Drifttekniker, värmeverk

Sök bland 59 lediga jobb som Drifttekniker, värmeverk och börja ditt nya yrkesliv idag!

Driftsättare

Nu söker vi dig som vill ha en varierande vardag med mycket resor i både Sverige och Europa samt att du trivs med att ta mycket ansvar. I rollen som Driftsättare är du företagets ansikte utåt, du blir en viktig spelare på ett familjärt företag som ligger i framkant i sin bransch. Vad erbjuder vi? Vi erbjuder dig en roll med mycket frihet under ansvar, du kommer att kunna påverka ditt arbetssätt och vara en del av att utveckla företaget framåt. Vi erbjuder dig en trygg anställning på ett företag med hög teamkänsla och goda resultat. Du erbjuds bland annat: • Marknadsmässig lön • Utveckling • Positivt ledarskap • Kollektivavtal • Familjär värdegrund • Traktamente under resor Vem söker vi? Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med el, styr- och reglerteknik samt mekanik. Har du erfarenhet av att arbeta med elektriska pannor är det meriterande. Vi ser gärna att du arbetat i en roll med mycket kundkontakt innan. Du behärskar svenska i tal och skrift samt att du har god datavana. Som person är du flexibel och ser att resor i tjänsten är en rolig del av arbetet. Du är driven, nyskapande och vill utveckla både ditt arbetssätt, företagets och kundernas arbetssätt. Det krävs att du är tydlig, strukturerad och noggrann i ditt arbete. Du kan ta olika människor och trivs med att arbeta självständigt. Utmaningar är inget du räds för utan ser det som en del av din utveckling. Vad innebär rollen? Rollen innebär att du som driftsättare ingår i värmeteamet och arbetar på pannavdelningen med att driftsätta kunden högspända elektriska pannor som finns utsprida i hela världen. I de flesta fall levererar du egen styr- och reglerlösning till pannorna, dock förekommer situationer där kunderna utför sin egen styrning men med hjälp av funktionsunderlag från dig. Oavsett situation ansvarar du för att undervisa kunderna i hur de använder, underhåller och arbetar med pannorna på bästa sätt. I tjänsten ingår det resor främst inom Europa. Arbetet görs främst ute hos företagets kunder när pannorna och systemen är monterade och på plats. När du inte är ute på jobb i anläggningar har du dokumentationsarbete att göra på kontoret i Täby, samt skriva manualer och driftinstruktioner, samt vara behjälplig i ev. pannmontage ihop med våra montörer. Arbetstiderna är måndag till fredag 7-16. Är du intresserad? Välkommen in med din ansökan redan idag, urval sker löpande. 2Complete Trygghet och förtroende är målen i 2Completes rekryteringsprocess. Detta uppnås genom ett nära och personligt samarbete med de kunder som valt oss som sin rekryteringspartner. Vår passion för att få ut människor i arbete och att få in rätt person i rätt sammanhang i arbetslivet, driver oss framåt. 2Complete Group samt alla dess dotterbolag är auktoriserade medlemmar inom Kompetensföretagen, Almega samt Svenskt Näringsliv och har varit det sedan 2011. 2Complete Group är Gasellen vinnare 2022, utmärkelsen som tilldelas Sveriges snabbast växande företag.

