Pedagogassistent

Sök bland 28 lediga jobb som Pedagogassistent och börja ditt nya yrkesliv idag!

Timvikarie

Medborgarskolan region Mitt startade 2007 förskolan Kullerbyttan som ligger i centrala säffle, i syfte att erbjuda ett icke vinstdrivande privat alternativ. Kullerbyttan består av tre avdelningar (1-2 åringar, 3-4 åringar och 4-6 åringar) med tillsammans circa 46 barn och elva medarbetare, inkluderat rektor, som även arbetar i verksamheten. Vi har en tydlig profil - rörelse och hälsa, vilket bland annat innebär att vi arbetar mycket med utomhuspedagogik och ser en spännande och rolig utmaning i att bygga en miljö som stimulerar barnens behov av motorisk utveckling. Vi har bland annat satsat mycket resurser på en kombinerad lekställning och motorikbana i utemiljön. Dessutom lägger vi kontinuerligt fokus på nya spännande aktiviteter som stimulerar hälsa och rörelse. Inom begreppet hälsa fokuserar vi även på god och näringsrik kost. Vi lagar all mat på plats i vår eget kök och använder i så stor utsträckning som möjligt lokala och ekologiska råvaror. ÄR DU DEN VI SÖKER? Är du utbildat barnskötare eller har du jobbat inom barnomsorgen? Är du engagerad, glad, positiv, driven, med ett stort hjärta och som sätter barnen i centrum? Då kan du vara vår nya kollega! Vi söker nu timvikarier. Som medarbetare hos oss bidrar du aktivt till förskolans profil - rörelse och hälsa, vilket bland annat betyder att du tycker om att vistas ute och ser fördelar med utomhuspedagogik. På Kullerbyttan arbetar vi aktivt med förskolans läroplan och förväntar oss att du blir en reflekterande och inspirerande del i detta. Du har en vilja att bygga upp en kvalitativ verksamhet och är medveten om att det kräver engagemang och delaktighet. Har du frågor, kontakta rektor Emily Korstanje, [email protected] Ansökan endast via vår hemsida www.medborgarskolan.se/jobb Med ansökan ska personligt brev och CV bifogas. Betyg och referenser behövs ej i detta skede. Om du blir aktuell kommer vi att kräva in ett utdrag från belastningsregistret. Vi undanber oss vänligt men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljning av ytterligare jobbannonser.

19 maj 2024
Sista ansökan:
17 juni 2024
Barnskötare

Beskrivning Vi söker en resurs/barnskötare till Färilas förskoleområde med placering på Korskrogens förskola som har två avdelningar 1-3 år samt 4-5 år. Att ha en stimulerande och trygg arbetsmiljö med hög delaktighet och positiv laganda är av stor vikt för vår verksamhet. Avdelningarna har ett nära samarbete och de utgår i från samma tema, men på olika nivåer. Utomhusmiljön är varierande och gården är stor med utrymmen att inspireras av. Det finns även möjlighet till närliggande skogsområden och lokaler att utnyttja för gemensamma stunder. Du som person bör vara lösningsfokuserad och se möjligheter till utvecklingsarbete, både i den fysiska miljön och i det kvalitativa arbetet..  Arbetsuppgifter Som resurs/barnskötare har du en roll där du gemensamt med arbetslaget, genomför och följer upp samt analyserar för att förbättra och utveckla verksamheten.  Du ska arbeta aktivt för att skapa en stimulerande och utvecklande miljö där barnen står i centrum. Vi lägger stor vikt på ett språkutvecklande arbetssätt. Tillsammans utmanar ni barnen till aktivitet, lärande och ansvarstagande individer, allt enligt läroplanens alla delar.  Kvalifikationer Villkor     I Ljusdals kommun tror vi att det finns ett liv för alla. Ljusdals kommun är belägen i den nordvästra delen av det vackra Hälsingland. De största orterna i kommunen är Ljusdal, Järvsö och Färila. Vi har nära till fritiden, till varandra och till en enkel vardag. Redan bosatta, hemvändare och många som tagit steget och flyttat till vår kommun vittnar om livskvalitet, mer tid att njuta och vara den du är. I Ljusdals kommun har 1700 medarbetare Sveriges viktigaste jobb när vi servar våra 19 000 invånare.  Är du den som vill berika oss med dina kunskaper, ditt engagemang och din personlighet?

