dina kunskaper för att träffa gäster som är nyfikna på våra odlingar och vinerna vi producerar. Alla druvor odlas ekologiskt och säljs på plats i våra barer och restauranger. I tjänsten ingår helg- och kvällsarbete och du får även chansen att assistera vår lobbybar/reception med värdskap och gästbemötande. OM TJÄNSTEN Som sommelier på Ästad Vingård kommer du att få träffa många vinintresserade gäster. Deras kunskaper och erfarenheter kan skilja sig åt, men du är van vid att guida både erfarna som oerfarna vindrickare i ditt intresse. I sommar öppnar en ny vingårdsbar utomhus uppe på vinfältet där vi ska servera egenproducerade viner. Du kommer arbeta både i vingårdsbaren, i lobbybaren samt vid behov i receptionsytan för att möta gäster (och servera dem vin :). Från att ha producerat ca 20.000 flaskor om året ska vi år 2030 producera 300.000 flaskor ekologiskt odlat vin – som vanligt med de höga kvalitetskraven vi alltid haft. Snart bygger vi även nytt vineri och satsar stort på internationell vinturism de kommande åren. OM DIG Du är utbildad sommelier med ett stort och levande intresse för vin. Kanske har du arbetat på vinbar förut eller som någon form av guide? Du har i alla fall stor talang för att berätta, svara på frågor och sprida entusiasm. Vi kommer ge dig all kunskap du behöver om druvorna vi odlar, vår filosofi i vingården och valen vi ställs för inne i vineriet. Gårdens vinmakare finns alltid nära till hands för dina egna frågor. FAKTA Omfattning: 80% Start: Omgående Lön: Enligt överenskommelse Det går tyvärr ingen lokaltrafik till Ästad Vingård. Körkort och egen tillgång till bil är därför nästintill ett krav för tjänsten. OM ÄSTAD VINGÅRD Ästad Vingård är en av Sveriges största vingårdar med ekologisk vinodling. Här odlar vi ekologiska druvor sedan 2011 och gör våra egna viner. Druvorna odlas på en inlandsodling i Ästad och en kustodling i Morup. Den största delen av skörden gör vi mousserande vin av, enligt traditionell metod med andrajäsning på flaska. På gården finns 82 rum för övernattande gäster samt Sinnenas Spa som inspirerats av de omgivande naturreservaten Åkulla bokskogar. I anslutning till Ästad Vingård ligger även Restaurang ÄNG med en stjärna i Guide Michelin. Ästad Vingård är ett familjeägt företag i tredje generationen och ligger strax utanför Varberg. Om några år kommer en systerhotell att öppna strax utanför Malmö. SÖK TJÄNSTEN Sök tjänsten genom att fylla i formuläret och skicka in! Frågor? Kontakta Edvin Elghag, hotellchef [email protected]

24 april 2024
Sista ansökan:
31 maj 2024
Sommelier-Waiter

SOMMELIER – WAITER Hotell Borgholm has for over 50 years nurtured the gastronomic heritage and above all created one of the country's most unique wine cellars. A restaurant and dining room awarded in the Michelin guide since 2016. For the business continued development of the guest experience, restaurant and wine cellar, we are now looking for an experienced sommelier and waiter. We are looking for someone who has solid experience in similar roles and a unique ability to lead, develop and provide service. You are passionate about food and drinks and are driven in your role to take responsibility, develop and create international class experiences. As our sommelier and waiter you work with one of the country's most extensive wine cellars, handling beverage packages for the restaurant's menus. You work service and guide the guests through the dining experience with your knowledge of great service, food and wines. Hotell Borgholm takes its roots into classic cooking and great service with genuine craftsmanship in the daily operations, which is why we would also like to see that you have a good experience from similar restaurants. The position is 100% during at least 6 months and we can arrange housing and contract with salary due to union contracts. Send your application to [email protected] For contacts: CEO Christofer Johansson on +46 (0)73 828 77 81

15 april 2024
Sista ansökan:
15 maj 2024
Chefsommelier sökes till prisbelönt vinbar i Malmö