1 mars 2024
Sista ansökan:
31 mars 2024
Heat Management söker Projektingenjör

Idag utmanar vi befintliga teknologier för att kunna bidra till en mer hållbar planet och optimera energiförsörjningen för ett stort antal förbränningsanläggningar runt om i världen. Vi har hundratals installationer av patenterade lösningar över hela världen för kunder inom områden som kraftverk, massa- och pappersbruk. Vi söker nu en engagerad Projektingenjör för att bli en del av vårt greentechbolag Heat Management. Som Projektingenjör kommer du att ha varierande arbetsuppgifter, där du ansvarar för driftsättningar och servicebesök på våra anläggningar hos kunder inom papper- och massa samt kraftvärmeverk. Produkten du kommer att jobba med är mekaniska ställdon som styr ångventiler, arbetet innefattar design av ställdonen, kvalitetssäkring under tillverkning- och installation samt utförande av driftsättning i fält hos våra kunder. Du kommer även att vara involverad i att utveckla och upprätthålla kundrelationer för att säkra intäkter från eftermarknaden och uppnå referenser av hög kvalitet. På kontoret överför du erfarenheter från fältet till övrig organisation för att ständigt förbättra produkterna. Då våra kunder finns spridda över hela världen innebär tjänsten resor, ca 5-10 dagar per månad. Ansvarsområden - Utföra driftsättningar och servicebesök på kundanläggningar. - Utveckla och bibehålla starka kundrelationer för att säkra intäkter från eftermarknaden. - Överföra erfarenheter från fältarbetet till övriga organisationen för att förbättra våra produkter. - Resa internationellt ca 5-10 dagar per månad för att möta kunder och utföra arbetsuppgifter på plats. Om dig Vi ser att du har akademisk utbildning inom teknikområdet. Det är ett stort plus (dock inget krav) om du har erfarenhet av någon liknande tjänst. Kunskaper inom CAD är meriterande. Du har goda kunskaper i MS Office och behärskar både engelska och svenska. Har du sedan ytterligare språkkunskaper inom tex portugisiska, tyska eller spanska ser vi det som en klar fördel. B-körkort är ett krav. Som person är du praktiskt lagd och inte rädd för att ta i verktygen själv om så krävs. Du arbetar självständigt och är noggrann och strukturerad i din dokumentation. Du tycker om och känner dig bekväm med kundrelationer och är lätt att samarbeta med. På hemmaplan är det också mycket viktigt att du är analytisk och strukturerad. Utvecklingsmöjligheter Företaget erbjuder goda möjligheter att utvecklas i arbetet och det finns möjlighet att gå vidare inom andra roller. Vi anpassar medarbetarnas utveckling efter intresse och fallenhet. Kontakt Lena Brantberg, Rekryterare, BraPersonal, 0703-508909, [email protected]. Ansökan Eftersom vi tillämpar löpande urval och intervjuer sker löpande vill vi därför gärna att du inte väntar med att skicka in din ansökan. Vi ser fram emot din ansökan! I rekryteringen samarbetar Wave Impact Heat Management AB med BraPersonal Sverige AB. Anställning sker direkt på Wave Impact Heat Management AB.

29 februari 2024
Sista ansökan:
31 mars 2024
Landskrona Energi söker Skiftgående Drifttekniker

Vill du arbeta tillsammans med oss för att se till att Landskrona får fossilbränslefri och hållbar fjärrvärme och el? Vi söker nu en drifttekniker för att stärka upp vårt fjärrvärmeteam på Energiknuten. Vi står inför spännande utmaningar när staden växer och energibranschen utvecklas i ett raskt tempo- häng med på resan! Om tjänsten Som drifttekniker jobbar du tillsammans med dina kollegor för att se till att produktionen fungerar och därmed kunna leverera en hög tillgänglighet för våra kunder. Det kräver både planering för underhållsarbeten och problemlösning vid incidenter. Då arbetet sker tillsammans med kollegor ställer det krav på samarbete och kommunikation, alltid med säkerhet i fokus. Exempel på arbetsuppgifter kan vara: - Rondering på våra anläggningar - Övervakning med hjälp av vårt system - Genomföra operatörsunderhåll Tjänsten innebär skiftgång. Om dig Vi söker dig som har ett brinnande intresse för teknik och har jobbat något år i branschen, alternativt nyligen tagit examen från en driftteknikerutbildning. Du har god datorvana med kunskaper i Office 365 och det är meriterande om du tidigare jobbat i ABB800xA. Du behärskar svenska och engelska väl. B-körkort krävs för tjänsten. Om arbetsplatsen Energiknuten producerar både fjärrvärme och el som förser Landskrona med en lättskött och miljösmart uppvärmning. Vårt bränsle består utav industriellt restavfall som vi energiåtervinner. Vi tar även hand om restvärme från industrier i Landskrona. På Energiknuten är vi omkring 28 personer som tillsammans arbetar för att vara i ledningen för Landskrona. Övrigt Landskrona Energi koncernen har verksamhet som är samhällsviktig och vi ställer krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Denna befattning innebär att du kommer att krigsplaceras hos arbetsgivaren. Kontakt Lena Brantberg, Rekryterare, BraPersonal, 0703-508909, [email protected]. Ansökan Eftersom vi tillämpar löpande urval och intervjuer sker löpande vill vi därför gärna att du inte väntar med att skicka in din ansökan. I rekryteringen samarbetar Landskrona Energi med BraPersonal Sverige AB. Anställning sker direkt på Landskrona Energi. Vi ser fram emot din ansökan!