17 maj 2024
Sista ansökan:
31 maj 2024
Pedagogisk resurs till Montico i Värnamo

Om tjänsten Vill du vara delaktig i arbetet med att säkra fortsatt tillväxt i svensk tillverkningsindustri? För att klara det behöver vi, med gemensamma ansträngningar, skapa förutsättningar för att fler människor ska välja en framtid inom ett produktionsyrke. Vi på Montico bidrar bland annat med att erbjuda grund- och spetsutbildning inom svets- och verkstadsteknik. Till vår utbildningsverksamhet i Värnamo söker vi nu en Pedagogisk resurs. Arbetsbeskrivning Som Pedagogisk resurs är du ett viktigt stöd för alla våra deltagare, men framför allt för de som behöver extra stöd och hjälp för att klara sin utbildning. Ditt största fokus är att arbeta med de deltagare som brister i svenska språket, saknar studievana alternativt har särskilda behov av stöd i sina studier. Du har ett självklart fokus på att skapa de bästa förutsättningarna för att varje individ ska tillgodogöra sig utbildningen och utveckla de färdigheter som efterfrågas från den svenska arbetsmarknaden. Du kommer arbeta tillsammans med våra yrkeslärare. Vi söker dig som Vi söker dig som är tekniskt intresserad, har lätt för att samarbeta med andra och har en utåtriktad profil. Du är nyfiken och intresserad av att på eget initiativ hålla dig ständigt uppdaterad om utvecklingen inom ditt kompetensområde. För att trivas i denna roll är det viktigt att du har vilja och förmåga att dela med dig av din kunskap på ett pedagogiskt sätt. Du har en vilja och ett intresse att vara delaktig i utvecklingen av vår utbildningsverksamhet. Du motiveras av att bidra till att andra utvecklas och når sina mål. Ett krav är att du har en utbildning eller minst 1 års arbetslivserfarenhet inom branschområdet. B-körkort är ett krav, precis som flytande svenska. Här kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss på Montico: https://www.montico.se/om-oss/jobba-med-oss/

17 maj 2024
Sista ansökan:
16 juni 2024
Vikarie grundskola

Vi söker dig som kanske studerar eller är dagledig och som villa arbeta som vikarie på vår skola. Vi hör av oss när behovet av vikarie uppstår. Det kan vara på morgonen samma dag som vi behöver dig eller några dagar innan. Som person söker vi dig som är ansvarsfull och har god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du delar vår kristna värdegrund. Ersättningen är timlön.

15 maj 2024
Sista ansökan:
14 juni 2024
Skolmormor/morfar

Vi söker dig som är pensionär men har lite mer att ge. Eller du som av annan anledning har önskan och möjlighet att arbeta några timmar i en positiv skolmiljö. På en skola finns det många olika behov som kan lösas av trygga äldre personer. Allt från att träna läsning och räkning till att knyta skor eller finnas med på en rast. Har du vana som lärare är det så klart ett stort plus för barnen. Pauliskolan är en skola med ca 100 elever f-9. Skolan är en trygg miljö för eleverna och platsen är en lantlig idyll i utkanten av Helsingborg, Skolan har en kristen grund och vi ser gärna att du delar vår värdegrund.

15 maj 2024
Sista ansökan:
14 juni 2024
Barnskötare Ljungbackens förskola

I Tranemo kommun känner du dig välkommen. Här verkar vi för en stark känsla av samhörighet och uppmuntrar dig som anställd att ha inflytande och delaktighet i utvecklingsarbetet av våra verksamheter. Vi utgår från ett tydligt hållbarhetsperspektiv där vi som arbetsgivare satsar på bra arbetsvillkor, ett gott ledarskap och utgår från en tydlig värdegrund; Vår verksamhet ska vara tillgänglig för alla, alla ska bli bemötta på ett positivt och professionellt sätt, vi levererar tjänster med god service och hög kvalitet och alla vi möter ska känna att de blir lyssnade på. Vi lever i en föränderlig tid och söker därför efter kompetenta och engagerade medarbetare som vill vara med och bygga framtidens Tranemo. Tranemo kommun Närheten till varandra bygger relationer för framtiden. ARBETSUPPGIFTER Du kommer ingå i en arbetsgrupp av engagerade pedagoger och tillsammans ansvarar ni för att fortsätta utveckla verksamheten utifrån verksamhetens mål och läroplanens mål och intentioner. Vi lägger stor vikt vid barns lärande genom lek och vi vill att det lustfyllda lärandet ska genomsyra alla aktiviteter under dagen. Du är en engagerad och nyfiken barnskötare som vill se lärande i alla situationer under dagen. Du är en positiv och glad person och du ser möjligheter istället för hinder. Att ha en god kommunikation med kollegor, barn och vårdnadshavare är en viktig del i arbetet. Som person har du lätt för att samarbeta och ser möjligheterna i ett kollegialt lärande. KVALIFIKATIONER Krav på arbetslivserfarenhet: Ingen erfarenhet krävs. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, positivt synsätt, flexibilitet och ett arbetssätt där barns tankar och frågor får spela en viktig roll . Grundläggande IT-kunskaper är ett krav. ÖVRIGT Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR. Varmt välkommen med din ansökan!

