Kemiingenjör

Sök bland 22 lediga jobb som Kemiingenjör och börja ditt nya yrkesliv idag!

Kemiingenjör till försvarsindustrin

Är du en driven kemiingenjör som drömmer om att göra skillnad? Nu söker vi dig som har något års arbetslivserfarenhet inom kemiområdet till en spännande tjänst inom försvarsindustrin. Är du redo för nästa steg i karriären så är du välkommen in med din ansökan! OM TJÄNSTEN Vår kund är verksam inom försvarsindustrin och erbjuder en utmanande och spännande vardag där du får vara med och driva olika projekt från start till mål. Kunden verkar inom flera olika teknikområden och du erbjuds en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Som kemiingenjör kommer du att tillämpa dina kunskaper inom kemi och ingenjörsvetenskap för att utveckla och förbättra processer, produkter och teknologier inom försvarsindustrin. Du erbjuds * En arbetsplats där fokus kommer att ligga på din utveckling och trivsel * Chans till tillsvidareanställning och fast månadslön via oss på Academic Work Du kommer att arbeta som konsult via oss på Academic Work men det finns goda chanser till överrekrytering till kund. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande. ARBETSUPPGIFTER Arbetsuppgifter * Utveckla och optimera kemiska processer för att producera olika produkter på ett effektivt och ekonomiskt sätt * Säkerställa att kemiska processer och produkter uppfyller höga kvalitetsstandarder och följer strikta säkerhetsföreskrifter och regleringar * identifiera och testa nya kemikalier, förbättra befintliga processer och utveckla nya tillverkningsmetoder VI SÖKER DIG SOM - Har en högskoleutbildning inom Kemi samt relevant arbetslivserfarenhet inom området - Har kunskap inom kemikalielagstiftning (såsom REACH och CLP) - Har mycket goda kunskaper inom Excel - Har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift - Är svensk medborgare då tjänsten är placerad i säkerhetsklass Det är meriterande om du har - Tidigare erfarenhet från försvarsindustrin För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper: - Samarbetsvillig - Ansvarstagande - Noggrann Vår rekryteringsprocess Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work. Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess. Var inte den här rollen en matchning? Då kanske någon av tjänsterna nedan kan passa dig! Projekt & miljökoordinator sökes till försvarsindustrin! | Academic Work Kablagekonstruktör till försvarsindustrin | Academic Work Elkonstruktör sökes till Försvarsindustrin! | Academic Work

26 februari 2024
Sista ansökan:
27 mars 2024
Expedition Värmland för ingenjörer & IT-kompetenser 26 april

Välkommen till vårt rekryteringsevent för dig som är ingenjör eller jobbar inom IT och vill flytta till Värmland Vi samlat de mest attraktiva arbetsgivarna i Värmland! Den 26 april bjuder vi, tillsammans med 25 arbetsgivare, in 30-40 ingenjörer till att digitalt inspireras till att bo och leva i Värmland. Förutom livesänd studio träffar du de 8 arbetsgivare du tycker är mest intressanta under kortare privata intervjuer. En unik möjlighet att knyta kontakter, landa ett jobb och få en insikt i vad Värmland har att erbjuda. Så, går du i tankarna om att byta liv, då är det här eventet för dig! Se till att anmäla dig idag, urval sker löpande! Du som söker kan idag vara boende i Stockholm, Göteborg, Malmö, Lund, Kalmar, Örebro, Luleå, Jönköping, Linköping, Västerås, Eskilstuna, Umeå, Skellefteå, Örnsköldsvik, Norrköping, Uppsala, Södertälje, Sundsvall eller andra städer. Mer info: https://nyivarmland.se/expedition-varmland/ Sista ansökningsdag 7 april 2023.