29 februari 2024
Sista ansökan:
31 mars 2024
Uddevalla Energi söker en positiv skifttekniker till pelletsproduktion

Hos oss på Uddevalla Energi är det viktigt med en arbetsmiljö med mycket glädje och engagemang som ger oss energi att prestera vårt bästa. Varje medarbetares delaktighet är en värdefull framgångsfaktor. Genom att utvecklas som medarbetare utvecklar vi också vår verksamhet. Vi arbetar aktivt för en hållbar stad och vi söker ständigt nya vägar att förenkla livet för våra kunder. Din energi är framtiden. Vi söker nu en skifttekniker med positiv energi för sommarjobb i vår pelletsproduktion. Uppdraget innebär skiftarbete där du arbetar både dag och natt med fokus på pelletsproduktion samt att sköta utleveranser av pellets. Dina främsta arbetsuppgifter Produktions- och driftansvar för pelletsanläggningen Köra truck och hjullastare Dokumentering Städning och rengöring i och utanför anläggningen så att god ordning och arbetsmiljö upprätthålls Dagliga provtagningar Dagligt kvalitetssäkringsarbete Som person har du förmågan att behålla lugnet och kan agera i stressade situationer, har lätt för att samarbeta och att jobba i lag men även till stor del självständigt. Du trivs i en värderingsstyrd verksamhet där professionell, engagerad, resurssmart och inkluderande är ledord i vardagen. För dig är det en självklarhet att komma till jobbet med engagemang och framåtanda. Hos oss erbjuds du ett brett ansvar i ett engagerat energibolag som drivs av viljan att vara i framkant. Vi erbjuder dig en spännande framtid i ett bolag som satsar på miljön och sätter kunderna i främsta rummet. En arbetsplats och ett företag som är mycket omtyckt av både medarbetare och kunder vilket syns inte minst i våra regelbundna kund- och medarbetarundersökningar. Hos oss tar vi vara på varje medarbetares energi. Kvalifikationer Gymnasial utbildning med teknisk inriktning är ett grundkrav Goda datakunskaper B-körkort Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Meriterande Eftergymnasial utbildning med driftteknikerinriktning Tidigare arbetslivserfarenhet inom kraftvärme, process eller tillverkningsindustrin Körkort för truck och hjullastare Tillträdesdag 12 Maj eller enligt överenskommelse. Information om företaget hittar du på vår hemsida www.uddevallaenergi.se. Har du några frågor är du välkommen att kontakta Robert Sensier, driftchef pelletsfabriken 0522-58 08 90. Facklig representant Vision, Peter Ode 0522-58 08 66. Ansökan Välkommen att skicka in din ansökan senast 20 mars. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Vid frågor om ansökningsprocessen kontakta Ellinor Forsberg, HR-chef, 0522-58 07 26.

28 februari 2024
Sista ansökan:
20 mars 2024
Drifttekniker produktionsanläggningar

