Kökschefer (2 tjänster) - Hjortviken Country Club (ESS Group)

Välkommen till Hjortviken Country Club – en del av ESS Group I Hindås vackranatur, endast 25 min från Göteborg,växer för tillfället vår Country Club fram.Hjortviken är platsen för avkoppling, äventyr och unika upplevelser. Inte minst smakupplevelser.I januari 2025 skall vi stolterbjuda våra gäster en värld av utsökt mat och enastående service. Att skapa stamgäster är vårt yttersta mål.För att lyckas med dettasöker vi nu inte baraen utan tvånyckelpersoner till våra köksteam. Två passioneradeKökschefer som är redo att leda och inspirera. Är du en av dem? Vår destinationPå Hjortviken Country Club bygger vi två olika restauranger, med två olika koncept. I en av restaurangerna kommer det bli mycket äkta råvaror och älskade svenska klassiker, men också med spännande moderna och internationellainslag. Menyn kommer att gå utefter årstiderna där det blir en blandning av olika smaker och rika traditioner. Den andra restaurangen är belägen precis vid och (nästan) i Pool Cluben, där blir det något helt annat. Här kommer du hitta smaker som definierar det spanska sättet att leva på, med influenser ifrån det soliga Kalifornien. Hjortviken blir socialt och just i den här miljön delar man måltider med varandra, det blir roligare så tror vi. Förutom restaurangerna kommer vi bygga 150 hotellrum,6 barer, en pool-club, gym, playgroundoch 10 mötes- och festlokaler upp till 150 personer där vi erbjuder allt från fikor, luncher och festmiddagar. Om rollen som Kökschef vid Hjortviken Country ClubSom Kökschef får du möjligheten att vara kreativ i ledarskapet av vårt köksteam och i utvecklingen av våra menyer. Vi strävar alltid efter att överträffa våra gästers förväntningar och för att lyckas med det, behövs en Kökschef som inte bara är tekniskt skicklig utan även en inspirerande ledare. I det dagliga arbetet är givetvis var och en i vårt team på den plats de trivs bäst på och där de har allra störst kompetens. Men samtidigt jobbar vi alla tillsammans, vi hjälper varandra när det behövs och firar gemensamt våra segrar när tillfälle ges. Vi menar att service är som allra bäst när den är professionell men samtidigt avslappnad, lite lekfull och framförallt när den kommer genuint ifrån hjärtat. Delar du intresset för människor och upplevelser,då är du helt rätt för oss Hos oss får du vara med från början i allt från rekrytering till premiäröppning.Vi letar efter dig som hartidigare gedigen erfarenhet inom ledarskap och att bygga starka team. Har en bred gastronomisk bakgrund och även har ett öga för det visuella och detaljer. Med din ledarerfarenhet bygger ochleder du ditt team tillsammans framåt. Genom ditt nära ledarskap ser du och tar tillvara på allas olika styrkor. Med din goda samarbetsförmåga skapar du bra förutsättningar att bygga starka band med alla avdelningar. Du rapporterar direkt till Malin, vår F&B Manager. Duansvarar fullt utför ditt team med allt från nyckeltal på gästnöjdhet, medarbetarnöjdhet samt deras utvecklingoch arbetsmiljö. Du ansvarar även förframtagning och uppföljning avkalkyler, inköp, hållbarhet och matsvinnssamt råvarukostnader.Du är med och utvecklar upplevelsen och strategierna för att nå våra mål. Du ingår i hotellets avdelningschefsgrupp. Anställningsform: 100% Tillsvidare, arbetstider innefattar kvällar, helger och vardagar Tillträde och lön: Tillträdde under hösten 2024och lön enligt överenskommelse. Dina arbetsuppgifter: Vara ansvarig för hela kökets dagliga drift och personal. Skapa, planera och implementera menyer i samråd med ledningen. Säkerställa att alla rätter möter de högsta standarderna av kvalitet och presentation. Genomföra kostnadseffektiv köksdrift. Rekrytera, handleda och vidareutbilda kökspersonal. Vem är du? Du är en passionerad och erfaren kökschef som älskar utmaningen att överträffa gästernas förväntningar med innovativa smakupplevelser. Du har erfarenhet av att leda köksteam och har god förståelse för både kostnader och utveckling. Flexibilitet, kreativitet och ett starkt ledarskap är nyckeln till framgång i denna roll. Vi erbjuder: En unik position att vara med och forma Hjortviken Country Club från starten. En dynamisk och kreativ arbetsmiljö. Stora möjligheter till personlig och professionell utveckling. Så ansöker du Om du är redo att ta dig an utmaningen och leda ett avvåra köksteam på Hjortviken Country Club, skicka din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar varför du är den rätta för denna roll. Vi går igenom ansökningarna löpande. Sista ansökningsdatum är 6 Maj 2024. Startdatum, Under oktober-24. Länk till: Hemsida Hjortviken Country Club Hemsida ESS Group