Nu söker vi dig som vill glänsa hos oss på Julie. Du kommer vara en viktig del i att skapa gästupplevelser i världsklass, tack vare ditt öga för detaljer och djupa kunskap om vin kommer vi lyckas möta gästernas förväntningar. Om vi inte skulle leverera är du snabbt där, tar hand om gästen och säkerställer att ingen lämnar huset utan ett leende och längtan tillbaka. Hos oss är tempot högt, avslappnat, men kunnigt. Alla som jobbar hos oss har en lång gedigen utbildning och passion för vin. Sedan 1 juli 2020 har vår dryckesansvariga varit oumbärlig för Julie. Nu snart 4 år senare lockar nya utmaningar och därför lämnar han nu sin tjänst för en ny stjärna att växa in i den rollen hos oss, med start den 2024-06-01. Upplärningsperioden är 2 veckor. Tjänsten 100% (Eller om det passar bättre och man är rätt för tjänsten 75%). Jobbet är främst på kvällstid. Din främsta uppgift blir att ge gästerna en minnesvärd upplevelse i vinets förtrollande värld. Men du har också fullt ansvar för dryckesbudget och inköp av en dynamisk och aktuell tappvin & bubbellista, uppdatering av vinrummet från lagringskällaren och hålla i våra uppskattade vinprovningar med olika teman. Du är också ansvarigt för inventering och upplärning av all personal på nya viner och stängningen. Du jobbar tis-fre en vecka och tis-lör, två veckor i rullande tre veckors schema. Vi stänger alltid 22.00. Så inga sena kvällar. Meriterande är erfarenhet från liknade tjänster, gedingen ostkunskap & intresse för hållbart arbete. Om du inte har erfarenhet av eller är bekväm med att hålla i vinprovning så är jobbet inte för dig. Vi är med i Visita, erbjuder friskvård och FORAförsäkrar alla. Kort om oss. I det vackra gröna huset i kvarteret Druvan på Gamla Väster har vi sedan 2018 nördat ner oss i vinets och ostens magiska värld. Nörderi till trots vill vi främja det spontana och otvungna. Julie finns till för dig som vill ramla in på ett glas eftermiddagsvin, frossa i odlarchampagne, käka en bit hantverksost, smutta på starkvin, kanske unna dig en magnum eller varför inte stanna på middag. På Julie finns det alltid ett varierat utbud på glas bestående av 16 stilla viner, Pet Nat och Champagne samt Sherry, Ratafia, Vin Jaune & Mac Vin. Vår gedigna och prisbelönta vinlista för er som vill dela en flaska och utöver det har vi ett säsongsdrivet alkoholfritt sortiment. Därtill finns ett tillsatsfritt utbud på hantverk i form av ost, konserver och chark. Vi serverar även rotisseristekt och mindre rätter lagade på säsongens lokala, obesprutade, näringstäta råvaror. För att hålla det levande och enkelt tar vi inga bordsbokningar. Kom förbi så brukar vi kunna ordna bord inom ett glas eller två. Julie enligt andra: Malmö Gastronomy Award nominerad i bästa BAR/VIN 2020, 2021 & 2023 Best Sustainable Wine List in Sweden 2024 in Star Wine List Best Medium-Sized List in Sweden 2022 Star Wine List EXCEPTIONELL NIVÅ, plats nr 13 i Sverige 2021, Whiteguide barer Plats nr 10 i Sommeliernas dryckesupplevelse 2021, Svenska Gastronomipriset Årets vinkrog 2019, Sydsvenskan Plats nr 16 i Sommeliernas dryckesupplevelse 2019, Svenska Gastronomipriset Nominerade till årets dryckesupplevelse 2019, White Guide Årets vinbar i Malmö 2018, Metro Nominerade till årets vinbar 2018, Allt om vin Varmt välkommen till oss på Gamla Väster.

14 april 2024
Sista ansökan:
1 maj 2024
Sommelier med servicevana

Restaurang Domtrappkällaren söker ytterligare en sommelier i syfte att förstärka matsalsteamet inför kommande högsäsong. Vi söker dig med sommelierexamen eller motsvarande kunskapsnivå som även har erfarenhet av servering eller hovmästeri inom restaurangbranschen. Arbetstiderna varierar över året mellan ca 70 och 100%.