Vill du jobba med oss så att Göteborg alltid har en hållbar energiförsörjning, dygnet runt året om? Vi är göteborgarnas energibolag och som drifttekniker är du viktig för att de ska ha säkra energileveranser. Din uppgift Vi söker förstärker nu vår driftorganisation. Vårt gemensamma uppdrag är att säkerställa optimal drift av våra anläggningar för produktion av el, värme- och kyla. Som drifttekniker hos oss arbetar du tillsammans med kollegorna i skiftlaget med övervakning, drift/kontroll och optimering. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:  - Övervakning, drift/kontroll, rondering och optimering av anläggningar/system för el, gas, kyla och värme. - Start/Stopp av produktionsanläggningar och system. - Avställning/idrifttagning av produktionsanläggningar, system eller enskilda objekt vilket inkluderar hantering av arbetstillstånd. - Delta vid myndighetsbesiktningar, driftprov mm. - Delta under revisioner i stopporganisationer; avställning/idrifttagning, konserveringar provkörningar m.m. - Delta framtagning/uppdatering av rutiner och instruktioner. - Förslagsställare ang. åtgärder rörande teknik, metoder och utrustning för anläggningarna. - Delta i projekt/utredningar som driftens representant. Normalt är arbetet förlagt till 3-skift men dagtidstjänstgöring kan förekomma vid behov, t ex i samband med revisioner eller projekt. En av våra nya drifttekniker kommer att ambulera mellan skiften och vara en förstärkning vid bl a frånvaro. Alla tjänster är tillsvidare. Ditt team Du kommer att tillhöra enheten Driftledning med placering inom ett av våra skiftlag. Enheten leds av Teodor Östling. Teodor - varför ska man söka jobbet som drifttekniker? - Som drifttekniker är du en viktig spelare i vårt komplexa system där vi hela tiden söker den optimala driften i en kombination av egen produktion och externa leveranser. Vi lägger stort fokus på att jobba säkert och hjälpa varandra att förbättra vår arbetsmiljö. Oavsett vilket skiftlag som du tjänstgör på så får du jobba i ett gott gäng med kunniga kollegor och drivna skiftchefer. Din kompetens Vi söker dig som har grundläggande kunskaper om drift och säkerhet. Du har god kännedom om olika systems inbördes påverkan och påverkan på varandra såsom fjärrvärme och kyla. Du har jobbat några år som drifttekniker eller i liknande roll på produktions- och distributionsanläggningar (värmeanläggningar) och det är meriterande om du har erfarenhet av att delta i projekt/tekniska utredningar. I grunden har du examen som drifttekniker med inriktning kraftvärme eller kompetens som bedöms likvärdig. Det är meriterande om du är certifierad pannoperatör kategori 1. Saknar du certifikatet kommer du att få genomföra de moment som krävs som en del av din introduktion. Eftersom våra anläggningar är geografiskt på olika platser i göteborgsområdet behöver du ha B-körkort. Du trivs när du får analysera uppkomna störningar och olika handlingsalternativ. Du tar initiativ och har hög säkerhetsmedveten i ditt arbetsutförande. Du gillar att lösa problem och att jobba med många olika produktionsrelaterade frågor, både självständigt och i samarbete med övriga funktioner. Vi vill att du bidrar till ett gott arbetsklimat där vi gläds åt gemensamma framgångar och jobbar för att alla känner sig delaktiga. Göteborg Energi är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och många av våra tjänster är säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vår arbetsplats Göteborg Energi är ett energibolag som ägs av Göteborgs Stad. Det innebär att vi arbetar för alla göteborgare och med hela staden. Förutom att leverera och utveckla nya lösningar inom energi och stadsfiber för boende, företag och transporter, jobbar vi också för ett större mål – ett hållbart Göteborg. Delar du vår vision och vill vara med oss på resan för att skapa en mer hållbar vardag för göteborgarna? Välkommen till Göteborg Energi! Som anställd hos oss kan du räkna med en arbetsplats som är både spännande och utvecklande. Vi har förmåner som uppmuntrar till ett hållbart arbetsliv. Det ska vara tryggt att jobba med oss. Men det ska kännas roligt också. Hos oss har du goda möjligheter att växa på jobbet och utvecklas inom organisationen. Läs mer om vårt erbjudande på https://www.goteborgenergi.se/om-oss/jobba-med-oss . Vi tror på en arbetsplats med mångfald och jämställdhet. Medarbetare med olika erfarenheter utvecklar vår verksamhet! Styrkan i olikheter skapar framgång. Delar du våra värderingar och vill vara med och bidra till en inkluderande arbetsplats? Vi ser fram emot din ansökan!

28 februari 2024
Sista ansökan:
20 mars 2024
Distributionstekniker fjärrvärme till Uppsala