2 april 2024
Sista ansökan:
6 maj 2024
Kökschef centrala Uppsala

Restaurang Friggas är en unik mötesplats i en härligt pulserande, inspirerande miljö mitt i centrala Uppsala. I hjärtat av Friggas arbetar vi i ett snyggt öppet kök där lunchen är en central del av verksamheten. I anslutning till restaurangen finns ett café där vi erbjuder ett utbud som täcker hela dagen och i vårt mysiga "Tryckeriet" vill vi skapa en bistro, bageri & deli i fantastiska lokaler. Vi servar även stadshuset med all dess catering. Vår prisbild håller vi på en "folklig" nivå. Vi söker nu en kökschef som vill vara med att fortsätta utveckla verksamheten. Vi som jobbar i teamet, jobbar med glädje. Vi blandar skratt med allvar och belyser vikten av eget ansvar och gott samarbete. Vi skapar en trivsam arbetsplats tillsammans. Arbetstiden är mestadels dagtid då du ansvarar för stor produktion av lunch men du vill också vara med och utveckla våra affärsluncher, catering och sätter konceptet för kvällen. Stor potential för rätt person och möjlighet till att vara ledig 6-8 veckor på sommaren och 2 veckor under jul/nyår. Vi söker dig som har; 3-6 års erfarenhet som kökschef både från större produktioner och a la carte. Du behöver vara noggrann, självgående och prestigelös. Du sätter smaker och har ett gediget engagemang alltifrån det som serveras på tallriken till att vilja vara med och utveckla verksamheten. Du leder och driver den dagliga driften i köket, är ansvarig för produktion och behärskar köksadministration. Du har ett gott organisatoriskt sinne, en god kommunikativ förmåga och ett värdskap i världsklass ligger naturligt för dig. Vi är en rökfri arbetsplats och du behöver kunna tala och skriva god svenska. Vi jobbar i andan av våra ledord: Engagemang - Respekt - Ansvar Varmt välkommen med din ansökan!

2 april 2024
Sista ansökan:
2 maj 2024
Kökschef till Restaurang Lokal Koppartråden i Sundbyberg