23 februari 2024
Sista ansökan:
7 april 2024
Utvecklingsingenjör inom livslängdsteknik

Om tjänsten Vår samarbetspartner är ett ledande produktbolag inom försvarsindustrin, verksamma inom många tekniska områden för människors trygghet i samhället. Som utvecklingsingenjör tillhör du en grupp som arbetar med materialtekniska frågeställningar och provning utifrån ett livslängdsperspektiv. Detta innebär bland annat provning av olika material, så som explosivämnen, för att analysera deras åldringsegenskaper samt att undersöka deras förenlighet med andra material. Du kommer att ha en varierande vardag bestående av bland annat termiska, termomekaniska samt kemiska analyser av flertalet produkter. Arbetet utförs i projektform tillsammans med andra utvecklingsingenjörer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter: Planera och definiera uppdrag inom området livslängdsteknik Designa delsystem och/eller komponenter Genomföra provning Rapportera och utvärdera resultat Din kompetens Du är innovativ och målinriktad och trivs på en arbetsplats som erbjuder både stöd och möjligheter till kontinuerlig utveckling under hela din karriär. Då nära samarbete förekommer med andra funktioner tror vi att du är kommunikativ och samarbetsvillig. Vi ser även att du har: En civil- eller högskoleingenjörsexamen inom kemi- eller materialteknik alternativt en utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig. God kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska. Har du tidigare erfarenhet av explosivämnen, materialteknik och analytisk kemi är det meriterande. Här har du tillgång till ett nätverk av likasinnade kollegor som delar ditt engagemang för tekniskt arbete och innovation. Om du vill vara med och skapa tekniska lösningar för en säkrare framtid, så ser vi fram emot att höra från dig! Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. Denna tjänst innebär krav på svenskt medborgarskap. Övrigt Lön: Fast månadslön Omfattning: Heltid, tillsvidare Start: Omgående med hänsyn tagen till din eventuella uppsägningstid Placeringsort: Karlskoga Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, skicka din ansökan redan idag! Om oss Procruitment är Sveriges enda karriärbyrå inom IT, tech och engineering som genom proaktiv rekrytering förenar attraktiva arbetsgivare med människor som delar samma mål och ambitioner. Oavsett om du är en erfaren ledare eller om du ska ta ditt första steg ut i karriären hjälper vi dig att nå dina karriärmål - samtidigt som vi bryr oss om dig, din resa och att du mår bra längs vägen. Procruitment är stolta vinnare av Recruitment Awards 2022 och är utsedda till Årets Rekryteringsföretag (20-49 anställda) och Årets Raket (Rekrytering). Läs mer om utmärkelserna här (https://www.procruitment.se/arets-raket-och-arets-rekryteringsfoeretag).

22 februari 2024
Sista ansökan:
10 augusti 2024
Regional Quality and Regulatory Affairs Specialist

Job description You will be providing support, training and advice to the business and operations through active participation You keeps track of the regional mandatory audit schedules and the related "Global Linde standards" Region Europe North (REN) ISO certifications (ex. ISO9001, ISO14001s as well as relevant Global standards and EU-regulations - for our medical products and medical devices You also train and audit the regional business units on GxP requirements Monitor, analyze and follow-up on Quality performance and compliance, of medical products and medical devices Participate and/or lead several internal GxP and pharma audits You have a good contact with our notified bodies for a continuous update on changes of legal requirements, assure a smooth maintenance of our quality management system and product certifications Qualifications You have a good knowledge about Quality demands related to medical products At least three years of Operational experience from the pharmaceutical and/or chemical industry You have a degree/knowledge in Pharmaceutical science and/or Chemistry Being driven, supportive, organized and analytical You have good communication and presentation skills Active partner in team work across national borders Excellent written and verbal communication skills in English is a must, any additional Nordic language is a benefit