15 maj 2024
Sista ansökan:
4 juni 2024
Resurspedagog

Miniforskarna är en liten förskola med 22 barn och 4 pedagoger, belägna vid söders vackra vyer mittemot Hammarby sjöstad. Vi söker från augusti 2024 en pedagogassistent för att stödja de äldre barnens pedagoggrupp med ett eller fler barn som behöver extra stöd i verksamheten. Vi söker dig som är glad, älskar barn och har massa tålamod och lite mer därtill. Du som är lugn, pedagogisk, flexibel och har ett gott samarbete med övriga kollegor och vårdnadshavare, ser lösningar istället för utmaningar, och är väl insatt i förskolans styrdokument och LpFö. Du ska kunna tala och skriva obehindrat på svenska samt ha erfarenhet kring dokumentation. Vi bjuder på fria pedagogiska måltider, försäkringar och pension via FORA samt möjlighet till stöd och fortbildning via våra pedagogiska utvecklingsarbeten i verksamheten. Tjänsten är en visstidsanställning på 5 tim/dag, eventuellt utökas arbetstiden från VT-25. Ansökan, CV samt löneanspråk mailas till [email protected] Vi önskar ej bli kontaktade av rekryteringsfirmor eller liknande, tack. Varmt välkommen med din ansökan!

14 maj 2024
Sista ansökan:
13 juni 2024
Resursassistent till Skarpängsskolans högstadium

Vill du göra skillnad? Just nu söker vi till nästa läsår en kompetent, trygg och erfaren resursassistent till vårt högstadium på Skarpängsskolan.     Vem är du? Vi söker dig som har: • Erfarenhet av arbete med ungdomar i skolmiljö  • Kunskap av elever inom NPF  • Genuint intresse av att hjälpa och stötta andra   Det är meriterande om du har erfarenhet av liknande uppdrag. Du bidrar i arbetet med trygghet och studiero. Du har ett professionellt bemötande och kan likväl rastvärda som stötta elever i undervisning samt bidra i vårt arbete med att få elever att utvecklas och må bra.  Som person är du lugn, trygg och social. Du ska kunna arbeta utifrån behov samt vara flexibel inom olika arbetsuppgifter.  Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Täby kommun erbjuder Förutom ett intressant, utmanande och meningsfullt arbete erbjuder vi också en arbetsplats med en positiv anda samt service och bemötande i fokus. På Skarpängsskolan arbetar vi efter våra ledord trygghet, glädje och kunskaper. Vi är en trivsam arbetsplats fylld av fina elever och personal. På vår hemsida www.taby.se kan du läsa mer om våra förmåner och hur det är att arbeta i Täby kommun.  Övrigt Låter det intressant? Registrera din ansökan på vår hemsida genom knappen ”Ansök”. Vi kan tyvärr inte ta emot ansökningar via mejl eller brev. Sista ansökningsdag är 2 juni. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden vilket innebär att tjänsten/tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tjänsten är en visstidsanställning på deltid. Tillsättning sker enligt överenskommelse. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Om Täby kommun Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation. Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden. Inom utbildnings verksamhetsområde arbetar vi mot högt uppsatta verksamhetsmål och meritvärdena för Täbys kommunala grundskolor ligger i toppskiktet i landet. Täby akademi för pedagogisk professionsutveckling, i samarbete med nationella och internationella lärosäten såsom Harvard, bidrar till att kommunens pedagoger och skolledare tillhör spetsen i Sverige. Vi arbetar långsiktigt och systematiskt för att Täby ska ha Sveriges högsta utbildningskvalitet där lärandet är tillgängligt för varje elev.