Tillsvidare, heltid 100% Vem söker vi? Nu söker vi en passionerad, nyfiken och entusiastisk kökschef som ska bygga, inspirera och leda ett team där serviceanda och lagarbete står i centrum. Du är en organiserad och naturlig ledare som ansvarar för arbetet i köket såväl operativt som ekonomiskt och kvalitetsmässigt. Som kökschef ansvarar du för att följa lagar och rutiner samt Compass Groups policys, regler och värderingar. I tjänsten ingår bland annat ansvar för egenkontroll, inventering, för- och efterkalkylering av alla rätter, uppföljning av satta nyckeltal, svinnhantering och inköp. Du ansvarar även för att skapa hållbara rätter och menyer utifrån trender, säsong och gästernas preferenser. Om Restaurang Lokal Koppartråden Lokal Koppartråden blir den andra restaurangen i konceptet Lokal, och precis som namnet säger kommer vi att samarbeta med lokala leverantörer och skapa våra menyer utifrån säsong och tillgång. Det kommer bli igenkänning och klassiskt men med en modern tillagning där råvaran står i fokus. Om huset koppartråden - I den före detta kabelfabriken möter snart nya koncept historiska anor. Sociala ytor, kreativa miljöer och livet mellan husen gör Koppartråden till en sann mötesplats. Koppartråden på Vasagatan i Fabriksparken ligger ett stenkast från Sundbybergs Centrum. På 8 minuter eller mindre tar du dig till Stockholm City eller Odenplan. Vem är du? • Du har utbildning inom hotell och restaurang med kockinriktning eller motsvarande • Du har minst 5 års erfarenhet som kock eller motsvarande • Du har minst 2 års erfarenhet av personal- och resultatansvar • Du bör ha erfarenhet av arbete med menyplaneringssystem • Du har mycket goda kunskaper inom gastronomi, näringslära, köksekonomi och svinnhantering • Du har en analytisk förmåga och är resultatinriktad • Du har en förmåga att planera och strukturera arbetet effektivt • Du har förmågan att leda och fördela arbetet samt omsätta beslut i handling • Du är uppmärksam och lyhörd och har goda kunskaper inom arbetsrätt och arbetsmiljö • Du är kreativ och lösningsorienterad • Du ser din betydelse i nöjda gäster, är positiv, stresstålig och har lätt för att samarbeta och kommunicera • Du tar genom din passion ansvar för att hålla en hög service- och kvalitetsnivå på det du levererar • Du gillar fartfyllda dagar, kan ta egna initiativ och är flexibel i din yrkesroll • Du talar och skriver svenska obehindrat • Du har god datavana och kunskaper i Office365 Om Compass Group Vi är en del av Compass Group som är en världsledande leverantör inom mat, dryck och supportservice. Över hela världen har vi över 500 000 kollegor. I Sverige har vi cirka 450 verksamheter runt om i landet, vilket gör att det finns fantastiska utvecklingsmöjligheter hos oss. Vi har förmåner genom kollektivavtal som årlig löneökning, försäkringar och tjänstepension. Compass Group i Sverige omsätter cirka 3 miljarder kronor och drivs under varumärken som Food & Co, Marketplace, Medirest, Amica, Chartwells, Levy Restaurants, UNISON, Eurest och fler. Compass Group Sverige är en del i koncernen Compass Group PLC. Koncernens omsättning uppgår globalt till 250 miljarder SEK (2022). Våra kunder är företag, arenor, universitet, skolor, vård och omsorg med flera. Vi tillhandahåller service såsom mat och dryck, konferens, reception, lokalvård, vaktmästeri med mera. Vill du läsa mer om Compass Group, besök gärna vår hemsida. Varför ska du välja oss? • Vi rekryterar schysst! Vi tror att mångfald, olika erfarenheter och kompetenser gör den bästa stjärnhimlen. • Vi älskar service och vi vill leverera service i världsklass genom att alltid ge det lilla extra. • Vi tror på hållbarhet! Både när det gäller vår planet och våra kollegor. • Vi levererar kvalitet i allt vi gör! Rekrytering på Compass Group Rekryteringen sker löpande så varmt välkommen in med din ansökan idag! Vi tar enbart emot ansökningar via webben, ansökningar som kommer in på annat sätt behandlas inte. För mer information om hur Compass Group AB behandlar dina personuppgifter, klicka här.

28 mars 2024
Sista ansökan:
26 maj 2024
Head Chef VRÅ

About Clarion Hotel: Clarion Hotel® is not just a hotel chain; it's an immersive experience that combines Scandinavian hospitality with a touch of premium. Our team members are not merely employees; they are an integral part of the Clarion experience. We pride ourselves on delivering on personality, passion, and we always strive for perfection. Join us in shaping the future of hospitality! Clarion Hotel® is part of Strawberry. HEAD CHEF VRÅ Nordic Japanese gastronomy with a focus on fish, seafood & vegetables from West Sweden. Our constant goal is to be sustainable from an overall perspective, ecologically as well as socially and economically. In your role, you will be an important part of VRÅ's continued development! We are looking for a humle leader with a heart in the right place with a few years of experience who enjoys sharing knowledge and passion for cooking and sustainability with both guests and employees. You love to cook good food for our guests and want to constantly develop yourself and the team. You see the opportunity to learn and develop in a small committed equal team with zero tolerance towards sexism, racism and homophobia etc. which is part of the Strawberry organization with nice benefits and opportunities. You are flexible and have good knowledge of cooking, sustainability, ingredients, service, kitchen economy, menu creation, and leadership. Send your application to: [email protected] www.restaurangvra.se A CORNER WITH ROOM FOR EVERYONE Imagine having one foot here on the West Coast, and one in Japan. That's roughly how we want you to feel when you step in here. Like the environment is familiar and a little exciting at the same time. More than anything, we want you to feel well taken care of and comfortable. And hungry, of course. The menu has something for everyone, but the focus is on food from the sea and the plant world. The raw materials are almost always local. We usually get the methods and inspiration from Japan. We work sustainably, traceably, organically and have chosen to follow nature instead of trying to tame it. The season may determine what comes in through the kitchen entrance. Therefore, the menu changes depending on the season, and sometimes it even varies a little from day to day. No two nights at VRÅ are the same, but every morning is the same. We start the day with the goal of offering every guest a fantastic experience. Welcome!