21 februari 2024
Sista ansökan:
6 mars 2024
Vi söker en Driftingenjör Kemi

Driftingenjör Kemi På Stockholm Exergi arbetar vi alla mot det gemensamma målet att bli Europas största koldioxidinfångare med netto noll klimatpåverkan 2032. Det vill säga att fånga in koldioxid ur atmosfären och på det sättet bidra till att motverka klimatförändringarna. Vi har en forskningsanläggning i drift och planerar att bygga en fullskalig anläggning vid vårt biokraftvärmeverk i Värtan med potential att fånga in 800 000 ton koldioxid per år, vilket motsvarar den mängd som stockholmstrafiken släpper ut under samma period. Vi behöver fler medarbetare och hoppas att du vill vara med oss på vår Exergiresa. Vad kan vi erbjuda dig? Som Driftingenjör Kemi på Stockholm Exergi får du möjlighet att handgripligen medverka till bättre klimat i Stockholmsområdet samtidigt som du utvecklar din kompetens i en stimulerande och omväxlande miljö. Du kommer tillsammans med dina kollegor att ansvara för att matarvatten, turbinånga och processvatten har rätt kvalitet vilket innebär rondering och provtagning i fält, analys på lab och uppföljning av drift- och analysdata. Tjänsten innebär även ansvar för framtagande av åtgärdsplaner vid behov och utveckling av kemifunktionen i samarbete med drift- och underhållsorganisationen. Kemigruppen fungerar som expertstöd till övriga driftorganisationen och består av kunniga kollegor som är lokaliserade på samtliga större anläggningar inom Stockholm Exergi. Som kemiingenjör deltar du aktivt i förbättringsarbete, planering av underhåll och kalibrering av kemiinstrument samt utbildning av övrig personal i kemifrågor. Tjänsten innebär mycket arbete ute i anläggningen, men innehåller även problemlösning och administrativa inslag. Det kan innebära en hel del rutinjobb ute i anläggningen, men även arbete som kräver analytisk förmåga samt förmåga att kunna driva utredningar och arbete med datorn. Det finns goda möjligheter till att specialisera sig inom vattenrening eller rökgasrening och att vara en aktiv del i framtida projekt då vi står inför många spännande utmaningar. Tjänsten förutsätter eftergymnasial utbildning inom kemi eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt. Likaså krävs god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska. Vem är du som person? Du är en nyfiken, ansvarsfull och engagerad person som vill vara med och skapa en klimatpositiv energiproduktion. Du har troligtvis bakgrund som driftingenjör med intresse för kemi alternativt en kemiingenjör med intresse för drift. I den här rollen är det viktigt att se helheter och ta hänsyn till det större perspektivet. Varför jobba med mig? Jag inspireras av människor som är engagerade och vill vara med i arbetet mot en hållbar stad. Jag tror att teamwork och en genuin vilja att hjälpa andra är viktiga faktorer för framgång. Hos oss värnar vi om ett hållbart arbetsliv och ett fungerande livspussel. Min roll är att vara en god ledare som stöttar dig och din utveckling. Jag vill att du är en självgående och aktiv problemlösare som är villig att ta på dig utmaningar, men också fira framgångar med dina kollegor. Åse Myringer - Chef Kemi Personliga kompetenser Du är bekväm i att ta eget ansvar för dina uppgifter och ditt arbete. Du kan själv strukturera angreppssätt samt kan självmant driva processer vidare. Du arbetar bra med andra människor, framförallt för att du kan relatera dig till dem på ett lyhört sätt. Du besitter förmågan att lyssna och kommunicera samt löser eventuella konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard, vilket leder till att du lägger stor vikt vid att leva upp till dessa. Du har lätt för anpassning vid behov och kan därmed snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt kring situationer och frågor. Du ser möjligheter i förändring. Du har god förståelse för de fackmässiga aspekterna av arbetet särskilt bra. Du säkerställer din specialistkunskap genom att hålla den ajour och blir således en kunskapsresurs för andra. Krav Ingenjörs- eller teknikerutbildning med inriktning mot drift eller annan utbildning i kombination med för rollen relevant arbetslivserfarenhet Goda kunskaper i kemi God förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska B-körkort

21 februari 2024
Sista ansökan:
5 mars 2024
Erfaren laboratorieingenjör till Essity