Vill du följa med oss på resan mot en fossilfri framtid? Nu söker Vattenfall Värme en ny talang som vill vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och driva utveckling och digitalisering framåt. Om rollen Gruppen Drift och Underhåll ingår i Grid Sverige som ansvarar för Ny-och ombyggnation, planering och dokumentation, drift och Underhåll samt mätning och kundnära tjänster för Värme Sveriges fjärrvärme-, fjärrkyla- och ång-nät. Vi söker nu en tekniker till Drift och Underhåll Uppsala med stationering i Uppsala . Som distributionstekniker är du med i arbetet av drift och underhåll av våra distributionsnät för värme, kyla och ånga i Uppsala samt värme i Storvreta och Knivsta. Som distributionstekniker kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter att vara: Drift och övervakning Rondering av distributionsnät. Åtgärda enklare fel efter rondering. Delta vid avstängningar. Samordna läckprojekt ute i fält. Beredskap ingår i tjänsten. Din profil Vi ser gärna att du har en relevant utbildning inom området, exempelvis KY/YH-utbildning eller erfarenhet från värme- eller VA branschen. Som person drivs du av ett resultat- och målinriktat arbetssätt och har styrkan att hantera krävande situationer och tar ditt fulla ansvar. För rollen är det viktigt att du är kommunikativ och värdesätter samarbete tillsammans med ett högt säkerhetstänk. Ditt arbetssätt är strukturerat, din kommunikation är tydlig och med en förmåga att lösa problem. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Körkort B erfordras Vad kan vi erbjuda dig? Hos oss blir du en del av ett starkt team med fantastiska kollegor. Organisationen är engagerad och motiverad och står inför flera spännande utmaningar. Vi erbjuder ett omväxlande arbete, ett modernt ledarskap och många kontaktytor. Att livet i sin helhet ska gå ihop är en självklarhet för oss, vi lägger stor vikt vid att du ska hitta en balans mellan arbete och fritid och erbjuder attraktiva personalförmåner. Som medarbetare på Vattenfall Värme är du delaktig i att skapa framtidens uppvärmning och att forma morgondagens fossilfria energisamhälle. Placeringsort: Uppsala Nyfiken? Så här får du veta mer! För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Johan Boberg, telefon 0725-392520. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Anna Uppström, [email protected] Fackliga representanter är Stefan Andersson, Akademikerna, Kjell Karlsson, Ledarna, Robert Lönnqvist, SEKO och Patrik Nenzén, Unionen. Du når dem via Vattenfalls växel, 08 739 50 00. Varmt välkommen med din ansökan Skicka med ett CV och ett personligt brev, sista ansökningsdatum är 17 mars. Obs! Vi tar inte emot ansökningar via mail. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Att arbeta inom Vattenfall Värme innebär att arbeta med samhällsviktig infrastruktur. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

28 februari 2024
Sista ansökan:
17 mars 2024
Drifttekniker inom fjärrvärme

Lockas du av processtekniska utmaningar och har en stark självständig problemlösningsförmåga? Då kan du vara den vi söker för rollen som Drifttekniker hos oss på Hässleholm Miljö AB!  Om tjänsten Som Drifttekniker har du tillsammans med dina kollegor stort ansvar för att leverera fjärrvärme som tillgodoser våra kunders behov dygnet runt. Det är ett dynamiskt och ständigt pågående arbete som kräver teknisk skicklighet och förmåga att fatta snabba och självständiga beslut. I ditt uppdrag ligger:   - Att ansvara för drift och övervakning av våra anläggningar  - Självständig datautläsning och analys från våra system  - Att samarbeta med kollegor, främst inom drift och underhåll  - Förbyggande underhåll och bränslehantering  - Provtagning   - Att emellanåt delta i förbättringsprojekt och revisioner för att optimera anläggningarna    Då våra anläggningar består av både ny och gammal teknik kan du förvänta dig en vardag som bjuder på mycket variation.     Vem är du? Vi söker dig med en avslutad eftergymnasial utbildning inom någon form av process- eller driftteknik alternativt några års relevant erfarenhet, då med en avslutad gymnasial utbildning i grunden. Kommer din erfarenhet dessutom från energibranschen eller annan likvärdig processindustri ses detta som värdefullt för tjänsten. Oavsett profil har du en god kompetens och stort intresse för teknik samt en förståelse för styr- och reglersystem. Eftersom du i denna tjänst arbetar i digitala system och förväntas vara med och upprätta samt följa rutiner/checklistor behöver du ha god datorvana. Även att ha B-körkort och vara flytande i svenska språket är nödvändigt i denna roll.     Du som person  För att lyckas och trivas i rollen som drifttekniker hos oss behöver du ha en kommunikativ förmåga och ett öppensinnat sätt att arbeta. Vi lägger stor vikt vid att du är självgående och strukturerad samt har en stark drivkraft att utföra och ta ansvar för att fullfölja dina arbetsuppgifter. Du tar stort ansvar för och lägger stor vikt i att skapa en trygg och säker arbetsmiljö för dig och dina kollegor, samt månar om att lämna god kvalité på arbetet du utför. För oss är det även viktigt att du har förmåga att se saker i ett större perspektiv och kan arbeta både självständigt och i grupp. Utöver detta är du en person som:   - Har en stark förståelse för processer och flöden, vilket är avgörande för att säkerställa en effektiv drift.  - Är stresstålig och lösningsorienterad där du har förmågan att snabbt ställa om när förutsättningarna förändras.  - Trivs med att arbeta självständigt, är initiativtagande och kan inom givna ramar vara trygg med att fatta beslut och vidta handling när situationen kräver det.   - Ser samarbete som en framgångsfaktor och tillsammans med dina kollegor är med och bidrar till enhetens såväl som affärens utveckling.     Villkor  Du kommer att arbeta skift och dagtid enligt ett rullande schema. Tjänsten är en tillsvidareanställning där tillsättning sker omgående med rätt person.  Vi tillämpar löpande urval, vilket innebär att tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag.     Kontakt För frågor angående tjänsten kontakta Magnus Andersson, Driftchef, via e-post: [email protected] För frågor om rekryteringsprocessen kontakta Emma Hagman, HR-generalist, via e-post [email protected], eller tel. 0451-268275   På Hässleholm Miljö gillar vi olika! Vi strävar efter mångfald på alla tänkbara sätt och värdesätter det som blandade grupper tillför verksamheten.  OM BOLAGET Hässleholm Miljö AB (HMAB) är ett affärsdrivet bolag som ägs av Hässleholms kommun. Bolaget tillhandahåller flera viktiga verksamheter, där samtliga fyller en funktion för ett välfungerande samhälle. Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall från hushåll, industrier och andra verksamheter. Vi producerar och distribuerar dricksvatten, transporterar och renar spillvatten samt avleder dagvatten. Vi producerar och levererar fjärrvärme i Hässleholm och Tyringe samt ger stöd för att privat- och företagskunder ska kunna effektivisera sin energiförbrukning. Genom att erbjuda förmånliga produkter och tjänster som minskar våra kunders miljö- och klimatpåverkan är Hässleholm Miljö med och bidrar till en förbättrad livsmiljö. Vi är drygt 170 anställda och omsätter omkring 430 miljoner kronor årligen. Du kan läsa mer om oss på vår hemsida www.hassleholmmiljo.se