24 mars 2024
Sista ansökan:
31 maj 2024
Kökschef på Unda Camping & resort

Vi på Unda Camping & Resort söker nu efter en driftig och kunnig kökschef. Vi drar igång säsongen här ute med start till påsk och kör på hela året ut. Du skall vara stresstålig & ha kunskap samt uppskatta både individuellt arbete men också att jobba i ett team. Utöver de vardagliga kökssysslorna skall du tillsammans med restaurangchefen ansvara för butikens färskvaror också. Driv och passion är ett måste.

19 februari 2024
Sista ansökan:
31 maj 2024
Kökschef och kreativ ledare

Till Pastafabriken i Ingelstorp letar vi nu efter en duktig matlagare, arbetsledare, kommunikatör och kreatör. Som kökschef på Pastafabriken behöver du ha god vana av att jobba självständigt och kreativt, alltid med kvalitet och glädje i fokus. Du behöver kunna planera och lägga beställningar för en meny skiftande efter årstid och vad trädgården utanför dörren har att ge. Du behöver hålla dina kollegor väl insatta i vilka rätter vi serverar och inte heller vara rädd för att själv bära ut lite tallrikar i matsalen och möta våra gäster. Vi håller hus i en gammal traktorverkstad, varsamt ombyggd till restaurang, och har blivit en avslappnad mötesplats för både lokala stammisar och sommargäster. Runt knuten breder Österlen ut sig med stränder, surf, rapsfält, loppisar och restauranger. Beroende på årstid så varierar tjänstens omfattning mellan heltid och deltid.

23 januari 2024
Sista ansökan:
31 maj 2024
Konsultchef kök FRAM GBG🚀

FRAM BEMANNING Det går bra för FRAM! Med en tillväxt på över 1200% de senaste fyra åren. Vi har framgångsrikt tagit över stora delar av marknaden i Göteborg, Malmö och Stockholm. Med ruttade kollegor som kan branschen i alla avseenden. Vi sitter centralt i Göteborg med schysst kontor bara några minuter från centralen. Vi genuint älskar branschen, satsar stenhårt, tar inga fångar och har för avsikt att bli den i särklass bästa arbetsgivaren för oss branschfolk inom hotell- och restaurangbranschen. Självklart gör vi allt enligt boken, är medlemmar i Visita och Kompetensföretagen och är anslutna till kollektivavtal. Vi är kanske partiska men vi tycker det här jobbet är det roligaste som finns! JOBBET Är du ute efter ett slentrianmässigt kontorsarbete med fasta kontorstider, tycker det är jobbigt när det ringer på din telefon eller inte pallar svara på mejl? Sluta läsa nu. Vi jobbar när våra kunder och när våra kollegor jobbar däribland oheliga tidiga morgnar, sena kvällar, röda dagar, helger och med mycket passiv arbetstid. Mot att du oftast är och vill vara tillgänglig så får du jobba som du vill, vart du vill. Vi bryr oss inte när du kommer in på kontoret eller när du går för dagen. Jobba hemifrån, från stranden, utomlands, fjällen eller skärgården. Rollen är mångfacetterad med omfattande ansvar över konsulter och kunder. Efter introduktion och utbildning styr du helt och hållet dina dagar själv. Portföljen är tung! I dina arbetsuppgifter ingår annonsering, screening, intervjuer, validering, avtalsskrivning, schemaläggning, uppföljning med andra administrativa inslag och daglig kontakt med dina konsulter. Du kommer att ha löpande dialog och mycket möten med en bred kundstock av beställare där du tar emot bokningar, planerar bemanning och tar egna väl avvägda beslut. Vi djupdyker i arbetsuppgifter på en eventuell intervju. Vi är ett gäng färgstarka och passionerade människor här på kontoret som håller galet högt tempo men har det jävligt kul på jobbet. Hos oss finns inga glastak och vill du ha en flashig titel så välj vilken du vill men ingen hos är för fin för att beta av lite tidrapporter. Du kommer att jobba tight ihop med driftchef, som du också rapporterar till. VEM ÄR DU? Vi söker uteslutande dig som bor i Göteborgsområdet, älskar försäljning och har flerårig erfarenhet av en ledande befattning inom hotell och restaurang. Du ska ha arbetat i kök, som kökschef eller med liknande ansvar och kunna tugget med andra kockar och kan identifiera styrkor och svagheter hos oss branschfolk. Du har svart bälte i att hantera människor likaväl uppskattar goda relationer, är en naturligt orädd ledare som man tyr sig till och är lika delar observant, kritisk som intuitiv. Du behöver inte nödvändigtvis ha arbetat just inom bemanning eller rekrytering, vilket är premierande såklart, men du har lite koll på arbetsrätt, kollektivavtal och rekryterat en hel del sköna kollegor genom åren. Har du huvudet på skaft och rätt attityd så lär vi dig resten. Du har stenkoll på Göteborgs hotell- och restaurangscen, vet vad som funkar vart, örat mot marken, älskar branschen och tycker det är kul med nya bekantskaper. DU FÅR: Tillsvidareanställning med provanställning 6 månader. Brant lönekurva. Resultat lönar sig. Jobba när du vill, som du vill (ish). Tjänstepension. ️‍♀️ Friskvårdsbidrag. Start: När vi hittar rätt kandidat för tjänsten Lön: Vi snackar om det. Övriga villkor enligt rådande kollektivavtal. ANSÖKAN! Ring mig, Fabian, på 073 5259113 om du har frågor eller skicka in en ansökan så återkommer jag. I denna här rekryteringen lägger vi stor vikt på personlig lämplighet och intervjuer sker löpande i januari. Sökord: personalchef, kundchef, personalansvarig, kundansvarig, KAM, restaurang, hotell, fnb, personalkoordinator, horeca, hovmästare, barchef, souschef, köksmästare, restaurangchef, konsultchef