Om Bravura: Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas! Om tjänsten: Det här är ett konsultuppdrag på heltid som varar i 9 månader. Du blir anställd av Bravura och arbetar som konsult hos Essity. Det finns eventuell möjlighet till förlängning av uppdraget. Om företaget: Essity är ett ledande globalt hygien- och hälsobolag. De ökar människors välbefinnande genom sina produkter och tjänster och arbetar med att på ett hållbart sätt utveckla, producera, marknadsföra och sälja förstklassiga produkter inom hygien och hälsa. Essitys försäljning sker i cirka 150 länder och de har omkring 46 000 medarbetare världen över. Du kommer att sitta stationerad på Essitys kontor i centrala Mölndal. Arbetsuppgifter: Som laboratorieingenjör ansvarar du för att hantera både praktiska och teoretiska utmaningar. Arbetsuppgifterna är varierande där du bland annat planerar och utför labbtester på nya produkter samt redovisar och analyserar resultaten. Du kommer ha ett nära samarbete med dina kollegor både i laboratoriet och utanför där ni hjälper samt stöttar varandra i det dagliga arbetet och i olika projekt. Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper: • Universitet- eller högskoleexamen inom kemi eller kemiteknik • 1-2 års erfarenhet av laboratoriearbete • Du talar och skriver obehindrat på svenska och engelska Vi tror att du som söker är öppen inför förändringar och har lätt för att anpassa dig efter nya situationer. Du trivs i en dynamisk organisation och motiveras av att arbeta med varierande arbetsuppgifter. Som person är du en lagspelare med en stark förmåga att samarbeta med olika typer av människor och med olika typer av uppgifter. Du är även initiativtagande och motiveras av att sätta igång samt driva projekt framåt. Du bidrar med nya idéer och perspektiv där du har ett intresse för att lära dig nya saker samt att testa på nya tillvägagångssätt. Slutligen tror vi att du är noggrann, ansvarstagande, och analytisk i ditt arbete och har förmågan att skapa samt hålla god struktur. Övrig information: Start: Enligt överenskommelse Plats: Mölndal Lön: Enligt överenskommelse Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här: http://bravura.se/min-profil/fragor-och-svar/ Har du specifika frågor om tjänsten ber vi dig att mejla [email protected] så hjälper någon i teamet dig. Ange vilken tjänst det gäller. Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

21 februari 2024
Sista ansökan:
15 mars 2024
Kemiteknisk civilingenjör till tekniskt bolag!