27 februari 2024
Sista ansökan:
17 mars 2024
Drifttekniker fjärrvärme

Tierps Energi & Miljö AB (Temab), är ett kommunalägt bolag med cirka 60 anställda med uppdraget att hantera det praktiska utförandet inom de samhällsbärande verksamheterna: • VA, vatten och avlopp: vattenförsörjning, avloppsnät och reningsverk • Renhållning: sophantering, avfall och återvinning • Gata och park: snöröjning, sandning, väghållning, gatubelysning och skötsel av grönytor I vår koncern ingår även TEMAB Fjärrvärme AB med verksamhet som omfattar värmeproduktion med distribution i Tierps kommun. Vår vision är att lägga grunden för ett hållbart Tierp. Det ska genomsyra samtliga våra verksamheter och agera ledstjärna i varje beslut. Läs gärna mer om oss och våra verksamheter på https://temab.tierp.se. Tierp har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt. ARBETSUPPGIFTER I rollen som drifttekniker får du vara med och ansvara för att övervaka, samordna och optimera driften i fjärrvärmeverken och distributionssystemen. Du hanterar bränslen och optimerar anläggningar för bästa prestanda. Du jobbar löpande med service och underhåll och ser samtidigt till att driften bedrivs på ett så säkert och effektivt sätt som möjligt. Som drifttekniker hos Temab fjärrvärme gör du skillnad. Varje dag får du vara med och bidra till att fjärrvärme levereras till våra kunder i Tierp, Örbyhus och Karlholmsbruk. Med biobränsle producerar vi fjärrvärme med liten miljöpåverkan. Var med och bidra till en trygg vardag för våra kunder. På Temab fjärrvärme är varje dag unik och eftersom vi är en liten organisation blir jobbet varierande, lärorikt och självständigt. Motiverade och nöjda medarbetare är en förutsättning för att uppnå uppställda mål. KVALIFIKATIONER Du är en engagerad person som vill ha ett varierat jobb med frihet under ansvar. Du gillar problemlösning och tar initiativ när du ser något som går att förbättra eller åtgärda. Du är noggrann och stresstålig och uppskattar självständigt arbete lika mycket som att samarbeta med andra. Du har intresse och talang för processer, teknik och mekanik. Du har god social kompetens då du jobbar nära medarbetare, kunder, leverantörer och entreprenörer. Dessutom trivs du med att ha många bollar i luften och räds inte för att ta i där det behövs. Krav: • Gymnasieutbildning eller motsvarande • B-körkort • Goda kunskaper i svenska språket, både tal och skrift Meriterande: • Drifttekniskt arbete från biobränsleanläggningar • Utbildningsbakgrund motsvarande drift och underhållstekniker • Erfarenheter och kunskaper inom el- och/eller automationsteknik • Erfarenheter och kunskaper inom svetsning, hydraulik och mekaniska arbeten • Erfarenhet eller bakgrund inom industri, hantverkare, fastighetsskötsel eller lantbruk • Erfarenhet av upphandling i offentlig verksamhet (regelverket för LOU/LUF) • Certifierad pannoperatör • Utbildad inom heta arbeten, travers och säkra lyft, lastmaskin, mobila arbetsplattformar Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Beredskapstjänstgöring kvällar och helger ingår i tjänsten. ÖVRIGT Ett krav för anställningen är godkänd säkerhetsprövning. Betyg/intyg lämnas på begäran eller vid en eventuell intervju. Vänta inte med att skicka in din ansökan. Vi kan komma att tillämpa löpande urval och intervjuer.