5 april 2024
Sista ansökan:
5 maj 2024
Dryckesansvarig

Österlånggatan 17 söker nu en Dryckesansvarig Skåla in historiens vingslag i Gamla Stan! Här bodde Hindrich Nyward, vindragarlagets ålderman, för två hundra år sedan, och byggnaden som vi huserar i var plats för ett av Stockholms sista vintapparställen ända upp till slutet av 1800-talet. På Österlånggatan 17 sitter stämningen i klassiska väggarna, och traditionen som kullerstenskvarterens knutpunkt lever vidare. Prima service, bubblig atmosfär och mat och dryck för alla smaker. Influenserna på vår meny kommer från hela världen, men vi inspireras av, och tar hänsyn till de råvaror vi har här på hemmaplan. Sitt på övervåningen och blicka ut över Stockholms mest anrika gata, eller häng på i markplan där vi dessutom stoltserar med en av stadsdelens mest charmanta barer. Som Dryckesansvarig är din uppgift att driva och utveckla restaurangens utbud efter de ramar som är satta av ledningen i Bockholmengruppen och dig (tillsammans med restaurangchef). Som dryckesansvarig har du ansvar för att ha helhetskoll på hela vinsortimentet. Du är även ansvarig för att bemöta våra gäster på ett professionellt och välkomnande sätt. Du förväntas kunna både mat och dryckesmenyn för att kunna guida våra gäster i vinlistan för den perfekta kombinationen mellan mat och dryck. Dina arbetsuppgifter/ansvarsområden - Ansvarig för dryckessortiment i samråd med restaurangchefen och barchefen - Känna till och arbeta efter restaurangens avtal - Kalkylera all dryck som finns på restaurangen samt ekonomisk uppföljning månadsvis - aktiv - Känna till och arbeta efter Bockholmengruppens vision och mallar inom dryck - Ytterst ansvarig för personalutbildning av dryck inom din restaurang - Ytterst ansvarig för att hålla och boka vinprovningar - Ytterst ansvarig för säljtävlingar på din restaurang - Ansvarig för att säkerställa att rutiner och lagar följs på din restaurang - Ansvarig för att upprätthålla restaurangens rutiner och policy - Ansvarig för, i samråd med restaurangchef -Klagomålshantering -Månadsavslut - Inventering - Kontrollera och attestera fakturor -Beställningar och returer - Närmsta chef är Restaurangchefen

7 mars 2024
Sista ansökan:
24 augusti 2024
Sommelier till Simsons Restaurang & Vincafé

Har du service i blodet, kan "tugget" och har ett doftsinne bättre än många? Då kanske du är vår nya sommelier? Vi driver två verksamheter på idylliska Käringön. På Restaurangen serverar vi avsmakningsmenyer i en kulturhistorisk miljö med fokus på modern nynordisk matlagning. Här arbetar vi kreativt med mat och dryck i kombination med syftet att erbjuda en unik mat- och dryckesupplevelse på Västkusten. Vi jobbar uteslutande med hantverksdryck från noga utvalda producenter. Vi har också vårt lilla Vincafé, ja vi kallar det så för att det är en härlig kombination av en vinbar och ett stammiscafé. Det ligger mitt i hamnen på bästa läge. Här serverar vi stenugnsbakade pizzor, mellanrätter och kärv espresso, men också en väldans massa goda viner på glas. Vi söker nu dig som vill ta hand om vinlistan på vincaféet, servera och utbilda nyfikna gäster och sälja en upplevelse! Vi gillar olika typer av vin, men allt är hantverksmässigt gjort och majoriteten av det vi serverar är ekologiskt, biodynamiskt och naturligt. Även om det viktigaste är att det är riktigt gott... Därför är det bra om även du gillar den typen av vin. Låter det här som något för dig? Tveka inte att höra av dig! Vi ser fram emot din ansökan. Vi ordnar med boende och schyssta villkor! Intervjuer sker löpande. Simsonsfamiljen

27 februari 2024
Sista ansökan:
31 maj 2024
Sommelier/servering 2024

Som Sommelier hos oss arbetar du på Restaurang Bryggan mitt i Hjo hamn. En restaurang som är det självklara målet för turister under sommarhalvåret. Med tjänsten besitter du stor vinkunskap och har ansvar för att matsalsupplevelsen för gästerna sker professionellt med gott bemötande. Du arbetar tillsammans med teamet i restaurangens alla förekommande arbetsuppgifter såsom servering, beställning, dukning, bar etc. Vårt team består sommartid av ca 25 medarbetare. Vi ser självklart att du har erfarenhet från restaurangbranschen. Intresse för mat och vin är en förutsättning för att du ska trivas med arbetet. Goda språkkunskaper i svenska och engelska. Det viktigaste för oss är att vi hittar rätt medarbetare som känner igen sig i följande: Du känner stort ansvar för din arbetsplats, är professionell och personlig i mötet med gäster och kollegor. Du är strukturerad och bra på att ta initiativ som leder till att vi kvalitetssäkrar vårt dagliga arbete. Din vinkunskap ska genomsyras och föras vidare till övrig personal i den dagliga driften. Som person har du lätt att umgås med andra och genom din närvaro bidrar du till en positiv och bra arbetsmiljö. Sista ansökningsdagen är den 31 mars 2024. Tjänsten pågår 1 maj – 30 aug 2024. Lön enligt avtal eller genom överenskommelse beroende på ansvarsuppgifter. Ansökan via mail till [email protected]. Märk ansökan med ”Sommelier”. Frågor som berör tjänsten: Tobias Gustafsson 0709-509506

12 december 2023
Sista ansökan:
30 april 2024