Är du en driven civilingenjör med kemiteknisk bakgrund som vill vara med och kvalitésäkra materialval och förbättra processer för ett företag som ständigt testar gränserna för tekniska innovationer? Då kan den här tjänsten på Saab vara något för dig, kom in med din ansökan redan idag!   Om tjänsten:   Vi på Friday söker nu för Saabs räkning en civilingenjör inom kemiteknik. Saab är tekniskt ledande inom sina olika affärsområden flyg-, land-, och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Du kommer att bli en del av ett team som ansvarar för alla formlösa material på Saab, däribland metaller, kompositer, polymerer och ytbehandlingar. I denna roll kommer du bland annat agera stödjande funktion i processer kring val av material och delta i utredningar för att säkra kvalitén.   Du kommer till exempel att:   Stödja systemingenjörer i val av material och processteknik för konstruktion.  Delta i utredningar om materials hållfastighet, korrisionshärdighet och lackvidhäftning.    Söka och vidhålla kontakt med leverantörer av material.   Arbeta med radarprodukter.   Vi söker dig som:   Har en civilingenjörsutbildning inom kemiteknik.   Har bred kunskap om kemi.   Det är meriterande men inget krav om du:  Har tidigare arbetslivserfarenhet av en liknande roll.   Har arbetat med polymerer, metaller eller ytkemi.   Utöver det läggs stor vikt vid personlig lämplighet och vi tror att du som söker är driven, ansvarstagande och prestigelös. Du har ett brinnande intresse för kemi och materialutredningar. Du vill jobba i ett team som är byggt på tillit, där alla stöttar varandra och strävar efter att uppnå sina mål.   Om anställningen:  Denna befattning kräver att du genomgår och blir godkänd, vid var tids gällande, bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där vår kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.  Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer till en början att vara anställd av Friday. Ambitionen från Kunden och vår sida är att du blir direktanställd hos kunden efter 12 månader.   Vi tillämpar löpande urval, så tveka inte på att skicka in din ansökan.   Om kundföretaget:  Saab är ett globalt försvars- och säkerhetsföretag verksamt inom flyg-, land-, och marinförsvar, civil säkerhet och kommersiell flygteknik. Tekniskt är de ledande inom många områden och en femtedel av deras intäkter går till forskning och utveckling. Kunden ser mångfald som en tillgång och där du som medarbetare får stort ansvar och goda utvecklingsmöjligheter. Företaget respekterar varje människas behov av ett liv utanför arbetet.  Om anställningen:   Omfattning: Heltid.  Start: Juni.  Placering: Göteborg.   Rekryteringsansvarig: Sanja Velimirovic.  Lön: Marknadsmässig månadslön.  Om Friday:  Genom att vara en partner både till våra kandidater och kunder strävar vi efter att hitta den bästa matchningen. Det gör vi genom att lära känna våra kunder och kandidater på riktigt! Vi ser självklart till att kunskaps- och erfarenhetskrav matchar, men framförallt lägger vi vikt vid samsyn kring värderingar och företagskultur som båda parter värdesätter.  Vår passion är att hjälpa människor till rätt roll, arbetsplats och sammanhang inom IT och teknik. Därför grundade vi Friday med ambition att hjälpa dig till jobbet som ger dig fredagskänslan – varje dag.  Vi riktar oss främst till dig som är i början av din karriär eller studerar vid högskola/universitet inom IT och Teknik.  Vår övertygelse är att människor uppnår sin fulla potential när man ser fram emot att gå till jobbet varje morgon. ”Friday – everyday”, hur låter det?

14 februari 2024
Sista ansökan:
14 april 2024
Senior Electrode Engineer

Northvolt has exciting job offers for R&D Senior Electrode Engineer to initially join our bold project team in Västerås. In joining us, you will play an important part from the very start in building one of the first large scale European battery factories. Northvolt will play an important role in the transformation to a carbon free society. The role will perform experiment in small scale to mid-scale to specify requirement for electrode equipment improvement. About the team Electrode team in Västerås Labs is expanding rapidly to fulfil demand of prototyping, process evaluation, and sample shipment from Västerås Labs. Improvement and expansion for the process are highly demanded. Electrode team are establishing new electrode process and introducing new material. Key responsibilities include but are not limited to: ○ Wide experiences and know-how to lead the technologies/electrode or cell design ○ Responsibility for the electrode(including materials) from the development stage to mass production including electrode specification and quality control plan ○ Leading and cooperating with the other departments to implement new electrode tech into the projects ○ > 8 years of experience in electrode or cell design Bonus Point For: Working experience in a manufacturing equipment. Six sigma training with green belt certificate Familiar with DOE and SPC Familiar with DFMEA and QA troubleshooting tools Successful track record of leading process improvement projects in a production factory Experience in handling measurement instruments such as SEM, peel strength measurement, IR / VIS/ UV spectra, thickness measurement. Business level English written and oral skills Work experience in specifying and launching manufacturing equipment of factory which operates 24/7. Follow safety regulation given by safety team. Given by Safety Team. Ability to work on-site more than 25% of working hours. Excellent English written and oral skills Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