14 maj 2024
Sista ansökan:
2 juni 2024
Socialpedagog till Grillska gymnasiet Uppsala

Om tjänsten Tillsammans med personal och ledning är du en viktig del av det främjande och förebyggande arbete på Grillska gymnasiet i Uppsala. Du arbetar till stor del med skolans närvarostrategi, det närvarofrämjande arbetet. Du kommer möta elever i t.ex. klass- och grupprum, korridorer. På vissa raster är du i uppehållsrum med cafeteria, och kan vara behjälplig med bemanningen i denna. Du kommer arbeta med stora och små grupper, samarbeta med klassmentorer och lärare. Du kommer även samarbeta med elevhälsoteamet, skolans ledning och lärararbetslag. Arbetet innebär samtal med elever och ibland även vårdnadshavare. Skolan präglas av trygghet, engagerade lärare, stark elevhälsa och närvarofrämjande arbete. Våra skolor arbetar efter en gemensam pedagogisk modell som vägleder oss i vårt arbete för att bidra till våra studerandes kunskaper, personliga utveckling och lärande. Den fokuserar på goda effekter för lärande och kunskapsutveckling. Alla lektioner är sammanhållna och långa, 120-180 minuter undervisningstid. Lektionerna följer en struktur med tydliga mål och syften och är varierande i arbetssätt. Våra skolor arbetar med en stark värdegrund för samhällsförbättring och lika värde. Därför är det viktigt för oss att du delar vår värdegrund. Kvalifikationer För denna tjänst förväntas att du har adekvat högskoleutbildning, socialpedagogisk högskoleutbildning, socionomutbildning, beteendevetenskaplig utbildning eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren anser relevant. Tidigare erfarenhet av liknande uppdrag eller angränsande uppdrag är meriterande likväl som kunskap i MI-samtal, NPF och förebyggande konflikthantering. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Du har lätt att skapa goda relationer med ungdomar och arbetskollegor. Du är flexibel, lyhörd och kan välja olika angreppssätt för att hitta lösningar. Du är prestigelös och trivs i en miljö där vi samarbetar och hjälps åt. Du bör vara beredd att komma med idéer på nya arbetssätt men också följa givna rutiner. Grillska gymnasiet arbetar med en stark värdegrund och goda möten är viktigt för oss. Du bör därför trivas med att arbeta med ungdomar och att stödja dem i sin utveckling mot starkare självkänsla och egenmakt. Det är viktigt för oss att du motiveras av att utmana dig själv, dina kollegor och elever för att bidra till din egen såväl som skolans och elevernas utveckling. Villkor Anställningsform: Vikariat, Visstidsanställning t.o.m 2024-12-20 Omfattning: 100% Tillträde: 2024-08-19 Kontakt: [email protected] Vi eftersträvar en arbetsplats med jämlikhet, jämställdhet och mångfald. Inför anställning begär vi alltid registerutdrag från polisen. Du kan beställa blanketten från polisens hemsida. Beställ gärna utdraget i förväg då viss handläggningstid förekommer. Vid övertalighet inom Stadsmissionens Skolstiftelse kommer utannonserad tjänst i första hand att erbjudas anställda inom stiftelsen. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Vi har gjort våra val av annonskanaler och vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Om Grillska gymnasiet Uppsala Grillska Gymnasiet i Uppsala ligger i trivsamma lokaler i Ekebybruk. Skolan erbjuder sex olika nationella program, såväl högskoleförberedande som yrkesprogram. Det personliga mötet, stolthet hos elever och lärare, nytänkande och resultat i form av kunskap och personlig utveckling är viktiga hörnstenar i vår verksamhet. Utmärkande för skolan är ett nära samarbete mellan elever och lärare i en trygg studiemiljö. Grillska gymnasiet i Uppsala har funnits sedan 2013 och utbildar i dag ca 400 elever inom såväl högskoleförberedande- som yrkesprogram. Vi är en mycket engagerad personalgrupp som jobbar tillsammans med fokus på elevernas kunskapsutveckling och välbefinnande. Stadsmissionens Skolstiftelse är en idéburen organisation som driver gymnasieutbildning på Grillska gymnasiet, Grillska gymnasiesärskolan och vuxenutbildning på Stadsmissionens Yrkeshögskola. Med cirka 3 000 elever är vi en av Sveriges största idéburna skolaktörer. Skolstiftelsen arbetar efter en pedagogisk modell med gemensamma aktiviteter och arbetssätt. Det innebär bland annat att våra utbildningar präglas av samhällsengagemang, entreprenörskap och hälsa och har en tydlig verklighetsanknytning. Att vara idéburen innebär framför allt att vi inte styrs av några andra intressen vår vision - en skola för ett mänskligare samhälle. Skolorna är friskolor som drivs i stiftelseform, vilket innebär att det inte finns någon ägare som tar ut vinst. Eventuellt överskott går till utveckling av verksamheten. Stiftelsegrundaren Stockholms stadsmission har drivit utbildning redan 1857 och vi delar samma grundläggande, humana människosyn och värdegrund. Genom utbildning kan vi förebygga utanförskap och stärka individens tro på sig själv och sin egen förmåga och arbeta mot vår vision om en skola för ett mänskligare samhälle.