27 februari 2024
Sista ansökan:
24 mars 2024
Ena Energi AB söker skiftgående Drifttekniker

ENA Energi AB som grundades 1972 är helägt av Enköpings Kommun genom bolaget Enköpings Moderbolag AB. Bolaget producerar el och fjärrvärme från nästan 100 % biobränsle sedan mitten på 90-talet, då kraftvärmeverket togs i drift. ENA Energi AB har drygt 35 anställda och levererar ca 220 GWh till ca 1.800 kunder genom ett fjärrvärmenät som sträcker sig 120 km och producerar ca 75 GWh el. Ambitionen framåt är att utveckla verksamheten till ett modernt framtidsbolag med nya produkter och tjänster. Den största resan är dock projektet FUTURENA som innebär att befintliga produktionsanläggningen ska vara riven 2035 för att ge plats för bostäder och således ersatt med modern grön teknik på annan plats i kommunen. Detta innebär att företaget står inför spännande utmaningar som även tjänsten kan bli en del av. Ena Energi AB söker skiftgående Drifttekniker Är du ute efter ett varierat och meningsfullt jobb i hjärtat av verksamheten är du den vi söker. Tjänsten som drifttekniker har hand om produktionen i våra anläggningar och om du börjar hos oss bidrar du till denna samhällsviktiga verksamhet. Genom ditt och dina kollegors arbete kommer sjukhus, skolor, industrier, villor och lägenheter få värme året runt. Om tjänsten Tjänsten är i första hand skiftgående, men perioder av dagtidsarbete och beredskap kan förekomma. Varje skift består av en drifttekniker och en driftingenjör. Den primära uppgiften är att självständigt utföra rondering och övervakning så att våra anläggningar alltid körs på ett så optimalt, ekonomiskt, säkert och miljövänligt sätt som möjligt. I detta ingår löpande operatörsunderhåll och avvikelserapportering. Vår anläggning består främst av ett fliseldat kraftvärmeblock därutöver finns hetvattenpannor bestående av en pelletpanna, en elpanna och flera oljepannor. I anläggningen finns en ångturbin och rökgaskylare med tillhörande vattenrening. Tillsammans med driftingenjören kommer du också planera och genomföra av- och påställningar av anläggningsdelar samt hjälpa till att planera och prioritera underhållsinsatser inom driften. Verksamheten behöver ständigt utvecklas och därför ingår även att tillsammans med kollegor utforma och ta fram lösningar i processtekniska frågor samt medverka i planeringen och utförande vid revisioner på anläggningen. Tjänsten innebär stort ansvar, du kommer vara delaktig i allt från bränsleinmatning till askhantering samt processerna däremellan, vilket gör att vi kan erbjuda varierande och intressanta arbetsuppgifter. Det betyder att även uppgifter som provtagning, bränsle- och ask analyser samt körning av lastmaskin kan bli aktuella. Om dig För att trivas och lyckas i rollen är du initiativrik, självgående och strukturerad. Du har ett starkt tekniskt intresse och förståelse för produktionsprocessen i ett kraftvärmeverk. Du är ansvarsfull och vågar lyfta problem och utmaningar med verksamheten samtidigt som du har en god förmåga att finna lösningar på driftrelaterade problem och tar initiativ till förbättringar och förändringar. Som person är du kommunikativ och bidrar till ett gott arbetsklimat bland kollegor. En god social kompetens är viktigt och förmågan att snabbt anpassa dig efter uppkomna situationer. Driften går inte alltid som planerat och en stor flexibilitet krävs. Men med detta kommer också ett varierat och meningsfullt jobb med stor frihet under ansvar. Vi tror att du har en driftteknisk utbildning på högskola, KY-utbildning inom drift/underhåll eller motsvarande. Har du erfarenhet från fastbränsleanläggningar är du extra intressant för oss och det är meriterande om du har pannoperatörscertifikat. Du har ett par års erfarenhet från arbete inom kraftvärmeindustrin eller processindustri. Kunskaper inom vattenkemi och förändringsarbete är meriterande. Du är van att arbeta datadrivet och erfarenheter av ABB styrsystem är en merit samt god hantering av Officepaketet är ett krav. Dina kunskaper i svenska och engelska är goda både i tal och skrift. B-körkort är ett krav. Ansökan Eftersom vi tillämpar löpande urval och intervjuer sker löpande vill vi därför gärna att du inte väntar med att skicka in din ansökan. Kontakt Lena Brantberg, Rekryterare, BraPersonal Sverige AB [email protected], 0703-50 89 09 Andreas Jansson, Driftchef, Ena Energi AB [email protected] Fackliga ombud: SEKO Niclas Olofsson, 070-602 13 26 Vision Habib Acar: 0171-62 50 56 I rekryteringen samarbetar Ena Energi AB med BraPersonal Sverige AB. Anställning sker direkt på Ena Energi AB. Vi ser fram emot din ansökan!