9 februari 2024
Sista ansökan:
6 augusti 2024
Senior Manager Technology

We are seeking a dynamic leader to direct and develop a team responsible for the discovery of disruptive product technologies. The role will include coaching and growing our Product Technology engineering team, working with technical experts and executive management to define technical direction, and facilitating collaboration with internal and external stakeholders. Success in the role is defined by driving new-to-the-world products to deployment in our next-generation battery factories around the globe. Key responsibilities include but are not limited to: Work with the team, senior leadership and internal customers to define technology roadmap for Northvolt's next-generation products Coach and support engineers and scientists through consistent feedback, navigation of challenges, and providing development opportunities to encourage technical and professional growth Ensure performance targets (i.e. cost, energy density, cycle life, charge rate, safety, etc.) and timelines are met for a range of innovations in next-generation battery technology Recruit, interview, hire, and onboard new Northvolters to expand our team's capabilities and diversity Collaborate with Manufacturing Engineering, Supply Chain, Manufacturing Technology, Product Development, Customer Programs, and executive leadership to proactively address evolving market needs and ensure key engineering pivots are made Work with our Manufacturing Technology and Product Development teams to drive driving mechanistic understanding of process vs. cell vs. material design correlations Ensure Northvolt's environmental goals by driving localization of product technology and supply chain The person we are looking for is driven, caring and structured. You thrive by leading others and work towards common goals. You are used to a high paced work environment and got good time management skills. Qualities that we cherish are flexibility, sense of quality, friendliness, motivation to take on new challenges and grit. Northvolt is an equal opportunity employer. We're a diverse group of individuals, united by a common mission, who recognise that while our actions as individuals have a role to play in driving Northvolt towards its goals, we always seek to move forward as a team. We offer you an open and welcoming atmosphere where we win as a team – and fail as a team. Northvolt is growing at the speed of light and we are a strong believer in internal career development. For us it's important to look at your skills and potential, please refrain form including your picture and age with your application to help us with this. Apply with CV in English or your complete LinkedIn profile. Full time employment, fixed salary. Skills & Requirements We believe that you have : Demonstrated ability to lead engineering teams (5+ years), showcasing a commitment to intellectual honesty, empathy and winning together 10 years experience (fewer for candidates with an advanced degree) with material and device, coating processing, device assembly, electrochemical testing, and failure mode analysis, etc., preferably within a lithium-ion battery manufacturing organization Knowledge of product innovation frameworks, failure mode effects and analysis techniques (FMEA), product quality systems (APQP, PPAP, SPC, etc.), health and environmental safety policies and procedures, etc. Demonstrated ability to drive step function improvements in product design (i.e. cost, savings, quality, performance, etc.) Demonstrated ability to collaborate with a wide array of personalities and stakeholders, driving alignment, prioritization, and progress in rapidly changing situations Experience developing and commercializing disruptive energy storage technologies (i.e. consumer electronics, transportation, residential, utility/grid etc.) At least a B.S. in engineering or physical sciences (i.e. Chemical, Mechanical, Industrial, and Manufacturing engineering, or Chemistry, Physics Excellent English written and oral skills Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

9 februari 2024
Sista ansökan:
5 augusti 2024
Battery Cell Simulation Engineer

For our client in Gothenburg we are looking for a Battery Cell Simulation Engineer. What You’ll Do As Battery Cell Simulation Engineer, you will be responsible of developing analytical models intended for performance and life estimation simulations of battery cells. The models span a wide range of complexity, from models based on first hand physical principles to empirical models such as equivalent circuit representations. Much of the development rely on input from cell testing and an important part of the work is therefore to define test needs and test methods as well as development of methods to extract and calibrate model parameters. Your work will be used as input by other teams for design of HW components and development of SW functionality in electric and hybrid vehicle projects. You will have a close collaboration with colleagues within the department and other engineers within VCC. The job also involves a close collaboration with test teams and suppliers of cells and modules. You will mainly use Python, but also tools like MATLAB/Simulink, Comsol and similar. You and Your Skills We believe you have a Master of Science degree in chemical engineering, applied physics, mathematics or similar to qualify. You will also need a genuine curiosity for the subject matter as well as a huge interest in modeling and programming. Further, you have excellent analytical and communication skills. The ideal candidate for the position has a strong background in analytical work, preferably by modeling components or system behaviors with Python. Knowledge within the battery area is also considered as a valuable competence. This is a full-time consultancy position in Gothenburg.

9 februari 2024
Sista ansökan:
10 mars 2024