14 maj 2024
Sista ansökan:
7 juni 2024
Nu söker vi barnskötare till Norlandia Förskolor Halsbandet i Upplands V...

Vi på Norlandia Förskolor söker dig som vill jobba som barnskötare på vår förskola Halsbandet i Upplands Väsby. Genom våra koncept satsar vi på bra mat, hälsa och hållbarhet där vår målsättning är att skapa nya upptäckter - varje dag. Vill du bli en del av vårt team? Då är du varmt välkommen att skicka in din ansökan! Vad innebär jobbet som barnskötare på Norlandia Förskolor Halsbandet? Hos oss får du möjligheten att följa med i samhällets utveckling kring förskola och skola. En god värdegrund innebär att ge barnen en inre kompass som de kan lita på och stärka dem genom livet. Vi anser att vi på förskolan har möjlighet att lägga grunden för barnen vidare i livet. På Norlandia Förskolor riktar vi blicken mot att bidra till en hållbar värld. Du som barnskötare är drivande i att jobba med hållbarhetsfrågor via våra koncept som är en del av läroplanen. För oss är daglig fysisk rörelse ett måste både för barnen men också för dig som vuxen där du aktivt tar del av och driver Norlandiaskuttet tillsammans med dina kollegor. Måltidspedagogik, ekologisk och kravmärkt mat är en självklarhet hos oss. Du har ett gott förhållningssätt till barn, föräldrar och kollegor som präglas av tron på att alla vill och kan. Vi vill vara en lärande organisation där du som barnskötare förväntas lära och utvecklas tillsammans med dina kollegor. Vi sätter stor vikt vid din samarbetsförmåga samt att du tar ansvar för att skapa en god arbetsmiljö genom en positiv inställning och energirik arbetsglädje. Läs mer om våra koncept här. Vem söker vi? Vi söker dig med stort hjärta och en vilja att göra skillnad i barns liv. Vi ser gärna att du har lätt att samarbeta med andra samt har en förmåga att vara flexibel och lyhörd för att anpassa efter barnens behov. Kvalifikationer: Vi ser gärna att du har utbildning eller pågående utbildning som barnskötare Det är starkt meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom förskola Det är krav på goda kunskaper i svenska språket, i både tal och skrift. Du har goda kunskaper om läroplanens innehåll och känner att du kan bidra till verksamhetsutveckling tillsammans med kollegor i ett kollegialt lärande. Du har goda kunskaper i Office365 Om förskolan Halsbandet. Norlandia Förskolor Halsbandet ligger i norra Upplands Väsby och har en stor och fin gård och närhet till skogen som används filtigt. Barnen som går på vår förskola bor främst i Sigma och Sjukyrkoberget. Halsbandet har 110 platser fördelat på fem avdelningar. Vad erbjuder vi dig? Hos oss på Norlandia förskolor erbjuder vi dig kompetensutveckling varje termin utifrån förskolans prioriterade mål och satsningar. Du får ta del av våra unika koncept, kompetensutvecklingsdagar på förskolan, centrala insatser samt genom utbud i vår digitala lärplattform. Övrig information Anställningsform: Tillsvidare, med 6 månaders provanställning. Omfattning: Heltid Arbetstider: Dagtid Tillträde: 5/8 2024 Vi tillämpar individuell lönesättning och har kollektivavtal. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Sista ansökningsdag:2024-06-14 Vid frågor om jobbet, är du välkommen att kontakta: Telefonnummer: 076-1380325 E-postadress: [email protected] Vill du veta mer om Norlandia Förskolor? Besök vår hemsidahär. Varmt välkommen med din ansökan!

13 maj 2024
Sista ansökan:
30 oktober 2024