26 februari 2024
Sista ansökan:
15 augusti 2024
Drifttekniker till Mimer

Vill du vara med och driva energieffektiviseringsarbetet på Mimer? Nu söker vi en drifttekniker till vår driftavdelning Som medarbetare på Mimer är du en viktig del av vår vision - att skapa hemlängtan och framtidstro. För att lyckas måste vi kvalitetssäkra våra processer, våga tänka innovativt och utveckla nya smartare lösningar. Totalt är vi cirka 190 medarbetare som trivs i en lättsam företagskultur med en arbetsvardag som präglas av våra värderingar; omtanke, nytänkande och engagemang. Som drifttekniker ingår du i Mimers driftenhet och har ett helhetsansvar för att säkerställa en optimal drift av värme och ventilation i Mimers fastigheter. Du har ett nära samarbete med företagets distriktschefer för att nå bästa resultat. Eftersom energianvändningen är en av våra mest miljöpåverkande verksamheter är det viktigt att du förstår betydelsen av väl fungerande tekniska system för minsta möjliga miljöpåverkan. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter - Servicebesök i våra anläggningar som består av 150 värmecentraler och 400 ventilationsaggregat - Genomföra filterbyten och kontrollera driftförhållanden - Göra felsökningar vid driftstörningar och avhjälpa fel som uppstår - Ta emot och avrapportera felanmälningar i vårt verksamhetssystem - Ha nära kontakt med Mimers hyresgäster i frågor som rör värme och ventilation - Följa upp driftförhållanden i vårt övervakningssystem - Vara en stor del i vårt arbete med energieffektivisering Vem söker vi? Vi söker dig som har relevant gymnasieutbildning inriktning driftteknik, det är meriterande om du har en driftteknikerutbildning motsvarande YH-utbildning alternativt motsvarande erfarenhet. Du har minst tre års erfarenhet av arbete som drifttekniker och el behörighet eller motsvarande. Vi ser vidare att du har goda kunskaper inom OVK, styr och regler i fastighetssystem, mätteknik samt injustering av värme- och ventilationssystem. Det är meriterande med certifikat för Heta arbeten. Körkort är ett krav. Personliga egenskaper För att lyckas i rollen ser vi att du är serviceinriktad och är mån om att ge en god service och hitta bra lösningar. Du har en god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i grupp samtidigt som du är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter och att du har en bra struktur för ditt arbete. Låter det intressant? Skicka in din ansökan till oss redan i dag, sista ansökningsdag är den 17 mars men urval kan komma att ske löpande.

26 februari 2024
Sista ansökan:
17 mars 2024