19 januari 2024
Sista ansökan:
7 juli 2024
KOCK SÖKES TILL STRUTSFARM I BORLÄNGE!

Tjänsten: vi söker dig som kan bära ansvaret för den dagliga köksverksamheten hos oss under sommarhalvåret. Det innebär schemaläggning för kökspersonalen, inköp, mis en place och köksansvar under pubkvällar samt gruppbokningar, du kan kalla detta ”Förste Kock”. Som Förste Kock har du det ekonomiska ansvaret för kökets resultat med ledningens support. Du har det yttersta ansvaret över kökets skötsel. Du är med hela vägen från planering till genomförande, i samarbete med ledningen. Du arbetar enligt en enkel men välarbetad á la cartemeny för sommaren 2024 där du har möjlighet att utnyttja din kreativitet. Huvudråvarorna är producerade på gården och är av hög kvalitét. Arbetstiderna som gäller för ditt köksteam är framför allt dagtid, pubaktivitet och några få bokningar innebär kvällsjobb. Helger såsom vardag. Tjänsten omfattar 100% och sträcker sig från 22/5 – 18/8 med möjlighet till att arbeta timmar under våren för att vara med i planeringen inför sommaren (menyplanering, bokningar etc.). Det finns även möjlighet att arbeta timmar under sensommaren/hösten då vi kommer att ha köket fortsatt öppet men färre dagar per vecka. Du som person: vi ser att du gillar ett högt tempo, ordning och reda, är en lagspelare och har känsla för god mat. Du bemöter gästernas olika behov och gillar att finna kreativa lösningar. Ser du dig som en kock i ledande roll i ett köksteam om 2–4 personer där du har möjlighet att utnyttja dina erfarenheter, tveka inte att söka! Vi ser, om möjligt, framför oss ett säsongsbetonat långsiktigt samarbete. Boende: vi kan eventuellt lösa boende. Relevant erfarenhet och/eller utbildning är ett krav för denna tjänst. Lön enligt Vista HRF kollektivavtal eller överenskommelse. Intresserad? Skicka ditt CV och personliga brev till [email protected] OBS! Rekrytering sker löpande, sök redan idag!

18 januari 2024
Sista ansökan:
21 maj 2024